Okrążenie Morza KASPIJSKIEGO
Moderator: Misiek Bielsko
Okrążenie Morza KASPIJSKIEGO
Rzucam temat na wokandę. Gdyby był ktoś chętny i ZDECYDOWANY dołączyć swoim parchem do takiej wycieczki to możemy podeliberować o szczegółach dotyczących terminu czasu i trasy. Wstępnie wakacje 2017 lub po wakacjach to zalezy jak bardzo będę chciał zminimalizować smażenie się na południowych rubieżach .Trasa to Turcja z Kapadocją Iran Turkmenistan możliwy Uzbekistan Kazachstan i Rosja juz bardziej w formie tranzytu. Możliwa opcja odwrócenia trasy. Oczywiście otwarty jestem na sugestie i pomoc ale nie na moralizowanie i rady podróżników z biura podróży Orbis. 

Ostatnio zmieniony sob gru 31, 2016 5:58 pm przez piotrmas, łącznie zmieniany 1 raz.
piotr.m
http://www.masicz.pl
http://www.masicz.pl
Re: Okrążenie Morza KASPIJSKIEGO
ze wzgledu na zasady w.s. turkmenskich wiz - słabo. i szkoda zachodu i kasy. chyba ze cos sie zmienilo, w co watpie.
jesli sztuka dla sztuki, to nie moja bajka i sie nie wypowiem.
jaki jest problem z wizami do Turkmenistanu ?suka blać pisze:ze wzgledu na zasady w.s. turkmenskich wiz - słabo. i szkoda zachodu i kasy. chyba ze cos sie zmienilo, w co watpie.
tzn ? tydzień ?suka blać pisze:przede wszystkim sa zbyt krotkie czasowo
nie wiem jak obecnie bo widze u jednego posrednika dwa warianty 10 lub 30 dni (co by juz w sumie bylo ok)
ale kiedys jak sie tym interesowalem to wizy byly 3 dniowe
ale kiedys jak sie tym interesowalem to wizy byly 3 dniowe
Znajomi niedawno okupowali ambasadę dwa tygodnie w kraju osciennym i nie dostali turkmenskiej. Tranzytowe niby jest latwiej co niestety nie oznacza że łatwo a tym bardziej że zawsze.
Możliwe że i słyszałem ale tranzytowych to nie dotyczyło a na inne bym nie liczyl
no wlasnie.
ale poszperalem i kilku posrednikow oferuje turystyczne lub biznesowe(abstrakcja chyba) na 10 lub 30 dni.
ciekawe, w poniedzialek sie dopytam czy to nie pierdoling.
ale poszperalem i kilku posrednikow oferuje turystyczne lub biznesowe(abstrakcja chyba) na 10 lub 30 dni.
ciekawe, w poniedzialek sie dopytam czy to nie pierdoling.