RUMUNIA 2017
Moderator: Misiek Bielsko
RUMUNIA 2017
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
Re: RUMUNIA 2017
to mus jakieś przekłamanie
nie da się zlikwidować jakiego kolwiek podatku
apages satanas

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
Pytanie ile stworzyli w to miejsce.
Nie przejmuj sie. Ksiezniczki z ch...ja nie zrobisz (Emila).
Maja wybory za pare dni, wiec musieli jakos suwerenowi wejsc w, wiecie w co.
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.
vat już chwilę temu obniżyli - gospodarcza petarda im się zrobiła. Jeżdżę tam od lat, jak większość tutaj - widać przeca jak idą do przodu.
czyżbyś podważał politykę ryżego i jego szlachetnego następcyMroczny pisze:vat już chwilę temu obniżyli - gospodarcza petarda im się zrobiła. Jeżdżę tam od lat, jak większość tutaj - widać przeca jak idą do przodu.

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
Klucz - nie rób sobie jaj ze mnie
tumany nie skończyli szkolenia pt." Jak na milion i jeden sposobów wyruchać naród "suziXL pisze:Pytanie ile stworzyli w to miejsce.

Kluczu, ale ty im zazdrościsz? 

Zbowid

jradek pisze:Maja wybory za pare dni, wiec musieli jakos suwerenowi wejsc w, wiecie w co.
Ty sobie to tak... wyobrażasz, że oni teraz nagle te 100 podatków... przed wyborami, ot tak?
masz chłopie wyobraźnie

ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
a niby to komuZbowid pisze:Kluczu, ale ty im zazdrościsz?

Jaki w takim razie jest Twoim zdaniem powód?bert pisze:jradek pisze:Maja wybory za pare dni, wiec musieli jakos suwerenowi wejsc w, wiecie w co.
Ty sobie to tak... wyobrażasz, że oni teraz nagle te 100 podatków... przed wyborami, ot tak?
masz chłopie wyobraźnie
pytasz jak Polak co to dorastał za dobrobytu styropianowego (nb nic dziwnego, że tak pytasz, boś właśnie tak dorastał), w główce się nie mieści wygoda i dobrobyt obywatela, które w najjaśniejszej nie występują ale poza nią owszem, nawet często, "nawet w Rumunii" z której przeciętny Polak łacha drze, że pastuchy i cygany.jradek pisze:Jaki w takim razie jest Twoim zdaniem powód?bert pisze:jradek pisze:Maja wybory za pare dni, wiec musieli jakos suwerenowi wejsc w, wiecie w co.
masz chłopie wyobraźnie
Tłumaczę zatem:
państwo bogate jest bogactwem swoich obywateli.
Państwo rabujące permanentnie (a taka jest najjaśniejsza bezdyskusyjnie) swoich obywateli jest nędzne bogactwem tych u żłoba, onegdaj zwanych złodziejami/rabusiami/bandytami dziś politykami.
Przepraszamm, ale z calym szacunkiem dla Twojego wieku, doswiadczenia oraz pracy spolecznej na rzecz OR. Jestes chyba jednak naiwny, dwa miesiace przed wyborami do parlamentu przypomnieli sobie ze jest za duzo podatkow?
W Szwecji tez jest duzo podatkow i jakos Szwedzi za chlebem nie emigruja.

Mylisz sie. Emigruja. Norweskie i Finskie firmy sa pelne Szwedow.
Cypryjska linia lotnicza TUS jest pelna Szwedow. Wiecej ich tam niz lokalesow. Nawet tu w Polsce pracuje z jednym Szwedem, bo bardziej mu sie tu oplaca niz u siebie.
Cypryjska linia lotnicza TUS jest pelna Szwedow. Wiecej ich tam niz lokalesow. Nawet tu w Polsce pracuje z jednym Szwedem, bo bardziej mu sie tu oplaca niz u siebie.
Radek, kuźwa jakie dwa miesiące, te podatki sukcesywnie od kilku lat likwidują, czego tu nie rozumiesz? Gdzie masz info, że to teraz hurtem, na dwa miesiące przed wyborami?jradek pisze:Przepraszamm, ale z calym szacunkiem dla Twojego wieku, doswiadczenia oraz pracy spolecznej na rzecz OR. Jestes chyba jednak naiwny, dwa miesiace przed wyborami do parlamentu przypomnieli sobie ze jest za duzo podatkow?
![]()
Dawaj ja, chętnie się zapoznam

Emigrują...jradek pisze:Przepraszamm, ale z calym szacunkiem dla Twojego wieku, doswiadczenia oraz pracy spolecznej na rzecz OR. Jestes chyba jednak naiwny, dwa miesiace przed wyborami do parlamentu przypomnieli sobie ze jest za duzo podatkow?
![]()
Usa, Norwegia, Finlandia, GB, Niemce.
I jak większość emigrantów mają lepsze opinie za granicą niż w ojczyźnie.
Tak, że wiesz.

Wujek Dobra Rada 

Witam,
Nazywam się Paweł. Jestem z Białegostoku. Szukam ludzi którzy latem wybierają się na turystyczną przeprawę przez Ukrainę do Rumunii.
Mam na myśli typową niekomercyjną wyprawę. Nie wiem czy dobrze trafiłem.
Nazywam się Paweł. Jestem z Białegostoku. Szukam ludzi którzy latem wybierają się na turystyczną przeprawę przez Ukrainę do Rumunii.
Mam na myśli typową niekomercyjną wyprawę. Nie wiem czy dobrze trafiłem.
dobrze, ale proponuję byś założył w tym dziale stosowny wątek/temat.
Ukraina Rumunia (termi) 2017
wtedy łatwiej trafisz do takich co myślą o czymś takim jak i Ty
Ukraina Rumunia (termi) 2017
wtedy łatwiej trafisz do takich co myślą o czymś takim jak i Ty
ja może przejde do sedna , jestem chetny na północną Rumunie 2017 , terminy które dla mnie sa dostepne to te które są wolne od szkoły . Jakieś pomysły ? propozycje ?
Nissan Patrol 2,8 TDSY61 long 33"
a to dobre jest .....
a to dobre jest .....
Ja się piszę na 200 %
Sobota i niedziela to za mało ...Pavloc pisze:ja może przejde do sedna , jestem chetny na północną Rumunie 2017 , terminy które dla mnie sa dostepne to te które są wolne od szkoły . Jakieś pomysły ? propozycje ?

***** USA
ZbychoS pisze:Sobota i niedziela to za mało ...Pavloc pisze:ja może przejde do sedna , jestem chetny na północną Rumunie 2017 , terminy które dla mnie sa dostepne to te które są wolne od szkoły . Jakieś pomysły ? propozycje ?![]()
jasne że mało , ale jest kilka okazji w roku w okresie gdy jest ciepło , np 2 miesiące wakacji , i różne przedłużone wekendy np. majowy .
Nissan Patrol 2,8 TDSY61 long 33"
a to dobre jest .....
a to dobre jest .....
- rolkos
- jestem tu nowy...
Byłem w tym roku w Rumunii, bieda aż piszczy, bez porównania do Polski. Wjazd z Rumuni na Węgry 2h czekania (nie są w schengen, przez co węgrzy kontrolowali każdy samochód, a busików z rumunami jadącymi do prac na granicy pełno. Drogi słabe, ale niebo lepsze od Ukrainy (unia juz im trochę zbudowała).
W sklepach pełno produktów z polski, słodycze (np. Dr Gerad z ożarowa maz., Dr Oetker, folie stella, Tigery i wiele innych). Sami chyba mało produkują.
Do rzeczy, wszyscy jeżdżą Maramuresz i Bukowina. Ja polecam Padis, chociaż dalej. Jaskinia mroźna warta zobaczenia. Jak znajdę traki to prześlę.
Terenówki mają ciekawe 70% to angliki na brytyjskich blachach, opony często sliki.
Po tym wyjeździe doszedłem do wniosku że w teren można jechać na kołach o różnych rozmiarach i oponach
Oni tak wożą drewno np. mitsubishi L200 pierwszej generacji jedno koło ztyłu 29" 3 koła 32". Na samochodzie drewna ze 2 metry sześcienne, zjazdy i podjazdy i dają radę 
W sklepach pełno produktów z polski, słodycze (np. Dr Gerad z ożarowa maz., Dr Oetker, folie stella, Tigery i wiele innych). Sami chyba mało produkują.
Do rzeczy, wszyscy jeżdżą Maramuresz i Bukowina. Ja polecam Padis, chociaż dalej. Jaskinia mroźna warta zobaczenia. Jak znajdę traki to prześlę.
Terenówki mają ciekawe 70% to angliki na brytyjskich blachach, opony często sliki.
Po tym wyjeździe doszedłem do wniosku że w teren można jechać na kołach o różnych rozmiarach i oponach

Jestem teraz w Cluj i az takiej biedy wcale nie widze.