Zniesli wizy
Moderator: Misiek Bielsko
Zniesli wizy
do kazacha.
pobyt do 30 dni od wjazdu, rejestracja na granicy. mega ulatwienie. kto sie wybiera w tym roku ?
pobyt do 30 dni od wjazdu, rejestracja na granicy. mega ulatwienie. kto sie wybiera w tym roku ?
Re: Zniesli wizy
jakoś same lr
na wyjazdach widzę
na wyjazdach widzę
gg4987422
LR D2 -skurwiel
Rakieta - resorak nie-do-zajechania
LR D2 -skurwiel
do Rumuni owszem .....selim pisze:jakoś same lr
na wyjazdach widzę
w sensie Kazachstanu ? tam nie byłem
ale
okolice ...lc9 , lr, patroli na lekarstwo ,terrano sporo
może się za rok wybiorę
ale
okolice ...lc9 , lr, patroli na lekarstwo ,terrano sporo
może się za rok wybiorę
gg4987422
LR D2 -skurwiel
LR D2 -skurwiel
no w sensie. nigdy, ani jednego. zreszta zycze powodzenia jak sie cos zjebie.
nawet darmowe wizy nie przyciągną turystów na tą pustą pustynie 

Homerek ...nie pobadało Ci się ?
gg4987422
LR D2 -skurwiel
LR D2 -skurwiel
obys mial racje. licze na to.h0MER pisze:nawet darmowe wizy nie przyciągną turystów na tą pustą pustynie
nie gustuje w nicościselim pisze:Homerek ...nie pobadało Ci się ?

był na drodze... nie dało się go ominąć

a tak poważnie to jest z nim tak jak z mongolią a w zasadzie gorzej
są pewne ładne miejsca ale trza się do nich sporo najeździć po niczym. Są osoby ktore lubią puste przestrzenie (patrz: moja żona) ale ja wole jak się coś dzieje bo zasnąć można...
widzę, ze mamy bardzo podobnie. Zabawa we wschodniego tirowca nuży mnie po pierwszym dniu

właśnie kupuję bilet... na samolot
jednak transfer w komforcie bardziej do mnie przemawia

nie chce mi się zostawiać rodziny aż na tak długo aby tłuc się po dziurawych drogach za transitami.. kiedyś może się to zmieni ale chwilo nie

nie chce mi się zostawiać rodziny aż na tak długo aby tłuc się po dziurawych drogach za transitami.. kiedyś może się to zmieni ale chwilo nie
część z nas podróżuje z rodziną ................. a tranzyt pięknym okolicami ma swój klimatMroczny pisze:właśnie kupuję bilet... na samolot
każdy może wsiąść w samolot i polecieć na miejsce .......ale nigdy nie ogarnie tego klimatu bycia w drodze
jedno drugiego nie wyklucza. Ty mając azyl w postaci samochodu mocno się odcinasz od lokalnego klimatu, który daje lokalny transport i próba jego ogarnięcia. Każda forma ma swoje zalety.piotrck pisze:część z nas podróżuje z rodziną ................. a tranzyt pięknym okolicami ma swój klimatMroczny pisze:właśnie kupuję bilet... na samolot
każdy może wsiąść w samolot i polecieć na miejsce .......ale nigdy nie ogarnie tego klimatu bycia w drodze
Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
otóż to..
motocykl też daje nieporównywalnie więcej niż samochód. Szczególnie w samotnych wyprawach.
Niemniej - czas urlopu dość poważnie ogranicza możliwości samochodowej eksploracji. Poza tym - szkoda kręgosłupa i nerwów. Zamiast tydzień jechać w jedną stronę to wolę w ten tydzień coś fajnego w jakimś fajnym miejscu zrobić..
Ale.. moim największym marzeniem podróżnym jest spędzić pół roku na objazdówce stanów. Najlepiej motocyklem z mastercard.
motocykl też daje nieporównywalnie więcej niż samochód. Szczególnie w samotnych wyprawach.
Niemniej - czas urlopu dość poważnie ogranicza możliwości samochodowej eksploracji. Poza tym - szkoda kręgosłupa i nerwów. Zamiast tydzień jechać w jedną stronę to wolę w ten tydzień coś fajnego w jakimś fajnym miejscu zrobić..
Ale.. moim największym marzeniem podróżnym jest spędzić pół roku na objazdówce stanów. Najlepiej motocyklem z mastercard.
do kazacha?Mroczny pisze:właśnie kupuję bilet... na samolot
jesli tak to po co ? zeby sie przeleciec i zobaczyc jedno miasto i wracac? a potem pisac dyrdymaly ze tam nic nie ma?

jak tak to ok, wygrales

motur planuję wypożyczyć na miejscu..
za to ty lecac samolotem do kazachstanu szczegolowo poznajesz np wolgograd, astrachan, kijow, morze kaspijskie, aktau, aralskie, turkiestan, ural, klimat przygraniczny, delte wolgi, ustjurt i wieeele wiele innych jak zapach stepu po deszczu, przydrozne kafejki posrodku niczego, stare babcie sprzedajace wedzone ryby. moglbym tak wymieniac do jutra. wygralesKabal pisze:jedno drugiego nie wyklucza. Ty mając azyl w postaci samochodu mocno się odcinasz od lokalnego klimatu, który daje lokalny transport i próba jego ogarnięcia. Każda forma ma swoje zalety.piotrck pisze:część z nas podróżuje z rodziną ................. a tranzyt pięknym okolicami ma swój klimatMroczny pisze:właśnie kupuję bilet... na samolot

nic to nie zmienia. nadal jestes w dupie. zobaczysz 2-3 miejsca i spadówa do domu.Mroczny pisze:motur planuję wypożyczyć na miejscu..

akurat nie o Kazachstanie myślałem, bo nie rozważałem żadnej formy jechania w tamtą stronę. Nie mam wyrobionej opinii. A wędzonych ryb nie lubię, więc nie trafiłeśsuka blać pisze:za to ty lecac samolotem do kazachstanu szczegolowo poznajesz np wolgograd, astrachan, kijow, morze kaspijskie, aktau, aralskie, turkiestan, ural, klimat przygraniczny, delte wolgi, ustjurt i wieeele wiele innych jak zapach stepu po deszczu, przydrozne kafejki posrodku niczego, stare babcie sprzedajace wedzone ryby. moglbym tak wymieniac do jutra. wygralesKabal pisze:jedno drugiego nie wyklucza. Ty mając azyl w postaci samochodu mocno się odcinasz od lokalnego klimatu, który daje lokalny transport i próba jego ogarnięcia. Każda forma ma swoje zalety.piotrck pisze:
część z nas podróżuje z rodziną ................. a tranzyt pięknym okolicami ma swój klimat

Your body is not a temple, it's an amusement park. Enjoy the ride.
tel. 504126172
tel. 504126172
ja tez pisalem ogolnie ale na przykladzie kazachstanu(a oczym jest ten watek?) zeby niektorym przewinac co traca lecac bezsensownie samolotem. malo tego, wiekszosc jadac tam autem duzo traci, np piotrck ktorego za raczke prowadzil jeden znafca 

cóż..
muszę jakoś żyć z tym, ze nie poznam w tydzień kraju na wskroś

ale przynajmniej będę wiedział czy mam tam po co wracać. Tylko wiesz - ze mnie żaden podróżnik. Do tego - nie jestem miłośnikiem wschodu. Lata pracy z ukraińcami skutecznie wyleczyły mnie z tego kierunku i ich mentalności, problemów itd. Owszem - pięknie jest się poszlajać po taniości i bezkresie ale ciut bardziej pociąga mnie hedonistyczne południe czy zachód. Z pysznym żarciem, ciepłymi morzami, odważnymi dziewczętami, świetną architekturą i dojazdem nienagannym asfaltem/szutrem pełnym srogich winkli.. I noclego z booking.com rezerwowane 3 minuty przed skorzystaniem, albo campingi z sanitariatami jakich nasze pensjonaty jeszcze lata nie będą mieć..
targnąłeś się już od tej tyrady koszmarów prawdziwego podróżnika?
muszę jakoś żyć z tym, ze nie poznam w tydzień kraju na wskroś

ale przynajmniej będę wiedział czy mam tam po co wracać. Tylko wiesz - ze mnie żaden podróżnik. Do tego - nie jestem miłośnikiem wschodu. Lata pracy z ukraińcami skutecznie wyleczyły mnie z tego kierunku i ich mentalności, problemów itd. Owszem - pięknie jest się poszlajać po taniości i bezkresie ale ciut bardziej pociąga mnie hedonistyczne południe czy zachód. Z pysznym żarciem, ciepłymi morzami, odważnymi dziewczętami, świetną architekturą i dojazdem nienagannym asfaltem/szutrem pełnym srogich winkli.. I noclego z booking.com rezerwowane 3 minuty przed skorzystaniem, albo campingi z sanitariatami jakich nasze pensjonaty jeszcze lata nie będą mieć..
targnąłeś się już od tej tyrady koszmarów prawdziwego podróżnika?