RUMUNIA 2016

czyli wyjazdy te bliskie i te bardzo dalekie

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

RUMUNIA 2016

Post autor: bert » ndz lis 15, 2015 10:03 pm

widzę, że ktoś już sobie założył, nie widzę jednak powodu by nie założyć jak co roku od kilku lat również;
zatem RUMUNIA 2016

moje plany to powłóczenie się po zakamarach i ubocznościach Rumunii od mniej więcej 10 lipca do 1 września.

Trochę czasu przeznaczę na penetrację pasm naddunajskich, potem w sierpniu;
1 - komercha dla tych co chcą w kondensacie piękno Karpat rumuńskich (wysokich głównie) zobaczyć a sami albo się boją albo są za bogaci by się trudzić ;) Termin 31. 07 – 13. 08. 2016. Intensywny plan, codziennie od 9 do ca 18 w drodze po górach, noclegi tylko biwaki, kilka jaskiń dla początkujących (ilość miejsc do 10 samochodów - wolne jeszcze 8 ). Tu można pojechać bez swojego samochodu (więcej na maila)
2 - wyjazd tylko dla leśników (z rodzinami), nieodpłatny. Termin 13.08 – 27. 08. 2016. SL może się zgłaszać - jak jaka a chętna tu jest (ilość miejsc do 8 samochodów- wolne jeszcze 4)
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania

Marcingalloper

Re: RUMUNIA 2016

Post autor: Marcingalloper » ndz lis 15, 2015 11:39 pm

bert pisze:.........
2 - wyjazd tylko dla leśników (z rodzinami), nieodpłatny. ..............
Możesz przybliżyć.

Awatar użytkownika
czesław&jarząbek

Kontaktowanie:

Post autor: czesław&jarząbek » pn lis 16, 2015 8:32 am

ja ci przybliżę. w dużym skrócie.
otóż...
bert od lat za własne i we własnym czasie, zupełnie niczym nie przymuszony wykonuje gigantyczną robotę żeby oswoić służby i żeby było gdzie jezdzić.
żeby ucywilizować warunki współpracy i żeby odkłamać zdupcony wizerunek off-roadu w organach a.l.p.
#noichuj

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » pn lis 16, 2015 8:53 am

Marcingalloper pisze:
Możesz przybliżyć.
czego nie rozumiesz w słowie nieodpłatny?
Nieodpłatny = niekomercyjny. Organizowany przez koło leśników przy LRCPL którym to ja posłużę za (darmowego) przewodnika.
Tak jak umawia się tu kupa luda na różne wjazdy.
Jednym z celów pokazanie, że wieloletnia "dzika" (bo za taką może uchodzić offrołdowa eksploracja Rumunii) nie zostawia zgliszcz i halizny a i poznanie się wzajemne tych co już wiedzą, że off-road nie musi być niszczycielski (leśników z klubu) z tymi którzy tego jeszcze niewiedzą
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania

Awatar użytkownika
Marek D.

Post autor: Marek D. » pn lis 16, 2015 2:46 pm

Nadzór nad 20 tys ha lasów prywatnych się liczy?
bo niby prawo do munduru mamy .... jak se je sami sobie kupimy :o
mamy własne naszywki zgodne z rozporządzeniem,
ranga równa leśniczemu ...
tyle że, z mocy ustawy, każdy z nas to menda 8)
Niva 2,1TD koniec pieszczot
Monterey 3,1TD
www.podlasie4x4.pl

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » pn lis 16, 2015 4:20 pm

Marek D. pisze:Nadzór nad 20 tys ha lasów prywatnych się liczy?
Marku, nie stać Ciebie na normalny komercyjny wyjazd?
Weź no nie sęp

Awatar użytkownika
brodafidela

Post autor: brodafidela » pn lis 16, 2015 5:26 pm

bert pisze:
Weź no nie sęp
Ale wiesz że komercha tworzy stosunek usługodawca- klient.
Jeden bierze kasę, drugi wymaga... same problemy potem...
8)
II TD5, LK (10,2): „Tak więc ten, któremu się wydaje, że stoi, niech uważa, aby nie upadł”.

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » pn lis 16, 2015 6:27 pm

brodafidela pisze:
bert pisze:
Weź no nie sęp
Ale wiesz że komercha tworzy stosunek usługodawca- klient.
Jeden bierze kasę, drugi wymaga... same problemy potem...
8)
wiesz, jak mi uczestnik fochy strzela to dostaje propozycje... (.....)
i jedzie sobie dalej sam ( to uczestnik jest usługodawcą-tak to widzę ;) jak nie potrafi sprostać świadczeniami należnymi to trudno, rezygnuję z niego)
:)21

Tak od 20 lat i większośc bardzo zadowolona, ciapy rezygnują zaraz, jak tylko zapoznają se z warunkami które stawiam, z tych co zaryzykują większość zadowolona bo czegoś się nauczą a nie tylko wezmą udział w wodzeniu

Marcingalloper

Post autor: Marcingalloper » pn lis 16, 2015 9:23 pm

bert pisze:
Marcingalloper pisze:
Możesz przybliżyć.
czego nie rozumiesz w słowie nieodpłatny?
Nieodpłatny = niekomercyjny. Organizowany przez koło leśników przy LRCPL którym to ja posłużę za (darmowego) przewodnika.
Tak jak umawia się tu kupa luda na różne wjazdy.
Jednym z celów pokazanie, że wieloletnia "dzika" (bo za taką może uchodzić offrołdowa eksploracja Rumunii) nie zostawia zgliszcz i halizny a i poznanie się wzajemne tych co już wiedzą, że off-road nie musi być niszczycielski (leśników z klubu) z tymi którzy tego jeszcze niewiedzą
Nie zrozumiałem tego Nieodpłatnie. Teraz nawet w łeb jest ciężko dostać jak się zasłuży nie mówiąc już żeby dostać za darmo.

Kolejny raz mnie pozytywnie zaskakujesz, pierwszy raz szlaki, teraz to :)2 . Oby więcej takich ludzi jak Ty :wink: .

Awatar użytkownika
Marek D.

Post autor: Marek D. » wt lis 17, 2015 8:03 am

Bert - w tej Rumuni jak już miał będziesz marudnego klienta do delejtowania to pozwól, że ci patenta na taką okoliczność podrzucę :)17
Namierzasz zapomnianą przez Boga i ludzi dolinkę, są specyficzne: droga to dobra szutrówka ale na mapach ślepa, wzdłuż dolinki rzeczka się wije a na jej brzegach tyle plastikowych reklamówek z supermarketów na krzakach wisi że północna albania przy tym to małe miki. Gdzieś w połowie takiej dróżki jest szlaban - otwarty. Wygląda jak nasz leśny ...
Otóż w tym momencie "halt" robisz, klientowi azymut nadajesz i z tyłu wozu po cichu wklejasz wlepkę UNICEFU albo innej pokrewnej cholery :)21
Chłopie - jak go dwa kilosy dalej cygańskie dzieci, z tego taboru co to tam w foliowych namiotach mieszka, dorwą ... to chłopina będzie żałował że to nie niedźwiedzie :)21 Wyjdzie goły i bosy :)21
nie to żebym teoretyzował :wink:
Jak w tym roku szwendaliśmy się po rumunni to wysłaliśmy na rozwiętkę w jedną taką dolinkę wózek.
kierownik twardy - jak na ostatnim popasie nie zrobił rozpoznania i z marszu przystąpił do defekacji na gniazdo os to czternaście strzał w dupę zniósł bez jęczenia ... obok oficer straży, już emeryt .... chłopie, jak oni z tej razwietki wracali to po raz pierwszy w życiu słyszałem 2,8 w patrolu rozkręcone do odcinki :)21
Niva 2,1TD koniec pieszczot
Monterey 3,1TD
www.podlasie4x4.pl

Darek Elwood

Post autor: Darek Elwood » wt lis 17, 2015 9:20 am

czesław&jarząbek pisze:ja ci przybliżę. w dużym skrócie.
otóż...
...
...czyli dla własnego, jak najbardziej komercyjnie pojmowanego - interesu.
Nie mam w tym nic, co zdaje się, narzucasz w Twojej idyllizowanej narracji.

Otóż, to się nazywa inwestycja.

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » wt lis 17, 2015 4:00 pm

Darek Elwood pisze:
czesław&jarząbek pisze:ja ci przybliżę. w dużym skrócie.
otóż...
...
...czyli dla własnego, jak najbardziej komercyjnie pojmowanego - interesu.
Nie mam w tym nic, co zdaje się, narzucasz w Twojej idyllizowanej narracji.

Otóż, to się nazywa inwestycja.
myślisz pijaczku, że Twoje zdanie kogoś interesuje?

Darek Elwood

Post autor: Darek Elwood » wt lis 17, 2015 4:25 pm

No nie pisz "Twoje" przez duże T... lepiej "pijaczku" przez duże P.
Bo ja jestem Pijak, jak się patrzy.

Co do zaś twojej koncepcji marketingu, to jest ona właściwa. Niestety, nie dbasz o oprawę, a to źle wpływa na potencjalną klientelę (wspomniałem o tym przy innej okazji). Egocentryk, nastawiony na branie, wiecznie niespełniony (biznesik kuleje), przelewający swoje frustracje w 10-tkach wątków... Ten wątek, jak wszystkie twoje inne, powinien zostać przeniesiony do komercyjnych.
Im będziesz bardziej starał się mnie obrazić, tym większą radość mi sprawisz. Do tego dziką satysfakcję, bo to w bardzo konkretny sposób przekłada się na prowadzenie przez ciebie działalności gospodarczej.

A`propos, pochwal się wpisem w rejestrze organizatorów turystyki i pośredników turystycznych, bo coś wydaje mi się, że w chooja w tym temacie walisz.

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » wt lis 17, 2015 5:42 pm

Darek Elwood pisze:No nie pisz "Twoje" przez duże T... lepiej "pijaczku" przez duże P.
Bo ja jestem Pijak, jak się patrzy.

Co do zaś twojej koncepcji marketingu, to jest ona właściwa. Niestety, nie dbasz o oprawę, a to źle wpływa na potencjalną klientelę (wspomniałem o tym przy innej okazji). Egocentryk, nastawiony na branie, wiecznie niespełniony (biznesik kuleje), przelewający swoje frustracje w 10-tkach wątków... Ten wątek, jak wszystkie twoje inne, powinien zostać przeniesiony do komercyjnych.
Im będziesz bardziej starał się mnie obrazić, tym większą radość mi sprawisz. Do tego dziką satysfakcję, bo to w bardzo konkretny sposób przekłada się na prowadzenie przez ciebie działalności gospodarczej.

A`propos, pochwal się wpisem w rejestrze organizatorów turystyki i pośredników turystycznych, bo coś wydaje mi się, że w chooja w tym temacie walisz.
ależ tu capi...
łajno jakieś?
fuj

Darek Elwood

Post autor: Darek Elwood » wt lis 17, 2015 5:59 pm

No więc wpisu nie ma.
I tak oto ten, co poucza tu wszystkich do właściwych zachowań, sam sra pod siebie, aż cuchnie.
I ty narzekasz na POlskę? "Zasrany" budowniczy... jego mać. Cuchnący relikt kombinatora z PRL-u. Organizator komercyjnych wycieczek, tylko do płacenia podatków, to bardzo daleki.

Będzie jeszcze kilka pytań do bercika, za wchodzenia do cudzego ogródka. Wyjdzie morda z kałuży, w swej pełnej krasie.

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » wt lis 17, 2015 6:25 pm

Darek Elwood pisze:No więc wpisu nie ma.
I tak oto ten, co poucza tu wszystkich do właściwych zachowań, sam sra pod siebie, aż cuchnie.
I ty narzekasz na POlskę? "Zasrany" budowniczy... jego mać. Cuchnący relikt kombinatora z PRL-u. Organizator komercyjnych wycieczek, tylko do płacenia podatków, to bardzo daleki.

Będzie jeszcze kilka pytań do bercika, za wchodzenia do cudzego ogródka. Wyjdzie morda z kałuży, w swej pełnej krasie.
a proszę bardzo

donosik strzel, ponoć jesteś w tym "miszczem" to się przekonasz czy mam i czy muszę, a przy okazji (donosiku) opinię powszechną ugruntujesz o swoich ulubionych zajęciach... pijaczku
Pijak przez duże P to był Skrzynecki, Ty to jesteś taki pierd smrodliwy po jabolu i kaszance co najwyżej, idź poszukać może kto 5 złotych nieostrożnie ma w kieszeni albo torebce, jak jumniesz i ci się pozycja życiowa poprawi :)21

Darek Elwood

Post autor: Darek Elwood » wt lis 17, 2015 6:33 pm

Czekałem na ten wpis.
Nie napisałeś w nim niczego, czego nie napisałeś już o mnie wcześniej.

Właśnie doniosłem tu, żeś łachmyta, zwykły - szary kundel i... wystarczy.
Ale nie martw się. Rozkminimy dobrze twój przypadek. Będziesz dalej szczekał i wpierdalał się gdzie nie powinieneś, będziesz zbierał żniwo, którego nie planowałeś. A zaboli mocno kombinatorku.

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » wt lis 17, 2015 6:43 pm

Darek Elwood pisze:Czekałem na ten wpis.
Nie napisałeś w nim niczego, czego nie napisałeś już o mnie wcześniej.

Właśnie doniosłem tu, żeś łachmyta, zwykły - szary kundel i... wystarczy.
Ale nie martw się. Rozkminimy dobrze twój przypadek. Będziesz dalej szczekał i wpierdalał się gdzie nie powinieneś, będziesz zbierał żniwo, którego nie planowałeś. A zaboli.
nie strasz nie strasz bo się sfajdasz i Ci się osobowość rozwieje jak fetor za szambiarką :)21
Widać, że po dłuższym chlaniu mocny jesteś w postanowieniach :)21
czyń se co tam chcesz, pisz donosy, sznupaj, szukaj. Buduj swoje ego na równie wzniosłych zajęciach. Jedyne co uzyskasz oprócz zajęcie jakie lubisz to trochę "kolorów" w Twoim marnym szarym życiu pijaczka, uważaj tylko, żebyś się przy tych rojeniach mocy nie zagapił i na własnym smrodzie nie wywrócił bo może się okazać żeś się przypadkiem okrutnie poturbował.

mógłbyś być nawet zabawny, ale... jesteś tylko żałosny nawet w liczbie mnogiej

Darek Elwood

Post autor: Darek Elwood » wt lis 17, 2015 6:57 pm

A jak tam z KRUSem u ciebie?
Nie koliduje to przypadkiem z prowadzeniem działalności, bo to działalnością gospodarczą jawnie jest i to jeszcze w branży turystycznej? Żona, jako podpora systemu, to może być za mało. Nie sądzisz?
Uprawnienia przewodnika międzynarodowego ma (pilota wycieczek do Rumunii na ten przykład)?

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » wt lis 17, 2015 7:09 pm

Darek Elwood pisze:A jak tam z KRUSem u ciebie?
Nie koliduje to przypadkiem z prowadzeniem działalności, bo to działalnością gospodarczą jawnie jest i to jeszcze w branży turystycznej? Żona, jako podpora systemu, to może być za mało. Nie sądzisz?
Uprawnienia przewodnika międzynarodowego ma (pilota wycieczek do Rumunii na ten przykład)?
capi nadal... jabol i kaszanka, a pijaczek jeszcze coś bełkota

poradzę Ci coś
strzel kilka baniek i donosik napisz, może być anonimowy (takie lepiej Ci smakują?), nie krępuj się :)21

przecież nie jesteś aż takim idiotą (choć po kilku dniach chlania, kto może wiedzieć co tam sobie roisz) by liczyć na to, że poważnie będę z kimś tak (mi)* obmierzłym jak Ty, o czymkolwiek poważnym rozmawiał.
Nie mam obowiązku a nawet gdybym miał, to w Twoim wypadku olałbym go.

Dawaj dalej

* nie będę się wypowiadał w cudzym imieniu, więc "mi"

Darek Elwood

Post autor: Darek Elwood » wt lis 17, 2015 7:25 pm

bert pisze:...
donosik strzel, ponoć jesteś w tym "miszczem" to się przekonasz czy mam i czy muszę, a przy okazji (donosiku) opinię powszechną ugruntujesz o swoich ulubionych zajęciach... pijaczku
Pijak przez duże P to był Skrzynecki, Ty to jesteś taki pierd smrodliwy po jabolu i kaszance co najwyżej, idź poszukać może kto 5 złotych nieostrożnie ma w kieszeni albo torebce, jak jumniesz i ci się pozycja życiowa poprawi :)21
Skoro to już mamy ustalone, to f-cznie zamierzam ciebie podpierdolić. Skończy się to twoje sranie w banie i będziesz miał nareszcie powód do narzekań.
Bo widać, że te, co są (powody), są za mało wystarczające i jakieś takie banalne. Wynikają ze złego charakteru, życia negatywnymi emocjami.
Podpierdalając ciebie do KRUSU, potem do ZUS-u (a ten każe se zapłaci/dopłacić do pełnego ubezpieczenia za okres prowadzonej działalności, którą się tu chełpisz - i na swojej stronie również - :)21 i wyjdzie tego nie mała kwota) osiągnę etap pierwszy SATYSFAKCJI PODPIERDALACZA. Że przy tym podziękują mi za to obecni i przyszli emeryci, to nawet nie oczekuję, ale fajnie będzie wiedzieć, że parę brakujących - czytaj ukradzionych, groszy im do portfela wpadnie.

Przy okazji weźmiesz pełną odpowiedzialność za swoje słowa. To, czy kłamiesz, konfabulujesz, obrażasz nie ma już znaczenia. "Polubię" tę twoją nową odpowiedzialność... :)21
Piszę to jako pijaczek przecież, niespełna rozumu - chory idiota... Nieprawdaż?

A to dopiero początek emocji. OBIECUJĘ berciku!!

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » wt lis 17, 2015 7:40 pm

Darek Elwood pisze:
bert pisze:...
Skoro to już mamy ustalone, to f-cznie zamierzam ciebie podpierdolić. Skończy się to twoje sranie w banie i będziesz miał nareszcie powód do narzekań.
Bo widać, że te, co są (powody), są za mało wystarczające i jakieś takie banalne. Wynikają ze złego charakteru, życia negatywnymi emocjami.
Podpierdalając ciebie do KRUSU, potem do ZUS-u (a ten każe se zapłaci/dopłacić do pełnego ubezpieczenia za okres prowadzonej działalności, którą się tu chełpisz - i na swojej stronie również - :)21 i wyjdzie tego nie mała kwota) osiągnę etap pierwszy SATYSFAKCJI PODPIERDALACZA. Że przy tym podziękują mi za to obecni i przyszli emeryci, to nawet nie oczekuję, ale fajnie będzie wiedzieć, że parę brakujących - czytaj ukradzionych, groszy im do portfela wpadnie.

Przy okazji weźmiesz pełną odpowiedzialność za swoje słowa. To, czy kłamiesz, konfabulujesz, obrażasz nie ma już znaczenia. "Polubię" tę twoją nową odpowiedzialność... :)21
Piszę to jako pijaczek przecież, niespełna rozumu - chory idiota... Nieprawdaż?

A to dopiero początek emocji. OBIECUJĘ berciku!!
łoł ależ się pijaczku rozpędziłeś
Zrób to, ale jak jesteś taki odważny to pod nazwiskiem (choć wolisz anonimy). Pod nazwiskiem będzie dla Ciebie lepiej, więc zrób to i przestań psuć powietrze.
Potem (podkreślam potem) ja zrobię swoje i nie licz na jakąkolwiek litość no może... dam Ci skończyć pod mostem (materialnie bo mentalnie to juz tam jesteś).
A teraz idź poszukaj tych 5 zetów i zabierz ten smród jabola i kaszany :)21

Ingrid

Post autor: Ingrid » wt lis 17, 2015 8:12 pm

Jazda.... :lol: A który na PiS głosował ?

Awatar użytkownika
bert

Kontaktowanie:

Post autor: bert » wt lis 17, 2015 8:29 pm

Ingrid pisze:Jazda.... :lol: A który na PiS głosował ?
już pisałem, że na Korwina... jak zwykle głos straciłem ;)

ale sądząc po tym fragmencie (cytata)z pijaczka:
Rozkminimy dobrze twój przypadek.
i liczby mnogiej to chyba znalazł jakich (chwilowych zapewne) kolegów, więc kto wie... kto wie :)21

Ingrid

Post autor: Ingrid » wt lis 17, 2015 8:39 pm

Dlatego pytałem.... Korwin troche odleciał ostatnimi laty. Ale kiedyś go poważałem bardzo.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podróże i Wyprawy niekomercyjne”