Rumunia 2008
Moderator: Misiek Bielsko
Rumunia 2008
Skoro temat Rumunia 2007 cieszyl sie tak duzym wzieciem, czas zaczac Rumunie 2008.
Zatem: osobiscie uwazam Rumunie za piekny krajobrazowo i przyrodniczo kawalek swiata. Latwo dostepny /dojazd z PL jak rzut gorniczym kaskiem/, zyczliwi ludzie. Bezpiecznie, milo i przepieknie widokowo.
Wspaniala jest mozliwosc biwakowania praktycznie rzecz biorac gdzie sie chce /w granicach rozsadnego chcenia/.
Mocno zachecam do wyjazdu do tego kraju i nie ma sie co bac wyjazdow indywidualnych. Zrobilem w tym kraju ponad 20 tysiecy kilometrow, zdecydowana wiekszosc z tego poruszajac sie w jedno auto.
Mapy wielu obszarow sa na poziomie 1 : 30 000 - 1 : 60 000 wiec umozliwiajace dokladne zapoznanie sie z terenem i planowanie przejazdow, przejsc, wejsc /jaskinie czy szczyty/Jedzcie tam zanim ujnia to zniszczy
Pozdrawiam
Norbert J. Zbróg
Zatem: osobiscie uwazam Rumunie za piekny krajobrazowo i przyrodniczo kawalek swiata. Latwo dostepny /dojazd z PL jak rzut gorniczym kaskiem/, zyczliwi ludzie. Bezpiecznie, milo i przepieknie widokowo.
Wspaniala jest mozliwosc biwakowania praktycznie rzecz biorac gdzie sie chce /w granicach rozsadnego chcenia/.
Mocno zachecam do wyjazdu do tego kraju i nie ma sie co bac wyjazdow indywidualnych. Zrobilem w tym kraju ponad 20 tysiecy kilometrow, zdecydowana wiekszosc z tego poruszajac sie w jedno auto.
Mapy wielu obszarow sa na poziomie 1 : 30 000 - 1 : 60 000 wiec umozliwiajace dokladne zapoznanie sie z terenem i planowanie przejazdow, przejsc, wejsc /jaskinie czy szczyty/Jedzcie tam zanim ujnia to zniszczy
Pozdrawiam
Norbert J. Zbróg
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
Potwierdzam, byliśmy w tym roku w Rumunii camperem, klasyczna objazdówka. Mieliśmy 2 tygodnie i to było mało, mimo że codziennie w innym miejscu. Poza rejonem nadmorskim, który jakoś szczególnie mi się nie spodobał rewelacja a ludzie naprawdę przyjaźnie nastawieni. Dla fanów off-roadu i nie tylko polecam dojechać do Andreasu de Ios ale nie od strony Focsani
. Sprawdzę na mapie freytaga jaka to droga i podzielę się z Wami bo można się zdziwić
Droga wiedzie przez wzgórze ok 25km kompletnym wertepem, którym jeżdżą kłonicowe Romany. Na mapie freytaga oznaczyli ją żółtym kolorem, a na mapie napotkanych po drodze Szwajcarów czerwonym!!!! Jak nasz 15 letni camper to przeżył... Ech... pięknie było

1994 Chevy Suburban
Re: Rumunia 2008
z ich punktu widzenia to my jestesmy unia...bert pisze: Jedzcie tam zanim ujnia to zniszczy
Pozdrawiam
Norbert J. Zbróg
zatem...
nie jedźcie tam

robok rzępoli w harapuciu
no trzeba się spieszyć, coraz więcej miejsc komercjalizują, szybko łapią na czym można robic kasę. Już dwa lata temu w małym kościólku głeboko w górach zaskoczyła nas pani wyskakując z tiketami, a bardziej popularne miejsca coraz tłumniej odwiedzane są prze różnej maści europejczyków. I coraz trudniej będzie znależś ten klimat, coraz głebiej trzeba sie będzie zagłebiać w góry a po jakimś czasie wprowadza jakieś unijne programy NATURA 2000 ileśtam itp., i rumuński smak przygody nie będzie już ten sam 

Ufaj Bogu, ale Hi-lifta miej na pace.
Re: Rumunia 2008
odkrywcze, prawie* jak podroze Marco Polosebastian dziurdzik pisze:z ich punktu widzenia to my jestesmy unia...bert pisze: Jedzcie tam zanim ujnia to zniszczy
Pozdrawiam
Norbert J. Zbróg
zatem...
nie jedźcie tam
Norbert J. Zbróg
* jak mawiaja w reklamie: prawie czyni...
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
odpekalem caly "wyrok" jak nic, mimo apelacji i kretaczych podejscselim pisze:Już Cię wypuścili ?
Jak wygląda pobyt nad morzem ..byłeś ?

nad morzem w R nie bylem /moze dlatego, ze z pod domu mam z jakies 60 pare kilo lasami do Baltyku a to tyz morze

Pod zdrowka
Norbert J. Zbróg
- Elwood
-
- Kontaktowanie:
Jadąc przez Bałkany do Turcji chciałbym przejechac "po drodze" transalpinę.
Będzie się to działo w pod koniec maja, stąd pierwsze pytanie, cczy będzie przejezdna?
Drugie, uwzględniając kierunek, który podałem jak najlepiej do niej podejść?
Aaa i to jedyna "atrakcja" na ktorą mam czas, pozostała część trasy to gonitwa.
Będzie się to działo w pod koniec maja, stąd pierwsze pytanie, cczy będzie przejezdna?
The Bluesmobile
"...nauczyć się być w świecie, oglądać go, odkrywać, zwyczajnie, nim zniknie..."
"...nauczyć się być w świecie, oglądać go, odkrywać, zwyczajnie, nim zniknie..."
Ja jechalem Transalpine od poludnia, w sierpniu - a mimo to nie bylo lekko 
Natomiast warto wjechac w gore, bo widoki sa bajeczne
http://picasaweb.google.com/pezet101/Tr ... 1405382578
Od poludnia jest znacznie blizej na szczyt - czyli Urdele.

Natomiast warto wjechac w gore, bo widoki sa bajeczne
http://picasaweb.google.com/pezet101/Tr ... 1405382578
Od poludnia jest znacznie blizej na szczyt - czyli Urdele.
Jeżeli udoskonalasz coś dostatecznie długo, na pewno to spier.olisz...
Tia merc G landryna disco... co tam jeszcze z suvow bylo, acha ten no taki modny teraz pikap, czarny taki, no kurde jak one sie nazywaja zawara czy cus ? ten byl najsuvowszyselim pisze:Bercik , suvami ludzie tez
z Tobą jeżdzą ?
Podzdrowak
Norbert J. Zbróg
jedz ! warto, jak nie bedzie przejezdna to zawracasz i nadkladasz raptem kilkadziesiat kaemow zaledwie.Elwood pisze:Jadąc przez Bałkany do Turcji chciałbym przejechac "po drodze" transalpinę.
Moze byc snieg i ew osuwiska.
Norbert J. Zbróg
w maju tego roku, prawie dokladnie o tej samej porze - byla "prawie" przejezdnaElwood pisze:Jadąc przez Bałkany do Turcji chciałbym przejechac "po drodze" transalpinę.
czyli jedno osuwisko sniezne, tak na pare godzin intensywnej roboty lopatami w pare osob, lub objazd z boku (dosc stromo)
wybralismy to drugie
robok rzępoli w harapuciu
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- Balkandriver
- Kontaktowanie:
W drodze do Turcji najlepiej przejechać przez Alba Julię, Sebes, Sugag i dalej 67C do Novaci. W tym roku w lipcu tylko koło przełęczy Urdele były malutkie płaty śniegu w żlebach.Elwood pisze:Może to być też połowa maja. Jadę sam więc już dwa wyjścia znam
BALKANDRIVER
Frontera Long 2.8 TDi
http://www.fotolandia4x4.com - relacje, zdjęcia.
http://www.fotolandia4x4.com - relacje, zdjęcia.
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
wszyscyBiga pisze:A kto potem zostal przez ta "uprawe" w owczym lajnie przeciagniety

widać na filmie z III edycji
http://www.maramuresz.com/bonus.php#
#noichuj
To nie fair, ze tak szybko odpowiadasz na pytaniaczesław&jarząbek pisze:wszyscyBiga pisze:A kto potem zostal przez ta "uprawe" w owczym lajnie przeciagniety
widać na filmie z III edycji
http://www.maramuresz.com/bonus.php#

To co piszę jest wyłącznie moim PRYWATNYM zdaniem i nie ma związku z niczym poza tym. Jasne?
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie: