namiot dachowy - pytanie
Moderator: Misiek Bielsko
namiot dachowy - pytanie
Witam.
co sadzicie o jakosci namiotów dachowych hannibala?
słyszałem ze nie jest z nimi najlepiej. Podobno przemakaja itd..
jakie macie doswiadczenia z produktami innych firm ?
co sadzicie o jakosci namiotów dachowych hannibala?
słyszałem ze nie jest z nimi najlepiej. Podobno przemakaja itd..
jakie macie doswiadczenia z produktami innych firm ?
dżekson
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
chłopaki mowia tak na miescie...)
a tak powaznie to czytałem texcik w wyprach.
Ciekawy jednak jestem jakie sa opinie wiekszego grona uzytkowników.
hannibala widziałem tylko z daleka. Wyglada tak se, zgadzam sie z tym co pisze czesław, chyba nie zasługuje na swoja cene.
Fajnie wyglada magiolina miałem ostatnio okazje przyjzec sie jej u Jacka i pozatym ze czasami zarysowuje sie jej ładny plasticzek w kontakcie z drzewami nie ma sie do czego przpier.... Wiem tania nie jest chociaz niewiel zrozsza od hannibala.
Muze skoczyc do kolegi Waldka i zobaczyc z bliska jego wynalazek.
a tak powaznie to czytałem texcik w wyprach.
Ciekawy jednak jestem jakie sa opinie wiekszego grona uzytkowników.
hannibala widziałem tylko z daleka. Wyglada tak se, zgadzam sie z tym co pisze czesław, chyba nie zasługuje na swoja cene.
Fajnie wyglada magiolina miałem ostatnio okazje przyjzec sie jej u Jacka i pozatym ze czasami zarysowuje sie jej ładny plasticzek w kontakcie z drzewami nie ma sie do czego przpier.... Wiem tania nie jest chociaz niewiel zrozsza od hannibala.
Muze skoczyc do kolegi Waldka i zobaczyc z bliska jego wynalazek.
dżekson
hannibal:
- drogi, bo robiony w Poludniowej Afryce
- HRT12 - maly na dachu (122 x 122 cm), duzy po rozlozeniu (244 x 122 cm)
- latwo sie rozklada i sklada
- wysoki po zlozeniu, a plandeka moze sie podrzec np. o ostre galezie
- duza liczba akcesoriow - tez drogich
ale fajnych
magiolina:
- tez droga, a robiona we Wloszech
- stala powierzchnia podlogi - korbka unosi sie do gory, latwo sie rozklada i sklada
- mocne plastikowe opakowanie - to jeden z najwiekszych plusow
wybor nalezy do ciebie
sa jeszcze namioty Eezi Awn - poszukaj w necie
- drogi, bo robiony w Poludniowej Afryce
- HRT12 - maly na dachu (122 x 122 cm), duzy po rozlozeniu (244 x 122 cm)
- latwo sie rozklada i sklada
- wysoki po zlozeniu, a plandeka moze sie podrzec np. o ostre galezie
- duza liczba akcesoriow - tez drogich

magiolina:
- tez droga, a robiona we Wloszech
- stala powierzchnia podlogi - korbka unosi sie do gory, latwo sie rozklada i sklada
- mocne plastikowe opakowanie - to jeden z najwiekszych plusow
wybor nalezy do ciebie

sa jeszcze namioty Eezi Awn - poszukaj w necie
CAMP COYOT 20-23.08.2009
www.coyot.pl
www.coyot.pl
No fakt, ze tanie nie sa, sa nawet w pytke dorgie. Mozna rzec, ze za drogie. Ale gdzie tutaj proporcja jakosc cena?? To ktory z namiotow dachowych ma wg Ciebie cene proporcjonalna do jakosci??czesław&jarząbek pisze:waldek ma
na żywo se sobacz u niego.
jakość napewno nie jest proporcjonalna do ceny
Drogie to ale powiem, ze moj HRT12 sie sprawdza, na 2 osoby w sam raz, Cieplo w nim jest, ciemno w nim jest, >24 godziny deszczy non-stop i ani sladu przemakania. Jesli ktos uzna, ze warto dac za to taka kase to czemu nie.
Trzbea pamietac, ze na krotkich auach nawet HRT12 zajmuje sporo miejsca i np na krotkim GR bez kombinacji kola zapasowego (nawet 31') nie wrzucisz juz na dach na uzyciu wiekszosci gotowych bafaznikow dachowych.
Mozna jeszcze poszukac najtenszych chyba czyli Oasis, tez w wyprawach bylo porownanie. Tyle ze jesli dokupic oryginalna drabine to cena nowego nie jest jakas powalajaca.
pzdr
Tabar
Nie jest chyba z Hanim tak źle:
- spora część wypożyczalni samochodów w Australii czy Afryce wyposażona jest w te namioty,
- w Europie sprzedają się w bardzo dużych ilościach. U nas mniej bo cena wysoka (lecz niższa niż w Europie)
- nawet używane namioty trzymają wysoką cenę
- najnowsze wersje mają nowej generacji materiał
- faktycznie podłoga jakaś taka drewniana
- spałem w nim ponad dwa tygodnie w różnch warunkach (także deszcz) i jestem zadowolony
- swój używany sprzedałem i kupiłem sobie drugi taki sam.
- spora część wypożyczalni samochodów w Australii czy Afryce wyposażona jest w te namioty,
- w Europie sprzedają się w bardzo dużych ilościach. U nas mniej bo cena wysoka (lecz niższa niż w Europie)
- nawet używane namioty trzymają wysoką cenę
- najnowsze wersje mają nowej generacji materiał
- faktycznie podłoga jakaś taka drewniana
- spałem w nim ponad dwa tygodnie w różnch warunkach (także deszcz) i jestem zadowolony
- swój używany sprzedałem i kupiłem sobie drugi taki sam.
na kzj 70 motamy bagaznik na Hannibala i jeszcze na kanistry z paliwem, z pomiarow wynika, ze bedzie robil
kolo zapasowe na drzwi, a co

CAMP COYOT 20-23.08.2009
www.coyot.pl
www.coyot.pl
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Moze to glupie ale...
mozna tez miec plaski dach( bgaznik z gladkim alu lub jakas sklejke) i rozkladac namiot 2 sek Quechua( napewo bedzie szybciej jak rozkladanie hanibala) - wiadomo ze nigdy nie bedzie to hanibal czy maggolina , ale jezeli ktos nie moze sobie pozwolic 5-8 kola na namiot mozna zrobic spanie na dachu za kilka stow. Jest jeszcze kilka firm np. hoowling moon itp.
Widzialem maggoline po dachowaniu.. niesamowite ale nie polamalo sie
sa tez takie modele na ktorych mozna dodatkowo jakies rzeczy klasc ( maja relingi itp)
mozna tez miec plaski dach( bgaznik z gladkim alu lub jakas sklejke) i rozkladac namiot 2 sek Quechua( napewo bedzie szybciej jak rozkladanie hanibala) - wiadomo ze nigdy nie bedzie to hanibal czy maggolina , ale jezeli ktos nie moze sobie pozwolic 5-8 kola na namiot mozna zrobic spanie na dachu za kilka stow. Jest jeszcze kilka firm np. hoowling moon itp.
Widzialem maggoline po dachowaniu.. niesamowite ale nie polamalo sie

Owszem, ale my akurat potrzebowalismy 2 kol zapasowychemsi pisze:na kzj 70 motamy bagaznik na Hannibala i jeszcze na kanistry z paliwem, z pomiarow wynika, ze bedzie robil

A Oasis jest jaki jest ale kiedys byly na wyprzedazy, za ok 1500zl inna sprawy czy dalej za to oplaca sie dac tyle. Jak poszukac forum to najzie sie tez opisy jak zmotac wlasnej roboty.
BTW Magiolina ma tez modele nie na korbke tylko podobne do Hannibala itp.
TO z eprzemawia bardziej model Hard i na korbke owszem ma sens tyle ze na ktokim aucie juz nic nie wsadzisz na dacg, no chyba, ze jak pisal Drako pietrowo, ale co wtedy przed rozlozeniem sciagas zczy podnosi sie dach z klamotami?
pzdr
Tabar
-
-
Namiot dachowy
Jeszce jedna uwaga . W Maggiolinie trudno jest usiąść i dlatego będąc w fabryce zdecydowałem się na Columbusa. Nie ma korbki ale za to otwiera się bardzo efektownie dzięki sprężynom gazowym a składa za pociągnięciem linki
Zbyszek
Zbyszek
Re: Namiot dachowy
No tak alez ze mnie stupido. Pokrecilo mi sie ze Maggiolina to tez nazwa producenta a nie tylko modelu. Wlasnie o columbusie mowilem jako o modelu maggioliny podobnym do hannibala. A tu oczywsicie Columbus i Overcamp sa produktami AutoHome jak i Maggiolina.zbyszek 53 pisze:Jeszce jedna uwaga . W Maggiolinie trudno jest usiąść i dlatego będąc w fabryce zdecydowałem się na Columbusa. Nie ma korbki ale za to otwiera się bardzo efektownie dzięki sprężynom gazowym a składa za pociągnięciem linki
Zbyszek
pzdr
Tabar
witam,
znalazłem jeszcze taki: http://sklep.land-team.biz/product_info ... cts_id=550
cena nie zabija
do końca.
znalazłem jeszcze taki: http://sklep.land-team.biz/product_info ... cts_id=550
cena nie zabija

DISCO 300
Re: namiar
dzizus Q rwa ja pie...ole pomyśl chlopiejarow pisze:czy jest do nich jakiś namiar poza @?
Chciałbym zapytać ich o kilka rzeczy.

http://www.land-team.biz/
Dżip z lebiodką
GSM 501 44 66 33

GSM 501 44 66 33
thx
dobra.
Dziekuje.
Nie sprawdzalem czy on jest na stronie czy nie.
Siedze w robocie i mam od cholery zajęc wiec moze i poprzednim razem zerknalem na to co mnie najbardziej interesowalo i w najbardziej oczywisty mi sposob sprawdzilem kontakt.
nie bylo wiec napisalem.....
ok.
niewazne
dzieki :lol:
Dziekuje.
Nie sprawdzalem czy on jest na stronie czy nie.
Siedze w robocie i mam od cholery zajęc wiec moze i poprzednim razem zerknalem na to co mnie najbardziej interesowalo i w najbardziej oczywisty mi sposob sprawdzilem kontakt.
nie bylo wiec napisalem.....
ok.
niewazne
dzieki :lol:
dżekson
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
Re: )
mam na miejscu katalogi i cenniki ichniejszejarow pisze:dobrze ze ty jestes taki myslacy.
ze sklapu na linku kontakt jest tylko mail, a to miejsce z któego najcześciej zadaje sie pytania dotyczące towarów.
reszta strony mnie nie interesuje
#noichuj