Wypożyczalnia samochodów terenowych ???!!!
Moderator: Misiek Bielsko
Wypożyczalnia samochodów terenowych ???!!!
Ostatnio kumpel który chciałby trochę pojeździć w terenie i pozwiedzać okolice (np. poprzez Kozackie Wertepy) zadał mi pytanie czy można wypożyczyć "gdzieś" samochód terenowy. Ma już dwa osobowe i jak stwierdził, że nie widzi potrzeby aby mieć jeszcze jeden na 1 -2 czy 3 wyjazdy w roku. Czy Ktoś wie o jakiejś wypożyczalni? Może Ktoś osobiście jest zainteresowany tematem wypożyczenia? Klient jest bardzo solidny i rozważny.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Zasadniczo tak żony i samochodu.....ale kumpel ma chyba rację po co kupować auto biegać koło niego okrągły rok (jak tego nie lubi), opłacać, garażować, itp. itd. jak potrzebuje go 2 razy w roku na 2 tygodnie, zresztą powszechne są wypożyczalnie samochodów osobowych, kempingów to czemu nie 4x4, tylko trochę węższa grupa klientów. Może Ktoś jeszcze ma jakieś inne namiary..... lub jest zdecydowany na taki biznes. Powtarzam gość około 40 zaufanie - 150%.
Ty chcesz aby ktoś swoje autko pożyczył?
może sam tak zrób...
w sumie za 15-20k mógłbym porozmawiać

w sumie za 15-20k mógłbym porozmawiać

spoko luzik
www.wawa4x4.pl
www.wawa4x4.pl
- Damian
-
- Kontaktowanie:
Przerobiony przez właściciela samochód terenowy to nie to samo, co yaris. Jest pewna specyfika, własne patenty i zalecenia do użytkowania, których nieprzestrzeganie może zaowocować poważną awarią. Jazda w terenie, zwłaszcza w górach, też wymaga pewnej wiedzy, wprawy i umiejętności - w grę wchodzi bezpieczeństwo pasażerów i samochodu.
Bez przeszkód kolega może wynająć samochód, ale z instruktorem.
Bez przeszkód kolega może wynająć samochód, ale z instruktorem.
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
- Damian
-
- Kontaktowanie:
...ziew...
wiadomo jak wygląda sprawa z wypożyczalniami np. w Australii czy Nowej Zelandii, tylko że tam firmy typu Aussie Trax mają rację bytu
Taka firma może sobie pozwolić na posiadanie floty pojazdów zakupionych w leasingu, serwisowanych i pakietowo ubezpieczonych, nikt też nie ma osobistego stosunku do pojazdu, żaden też nie jest przerobiony
wiadomo jak wygląda sprawa z wypożyczalniami np. w Australii czy Nowej Zelandii, tylko że tam firmy typu Aussie Trax mają rację bytu
Taka firma może sobie pozwolić na posiadanie floty pojazdów zakupionych w leasingu, serwisowanych i pakietowo ubezpieczonych, nikt też nie ma osobistego stosunku do pojazdu, żaden też nie jest przerobiony
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- gÓral świętokrzyski
- Kontaktowanie:
o prosze`
można
http://www.polskioffroad.com/polishoffr ... ojazdy.htm
moze sobie wynająć:
Volvo c 306, rocznik 1975, 22 miejsca
ba nawet
Hagglunds BV 206, rocznik 1989, 37 miejsc.

można

http://www.polskioffroad.com/polishoffr ... ojazdy.htm
moze sobie wynająć:
Volvo c 306, rocznik 1975, 22 miejsca
ba nawet
Hagglunds BV 206, rocznik 1989, 37 miejsc.

Ostatnio zmieniony ndz sty 20, 2008 5:13 pm przez gÓral świętokrzyski, łącznie zmieniany 1 raz.
- czesław&jarząbek
-
- Kontaktowanie:
- gÓral świętokrzyski
- Kontaktowanie:
Re: Wypożyczalnia samochodów terenowych ???!!!
Ładne mi trochę pozwiedzaćmalibu pisze:Ostatnio kumpel który chciałby trochę pojeździć w terenie i pozwiedzać okolice (np. poprzez Kozackie Wertepy) (...)

Generalnie pomysł z wypozyczalnią jest fajny, chociaż chyba na razie jeszcze nierealny. Głównie przez koszty utrzymania biznesu i wynajmu, choć na pewno są klienci, którzy zapłacą. Szybciej kolega znalazłby ofertę zorganizowanego wyjazdu np. do Maroka z możliwością prowadzenia auta. Land Loversi w zeszłym roku wozili ludzików po Tunezji przez kilka tygodni.
Natomiast Ukraina czy Rumunia - koszt + kaucja musiałby chyba być 2 x wartość samochodu

Na początek kolega może się wybrać do Australii, Namibii, RPA - szelesty i w busz.
CAMP COYOT 20-23.08.2009
www.coyot.pl
www.coyot.pl
jak to namlesio XJ pisze:to jednak wam brakuje jeszcze 25 lat do UE
w FR to poprostu zamawiasz 4x4 w jakielkowiek
wypozyczalni samochodow tylko ze tam seryjne
wiec do terenu totylko Rubikon albo Defender
cena + 30% jak za Yaris

a Ty nie poratujesz "swojego kumpla" do którego masz zaufanie swoim syfem

a poza tym jak stać kolesia na dwa osobowe, to stać Go na auto terenowe do przejażdzki 2-3 razy w roku. Znam trochę ludzi, którzy nie mają kiedy rozruszać w ciągu roku wszystkich swoich fur

AMG M35A2C 2 1/2 TON
AMG M151A2 MUTT 1/4 Ton
M416
XJ 4.0
AMG M151A2 MUTT 1/4 Ton
M416
XJ 4.0
Jak widzę z postów wypożyczalnia samochodów terenowych to powinien być najlepszy biznes - okres zwrotu "nakładów inwestycyjnych" to chyba max 1 miesiąc
....
Kolegę stać na dwie osobówki a może i trzy ale nie ma ochoty mieć dodatkowo jeszcze 1,5tony żelastwa 4x4, potrzebuje oprócz zwykłego urlopu (żona, dzieci, cały kram) wyjechać na parę dni na lekką zorganizowaną imprezę off road-ową prawie w klasie turystycznej, nie interesuje go taplanie się w błocie (jeśli nie musi) ani też wybór najbardziej zwariowanej trasy ot po prostu inna ciekawa forma wypoczynku plus trochę adrenaliny - I Cała Filozofia.......... Uwierzcie są tacy ludzie......

Kolegę stać na dwie osobówki a może i trzy ale nie ma ochoty mieć dodatkowo jeszcze 1,5tony żelastwa 4x4, potrzebuje oprócz zwykłego urlopu (żona, dzieci, cały kram) wyjechać na parę dni na lekką zorganizowaną imprezę off road-ową prawie w klasie turystycznej, nie interesuje go taplanie się w błocie (jeśli nie musi) ani też wybór najbardziej zwariowanej trasy ot po prostu inna ciekawa forma wypoczynku plus trochę adrenaliny - I Cała Filozofia.......... Uwierzcie są tacy ludzie......
Wiele razy wypożyczałem terenówki (Grecja, Tajlandia, Cypr, USA) - Suzuki (Samuraj, Vitara, Jimny, Caribbean) i Toyota. Wypożyczalnie albo wprost zabraniają zjazdu z dróg utwardzonych, albo nie obejmuje ich ubezpiecznie, albo ubezpiecznie nie obejmuje kół, podwozia i szyb - czyli tego co można w pierwszej kolejności uszkodzić. Wybierałem te, które nie zabraniają, tylko raz znalazłem regulamin "full insurance, no questions asked". Wynajem terenówek do terenu spotkałem tylko w stanach, ale w cenach nieprzyjaznych. Ryzyko wypożyczalni jest bardzo duże, a zużycie sprzętu nieprzewidywalne. Jeździłem poza szosami, ale raczej bez ryzyka choć kilka ciekawych tras było, ale poza Tajlandią wszędzie było ekstremalnie sucho, więc łatwiej było przewidzieć czy się uda przejechać. Pracownicy wypożyczalni o dźwgni reduktora mówili "a tego nie dotykać, to niepotrzebne", zaś raz w Jimnym spotkałem się z moim zdaniem celowym odłączeniem przedniego napędu przez zdjęcie wężyka podciśnienia do przednich piast (co udało mi się naprawić, bo pewinie bym został tam do dziś
).
Z drugiej strony wypożyczona osobówka może więcej niż własne 4x4 (przyajmniej takie prosto z salonu).
'

Z drugiej strony wypożyczona osobówka może więcej niż własne 4x4 (przyajmniej takie prosto z salonu).
'
Była Alfa 4x4, było Pajero, są Ssangyong i Subaru
taa.. pierwsze pytanie, jak odprowadzalem uszkodzonego ( i naprawionego sznurkiem od kapielowek w srodku zadupia ) jimnego brzmialo " were ju drajwing bed rolds
?? " a reduktor ponoc sluzyl do tego, aby " gol fast " 
w koncu wlasciciel mi podziekowal, ze zdrutowalem auto i nie musial holownika po mnie wysylac na druga strone gor ...

w koncu wlasciciel mi podziekowal, ze zdrutowalem auto i nie musial holownika po mnie wysylac na druga strone gor ...
Pozdrawiam, Albert
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
Suzuki SJ 413 1,3 SOLD
Mitsubishi L300 4x4
CRX 1.6 ED9
- grisza
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
Re: Wypożyczalnia samochodów terenowych ???!!!
Z najbardziej "terenowych" w PL znalazłem kilka nowych Jeepów GC, z tych bardziej SUVowatych Durango, G-Vitara. O Ravkach i CRV nie wspominam. Aha, wszystkie benzyna, jeśli to ma znaczenie. Zależy jak bardzo terenowego auta potrzebuje Twój kolega. Być może GC z wypożyczalni + komplet własnych kół to niezły pomysł na turystyczny off-road.malibu pisze:Ostatnio kumpel który chciałby trochę pojeździć w terenie i pozwiedzać okolice (np. poprzez Kozackie Wertepy) zadał mi pytanie czy można wypożyczyć "gdzieś" samochód terenowy.
pozdrawiam!
grisza // samuraiiiiiii i... coś jeszcze
grisza // samuraiiiiiii i... coś jeszcze

właśnie dostałem maila do pewnej znanej firmy
dzwoń do kumpla, ma już czym jechać

tak więc my tu śmichy hihy a "ktoś" dokładnie tak zrobiłNa miejsce dolatujecie samolotami, a tam czekają na Was nasze samochody z Polski, z pełnym wyposażeniem wyprawowym. My płacimy za paliwo, sprzęt biwakowy, ewentualne naprawy zranionych samochodów, Wy tylko podróżujecie, sami możecie prowadzić te samochody.

dzwoń do kumpla, ma już czym jechać

spoko luzik
www.wawa4x4.pl
www.wawa4x4.pl