TransBiałoruś
Moderator: Misiek Bielsko
TransBiałoruś
Zakładam ten temat ponieważ chcę zobaczyć ilu byłoby chętnych na wyprawę do tego pięknego kraju. Wstępne zgody już posiadamy i teraz zostaje kwestia zbilansowania ekspedycji.
Planowany termin to 6-13 sierpnia 2009. Trasa od granicy polsko-ukraińsko-białoruskiej do granicy białorusko-litewskiej. Przejazd w/g roadbooka i dwa dni przewodnickie. Noclegi na dzikich polach namiotowych. 60% off road i 40 % turystyka i etnografia wśród wielu naszych rodaków. Mam nadzieję, że będzie to wyprawa przez duże W.
Zapraszamy do zapisów
Franc & Wujcio & Marecki
Planowany termin to 6-13 sierpnia 2009. Trasa od granicy polsko-ukraińsko-białoruskiej do granicy białorusko-litewskiej. Przejazd w/g roadbooka i dwa dni przewodnickie. Noclegi na dzikich polach namiotowych. 60% off road i 40 % turystyka i etnografia wśród wielu naszych rodaków. Mam nadzieję, że będzie to wyprawa przez duże W.
Zapraszamy do zapisów
Franc & Wujcio & Marecki
Higway to hell
A jak ewentualnie planowalbys Polonice dookola ? i czy szla by trasami zachod wschod czy cos nowego... jak terminy beda w miare odlegle i finansowo damy rade to bysmy sie pisali na TransBialorus 

Autobus czerwony...
http://www.explopedia.net
http://www.explopedia.net
- kosa20
- Kontaktowanie:
Re: TransBiałoruś
1. kosa + Ania + Bartek + Bezimienna na razie 

Re: TransBiałoruś
1. kosa + Ania + Bartek + Bezimienna na raziekosa20 pisze:1. kosa + Ania + Bartek + Bezimienna na razie

2. Rafał +2
- bartek_MX_1
- jestem tu nowy...
- Kontaktowanie:
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
- kosa20
- Kontaktowanie:
trudno Twoje pytanie na poważnie potraktować, więc się nie dziw, że dostałeś taką a nie inna odpowiedź.stef pisze:wery fany!!Francek pisze:Oferuje burdel, permanentną na..ebkę i improwizacjęwchodzisz
![]()
aż się turlam po podłodze... z żalu że takie rzeczy piszesz...
Pytałem na poważnie.
rozpisz przetarg na swoje uczestnictwo

pozdrawiam
kosa
- mazurkas007
-
Jeździłem po Białorusi osobówką dwa razy, nie polecam, a juz napewno za 1200pln, frajdy będzie raczej nie wiele, więcej pierdzielenia z non stop kontrolami papierków i dopierdzielaniem sie do wszystkiego, na zasadzie - bo tak.
Jest 4x4 - rusza wyścig zbrojeń
im większa zmota - tym dalej trzeba iść po traktor
im większa zmota - tym dalej trzeba iść po traktor
- kosa20
- Kontaktowanie:
Inni, którzy byli na Białorusi jakoś nie opowiadają takich rewelacji... wręcz odwrotnie, wszyscy (no w sumie znam relacje od 3 osób) byli pozytywnie zaskoczeni.mazurkas007 pisze:Jeździłem po Białorusi osobówką dwa razy, nie polecam, a juz napewno za 1200pln, frajdy będzie raczej nie wiele, więcej pierdzielenia z non stop kontrolami papierków i dopierdzielaniem sie do wszystkiego, na zasadzie - bo tak.
Zresztą nie to jest tematem, ale wstępna ocena ile osób jest zainteresowanych i nie bardzo kumam czemu odradzasz.
Planowałeś imprezę i Francek Ci w kapustę włazi ?
Każdy ma swój rozum, nieprawdaż ?
pozdrawiam
kosa
- Damian
-
- Kontaktowanie:
Pierniczenie, normalny kraj, choć milicja mocno skrupulatna.mazurkas007 pisze:Jeździłem po Białorusi osobówką dwa razy, nie polecam, a juz napewno za 1200pln, frajdy będzie raczej nie wiele, więcej pierdzielenia z non stop kontrolami papierków i dopierdzielaniem sie do wszystkiego, na zasadzie - bo tak.
Polesie niesamowicie piękne i przyjazne, mnóstwo Polaków, zresztą Białorusini również nas lubią.
Białoruska prowincja to najczystszy skansen kultury ludowej. Czas tam się zatrzymał w XIX wieku.
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
- kosa20
- Kontaktowanie:
może jak ktoś wjeżdża i udaje "jaśniepana" z "niewiadomoskąd" to faktycznie są problemy ? ale tacy mają zawsze i wszędzie problem, bo jakoś nie są lubianiDamian pisze:Pierniczenie, normalny kraj, choć milicja mocno skrupulatna.mazurkas007 pisze:Jeździłem po Białorusi osobówką dwa razy, nie polecam, a juz napewno za 1200pln, frajdy będzie raczej nie wiele, więcej pierdzielenia z non stop kontrolami papierków i dopierdzielaniem sie do wszystkiego, na zasadzie - bo tak.
Polesie niesamowicie piękne i przyjazne, mnóstwo Polaków, zresztą Białorusini również nas lubią.
Białoruska prowincja to najczystszy skansen kultury ludowej. Czas tam się zatrzymał w XIX wieku.

widziałem takiego jednego na Ukrainie...
pozdrawiam
kosa