gri74 pisze:A moze ktoś zna jakies tajne i zaciszne miejsce bez tłumu turystów, zaszyte gdzies w lesie ... naj by było żeby plaskatym słaby dojazd był
To jak pisałem - Ostry Róg - j. Białe koło Augustowa. Reszta tam jest pełno zacisznych pól namiotowych ukrytych w lesie. Dojazd taki że ja polonezem - tydzień temu w niedziele po deszczu... dojechałem, ale koleś 406 już nie... zawisł i skapitulował.
Poza tym proponuję jak pisałem okolice jeziora Sajno - też okolice Augustowa w stronę Lipska n. Biebrzą. Tam też jest pełno małych , uroczych i spokojnych pól namiotowych gdzie dojazd osobówka jest możliwy ale z racji odległości od miasta nie ma gówniarzy i jest fajnie tanio i bezpiecznie.
Pokusiłem sie i podaje wsp. geogr. - Półwysep Ostry Róg - 53st52min4,4sek N i 23st1min i 4,4sek E - tam są obok siebie trzy pola namiotowe - jedno z nich niedaleko domków Lasów Państwowych i przy knajpce, dwa inne głęboko w lesie. Dojazd: Z Augustowa wyjeżdżamy w stronę Suwałk i zaraz za miastem i mostem na rz. Klonownica skręcamy w prawo i potem tez w prawo, potem już znajdziecie
I Jezioro Sajno - 53st49min47,7sek N i 23st1min52,5sek E - dojazd - z Augustowa w stronę miejscowości Lipsk i potem skręcamy z asfaltu w leśna drogę... to juz sami znajdziecie po współrzędnych.
Aha no i jeszcze jedno miejsce... Pole namiotowe przy śluzie Perkuć na Kanale Augustowskim... to już naprawdę przepiękne miejsce przy rezerwacie, naprawdę można tu wypocząć.
To miejsca gdzie ja często jeżdżę gdy chcę po prostu odpocząć ze znajomymi, zrobić ognisko i pośpiewać... miejsca spokojne i jak pisałem bez napitych gówniarzy.
A co do Stańczyk to kiedyś pracowałem w tej firmie, teraz znajomi już tam robią te skoki, ja już bardzo okazyjnie.
Co do spania w Stańczykach to jest fajne gospodarstwo, niedaleko mostów, trzeba pytać o noclegi kobitki w budzie na parkingu, jak się dogadacie to jest tanio.
Ale jeszcze można rozbić namiot nad J.Przewrócone. A jak ktoś był albo jest harcerzem to spokojnie sie dogadacie i rozbijecie sie za free przy obozie harcerskim.