Y61 sladami benedykta

czyli wyjazdy te bliskie i te bardzo dalekie

Moderator: Misiek Bielsko

Awatar użytkownika
grzes

Kontaktowanie:

Y61 sladami benedykta

Post autor: grzes » śr wrz 05, 2007 6:58 pm

Czy ktos wie kto zmotal im zderzaki ?
PickUpy maja UPy, a Patrole ?

Kylon

Post autor: Kylon » śr wrz 05, 2007 7:28 pm

Brzydu
Kylon
PS. Nie zaglądam do mojego PW. Wystarczy mi e-mail.

emsi

Post autor: emsi » czw wrz 06, 2007 6:50 am

ze strony www.tien-shan.pl
Część naszej ekspedycji miała okazję spotkać dzisiaj wyprawę Śladami Benedykta Polaka.

Jeden z jej organizatorów podstępem ściągnął od jednego z uczestników naszej wyprawy dokładny ślad przejazdu naszej ekspedycji przez step rozciągający się pomiędzy morzem Kaspijskim i morzem Aralskim, nie przejmując się zupełnie prawem autorskim twórców trasy!!!!!

Nas może jedynie cieszyć fakt że Ekspedycja Śladami Benedykta Polaka korzysta nie tak jak pisze na swoich stronach „ z rozwiązań sprzętowych i nawigacyjnych firmy HP „ a z rozwiązań nawigacyjnych i sprzętu firmy Garmin. ( niemożliwe było by ściągnięcie śladu z urządzenia Garmin bez korzystania z oprogramowania MapSource firmy Garmin)

Ciekawe co na tak etyczną postawę organizatorów sponsorowanej przez nich ekspedycji powiedzą ludzie odpowiedzialni za public ralations w Hewlett Packard.

Dzięki ściągnięciu śladów GPS, jeżeli w relacji z Ekspedycja Śladami Benedykta Polaka dowiedzie się że ekspedycja poszukiwała wraków statków osiadłych na wysuszonym dnie morza Aralskiego przy pomocy moto-paralotni to będzie jedna wielka ŚCIEMA !!!! bo pojadą tam prosto po podstępem ściągniętej trasie naszej ekspedycji.
Ciekawe rzeczy się dzieją, jak się spotka Polak z Polakiem na pustyni.
Szkoda, chyba nie powinno tak być. :cry:
CAMP COYOT 20-23.08.2009
www.coyot.pl

Awatar użytkownika
pawel kusmierski
Kontaktowanie:

Post autor: pawel kusmierski » czw wrz 06, 2007 9:07 am

i jeszcze sie chwalą ze to pierwsza wyprawa śladami B.P. :lol: a przecież dobrze wiem ze nie!!!!
Super Grejt Xtrim Patrol 4,2
http://www.martechszczecin.pl

Kylon

Post autor: Kylon » czw wrz 06, 2007 10:53 am

Najważniejsza jest lanserka medialna a ta nie jest skierowana do środowiska off-roadowego.
Ostatnio zmieniony czw wrz 06, 2007 3:40 pm przez Kylon, łącznie zmieniany 1 raz.
Kylon
PS. Nie zaglądam do mojego PW. Wystarczy mi e-mail.

Awatar użytkownika
Zuzia
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Zuzia » czw wrz 06, 2007 12:24 pm

To przyre, ale ten, który trasę i ślady Benedykta odnalazł i przejechał ( bez odcinka chińskiego, bo nie wpuścili ) został w domu . Pewnie za mało ważny był.
Vitara trochę przerobiona

http://www.dyferklub.pl

Awatar użytkownika
Drako

Kontaktowanie:

Post autor: Drako » czw wrz 06, 2007 12:43 pm

a tak z ciekawosci ?
jak mozna komus "podstepem zwinac"trase gps? \chyba trzeba dac odbiornik, karte itp?

Awatar użytkownika
benes

Post autor: benes » czw wrz 06, 2007 1:03 pm

Zuzia pisze:To przyre, ale ten, który trasę i ślady Benedykta odnalazł i przejechał ( bez odcinka chińskiego, bo nie wpuścili ) został w domu . Pewnie za mało ważny był.
a tym razem wpuścili???

Awatar użytkownika
Koro
Kontaktowanie:

Post autor: Koro » czw wrz 06, 2007 1:09 pm

pawel kusmierski pisze:i jeszcze sie chwalą ze to pierwsza wyprawa śladami B.P. :lol: a przecież dobrze wiem ze nie!!!!
dzizas... :o
a ja myslałem że jestes jednym z organizatorów...
znaczy sie wych.ujka sportem narodowym polaczków :)3

Awatar użytkownika
JarekK
Kontaktowanie:

Post autor: JarekK » czw wrz 06, 2007 1:20 pm

plagiat - co ciekawe na stronie nie zauważyłem miejsca gdzie można by się wpisać - żadnej księgi gości itp - czyżby asekuracja :)21

Awatar użytkownika
Koro
Kontaktowanie:

Post autor: Koro » czw wrz 06, 2007 1:25 pm

a pewnie że asekuracja... ciekawe co by powiedzieli sposorzy "pierwszej wyprawy..." jak by im kto podesłał link do strony ze zdjeciami Pawła.
eh- to tak trudno samemu cos wymysleć???

Awatar użytkownika
JarekK
Kontaktowanie:

Post autor: JarekK » czw wrz 06, 2007 1:28 pm

ale wiesz to jest ta Czubówna i ta Pawlikowska i tamci ci a nie szaraczki - im wolno

Awatar użytkownika
Piotrek M

Kontaktowanie:

Post autor: Piotrek M » czw wrz 06, 2007 1:30 pm

pawel kusmierski pisze:i jeszcze sie chwalą ze to pierwsza wyprawa śladami B.P. :lol: a przecież dobrze wiem ze nie!!!!
Synek, broń k.... honoru !!

:D
prezes ma racje
http://www.4x4.szczecin.pl
DR 800 S

Awatar użytkownika
benes

Post autor: benes » czw wrz 06, 2007 1:49 pm

Piotrek M pisze:
Synek, broń k.... honoru !!

:D
co z tego skoro na tej stronie są relacje z tego "wyczynu" i nikt tego nie neguje

Awatar użytkownika
grzes

Kontaktowanie:

Post autor: grzes » czw wrz 06, 2007 5:50 pm

a ja tu niesmiale o zdezrak zapytalem...
my wiemy kto byl pierwszy, ale takie to czasy, media maja straszna sile,choc oprocz netu to w tv nigdzie ani slowa nie slyszalem...
ale pewnie pawlikowska program zrobi i cos bedzie...

Awatar użytkownika
pawel kusmierski
Kontaktowanie:

Post autor: pawel kusmierski » czw wrz 06, 2007 8:27 pm

benes pisze:
co z tego skoro na tej stronie są relacje z tego "wyczynu" i nikt tego nie neguje
bo i jak negowac. zadnej ksiegi gosci ani forum . nic nie ma, a przeciez nie bede dymu robił bezpośrednio do organizatora. w dupie mam. swoje zrobiłem. :lol: 8)

Awatar użytkownika
pawel kusmierski
Kontaktowanie:

Post autor: pawel kusmierski » czw wrz 06, 2007 8:59 pm

benes pisze: a tym razem wpuścili???
nie wpuscili, pojechali traktem czujskiego wprost do mongilii.
Zuzia pisze:To przyre, ale ten, który trasę przejechał ( bez odcinka chińskiego, bo nie wpuścili ) został w domu . Pewnie za mało ważny był.
:cry:

Misza4x4
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Misza4x4 » sob wrz 08, 2007 10:34 pm

Pawel Kusmierski, dla mnie (i na pewno dla wielu jestes osoba ktora pierwsza po Benedykcie pokonala ta trase), moze ten team pokaze sie w TV ale to Ty (twoj 18-letni patrol) i kilku znajomych byliscie pierwsi i to Wy przetarliscie szlaki.Tez zamierzam jechac w tamte rejony i jak bede chcial sie czegos dowiedziec to zapytam sie Pawla a nie Holowczyca>
jeśli nie ma drogi, musimy ja wyznaczyc sami

Awatar użytkownika
grzes

Kontaktowanie:

Post autor: grzes » ndz wrz 09, 2007 5:59 am

Misza4x4 pisze:Pawel Kusmierski, dla mnie (i na pewno dla wielu jestes osoba ktora pierwsza po Benedykcie pokonala ta trase), moze ten team pokaze sie w TV ale to Ty (twoj 18-letni patrol) i kilku znajomych byliscie pierwsi i to Wy przetarliscie szlaki.Tez zamierzam jechac w tamte rejony i jak bede chcial sie czegos dowiedziec to zapytam sie Pawla a nie Holowczyca>
A Holek w ogole pojechal ?
bo na zdjeciach to go chyba nie widzialem...

Misza4x4
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Misza4x4 » ndz wrz 09, 2007 12:12 pm

to fakt nie zwrocilem wczesniej na to uwagi, pewnie bedzie go widac i slychac dopiero w tv na ekranie
jeśli nie ma drogi, musimy ja wyznaczyc sami

Awatar użytkownika
Zuzia
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Zuzia » pn wrz 10, 2007 1:43 pm

benes pisze:
Zuzia pisze:To przyre, ale ten, który trasę i ślady Benedykta odnalazł i przejechał ( bez odcinka chińskiego, bo nie wpuścili ) został w domu . Pewnie za mało ważny był.
a tym razem wpuścili???
Z tego co pisali w zajawkach wynika, że szykowali sie na odcinek chiński. Pewnie załatwili. Ale nawet super kierowca Hołowczyc sięnie załapał.
Wrrr :x
Vitara trochę przerobiona

http://www.dyferklub.pl

Awatar użytkownika
pawel kusmierski
Kontaktowanie:

Post autor: pawel kusmierski » czw wrz 27, 2007 10:54 pm

gadałem z orgiem, :-?
tam sa grubsze tematy. 8) hołek i czubuwna sie obrazili na orga i polecieli samolotem do domu. chinskiego odcinka nie zrobili i wogle pomineli kilka waznych miejsc gdzie benedykt był.
tu link do oryginalnej strony wyprwy:
http://www.benedyktpolak.org/
niebawem nowe wiesci 8)

benedykt
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Daleko od Benedykta

Post autor: benedykt » sob lis 17, 2007 11:08 am

"Ekspedycja", która często przedstawiana jest jako pierwsza lub pierwsza, która miała wiernie odtworzyć podróż Benedykta Polaka jest w rzeczywistości, co najmniej nieporozumieniem, a dosłownie rzecz ujmując - oszustwem. Nie ma mowy o powtórzeniu szlaku podróży Benedykta. Gdzie Wrocław, Horodło, Włodzimierz Wołyński, Daniłów, Kaniów, Kachowka Jangikent, Kraj Najmanów itd. Dlaczego mówi się, że Benedykt Polak zaczął swoją podróż w Łęczycy, albo pokazuje zamek w Łucku (zbudowanym dopiero w XIV w.) i mówi, że Benedykt tu był ? Dla czego reportaże emitowane w TV są nie na temat. Poza tytułem i czołówką dotychczasowe odcinki mają nie wiele wspólnego z deklarowanym zainteresowaniem Benedyktem Polakiem i jego podróżą – a przecież historia ta obfituje w niezwykle ciekawe wątki. Pierwsza, rzeczywiście interesująca i rzetelna Wyprawa śladami Benedykta Polaka odbyła się w 2004 r.,

piotr borowiec

Post autor: piotr borowiec » sob lis 17, 2007 6:18 pm

Koledzy myślę, że obrażanie pani Czubówny, która jest tylko lektorem, czy pana Chołowczyca jest nieporozumieniem. Trzeba popatrzeć, kto jest tak zwanym reżyserem tego programu i dopiero potem szukać złodziei pomysłu. Nie chciałbym stawać tu w niczyjej obronie, ale w tym wypadku pan Paweł Kuśmierski miał chyba pecha nie nagłaśniając swojego wyjazdu chociażby w jakiejś codziennej gazecie. Miałby teraz podstawy żeby dochodzić swoich praw. :(

uruk-hai
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: uruk-hai » sob lis 17, 2007 8:31 pm

piotr borowiec pisze:(..) czy pana Chołowczyca
Jednak - sorka - powinno być Hołowczyca , przy całym szacunku.....

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podróże i Wyprawy niekomercyjne”