Namibia marzec 2018

czyli wyjazdy te bliskie i te bardzo dalekie

Moderator: Misiek Bielsko

aszy

Namibia marzec 2018

Post autor: aszy » wt paź 10, 2017 5:08 pm

Witam,
Wybieram się do Namibii (razem jest nas 3 osoby) w marcu 2018 roku. Mamy kupione bilety z Lizbony do Windhuk na 2 marca i powrotny 17 marca. Szukamy 4 osoby do samochodu lub może kompletu do drugiego auta.
Pozdrawiam
Andrzej

maxymilian68
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Re: Namibia marzec 2018

Post autor: maxymilian68 » pt paź 27, 2017 9:18 pm

Witam,
Podeslij proszę jakiś namiar na PW i opisz trosze plan podróży. -Może dołączę drugim autem. Pozdr Max
PS
Czym smigaciei jakie macie uzbrojenie?
----------------------------
Y61 2,8; 35" MT, 3"

aszy

Post autor: aszy » sob paź 28, 2017 11:48 am

Cześć,
Stan obecny jest taki:
Ja spore doświadczenie w przebywaniu w różnych warunkach terenowych w różnych częściach świata, wiek 50+.
Drugi pan, Jarek 40+, Bywał w różnych rejonach świata, to on jest inspiratorem wyjazdu, fotograf przyrody, operator drona z aparatem fotograficznym
3 osoba, Kinga 40+, osoba o mniejszym doświadczeniu wyprawowym, niezwykle empatyczna, świetny kontakt interpersonalny.
Wyjazd samochodami terenowymi po drogach mało terenowych. Wjazdów w trudny teren raczej nie przewiduję. Większość trasy to przejazdy równymi szutrówkami z prędkością ok 90 km/h. Tak tam jeżdżą nawet autobusy. Trasa zgrubnie: Windhook, Seserim, Welvis Bay, Cape Cross, Mt. Brandberg, Etosha NP, Windhook. Mniej ale dokładniej. Po drodze jak się da to "skok w bok" po łyk przyrody.
Mamy kupione bilety : z Wrocławia do Lizbony na 24 lutego (po 450 zł z bagażem podręczny + 20 rejestrowego), 1 marca lecimy z Lizbony do Porto, przesiadka, z Porto do Luandy, przesiadka i do Windhook. Powrót z Windhook 16 marca i w Lizbonie rano 17 marca (po 1700 na osobę z bagażem). Chcemy wracać Rayanerem do Krakowa 19 marca, ale jeszcze nie kupiliśmy biletów (po ok 400 zł).
Na miejscu koszty minimum 750 euro/osobę: wynajem auta 400e, paliwo 100e, bilety wstępu 100e, żywność 150e. Czyli razem ok 7000 zł. Ja zakładam że nie przekroczę 8000 zł. Do tego jeszcze trochę w Portugalii. Wyjazdem interesuje się jeszcze kilka osób. Może uda zebrać się ekipę do drugiego samochodu.
Andrzej

Awatar użytkownika
lesio jeep

Post autor: lesio jeep » pt lis 03, 2017 5:20 pm

jeśli myślicie o safari to w marcu dupa z tego będzie, no poza komarami i malariom nic nie zobaczycie apogeum pory deszczowej :)21
czy zrezygnowałeś już z rosyjskiego gazu i ropy?
Ten wpis powstał bez wsparcia środków unijnych

Awatar użytkownika
Patrik

Post autor: Patrik » ndz sty 14, 2018 11:42 am

Cześć,
Wróciłem z tamtych rejonów 4 dni temu (RPA, Namibia, Botswana). Jeżdziłem przez miesiąc wynajętym Bushcamperem na podwoziu Forda Rangera.
Było bombowo!
Jak masz pytania to na priva i telefonicznie.
Pozdrawiam
GU4 TD4.2T

Awatar użytkownika
jradek

Post autor: jradek » ndz sty 14, 2018 1:13 pm

Patrik pisze:
ndz sty 14, 2018 11:42 am
Cześć,
Wróciłem z tamtych rejonów 4 dni temu (RPA, Namibia, Botswana). Jeżdziłem przez miesiąc wynajętym Bushcamperem na podwoziu Forda Rangera.
Było bombowo!
Jak masz pytania to na priva i telefonicznie.
Pozdrawiam
Jaki koszt jesli moge wiedzieć?
Jako dżentelmen upijam się po 18-stej.

aszy

Post autor: aszy » ndz sty 14, 2018 1:17 pm

Cześć,
Stan obecny jest taki:
Ja spore doświadczenie w przebywaniu w różnych warunkach terenowych w różnych częściach świata, kierowca samochodu terenowego, 50+ z Krakowa.
Drugi uczestnik, Jarek 50, Bywał w różnych rejonach świata, to on jest inspiratorem wyjazdu, fotograf przyrody, operator drona z aparatem fotograficznym z Wrocławia.
3 osoba, Kinga 40+, osoba o mniejszym doświadczeniu wyprawowym, niezwykle empatyczna, świetny kontakt interpersonalny z Krakowa
4 osoba to chłopak z Torunia
Wyjazd samochodami terenowymi po drogach mało terenowych. Samochody 4 osobowe. Możliwe, że skompletujemy 2 samochód. Wjazdów w trudny teren raczej nie przewiduję. Większość trasy to przejazdy równymi szutrówkami z prędkością ok 90 km/h. Tak tam jeżdżą nawet autobusy. Trasa zgrubnie: Windhook, Seserim, Welvis Bay, Cape Cross, Mt. Brandberg, Etosha NP, Windhook. Mniej ale dokładniej. Po drodze jak się da to "skok w bok" po łyk przyrody.
Mamy kupione bilety : z Wrocławia do Lizbony na 24 lutego (po 450 zł z bagażem podręczny + 20 rejestrowego), 1 marca lecimy z Lizbony do Porto, przesiadka, z Porto do Luandy, przesiadka i do Windhook. Powrót z Windhook 16 marca i w Lizbonie rano 17 marca (po 1700 na osobę z bagażem). Chcemy wracać Rayanerem do Krakowa 17 marca.
Koszty na miejscu koszty minimum 750 euro/osobę: wynajem auta 400e, paliwo 100e, bilety wstępu 100e, żywność 150e. Czyli razem ok 7000 zł. Ja zakładam że nie przekroczę 8000 zł. Do tego jeszcze trochę w Portugalii. Wyjazdem interesuje się jeszcze kilka pań i panów. Może uda zebrać się ekipę do drugiego samochodu.
Andrzej

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podróże i Wyprawy niekomercyjne”