Mam nadziej, ze do tego czasu wszystkiego nie wyasafltuja

Norbert J. Zbróg
Moderator: Misiek Bielsko
myslec trzeba a nie zapierd....., od tego sa (zapier...) traktoryEskapada pisze:doopa z Ciebie nie rolnik w lipcu i sierpniu są żniwa no chyba, że przyszłym roku będziesz miał same buraki i ziemniaki to się zgodzę, że mógłbyś mieć czas wolny
nie podlizuj sie, wystarczy zwykle: Bertselim pisze:Bercik , powiedz no coś odnośnie drogi
równoległej do transalpiny
a.... mianowicie od Polovragi do Ciungetu
- pod względem trudności (ktoś pisał ...nawiasem mówiąc- to ta miętka faja Damian-że tam boka można zaliczyć )
- widokowo- można tam gdzieś przenocować ?
z tego co piszesz to Ty jestes bardziej taki "unijny" rolnik na polska modle, czyli czekam na doplaty i ubezpieczam sie w KRUSie, o dzdzownicach slyszalem, tylko ze przy okazji tematu ..." jak wydebic najprosciej doplaty"...bert pisze:myslec trzeba a nie zapierd....., od tego sa (zapier...) traktory
ja jestem rolnik ekologiczny, zadne tam zboza i buraki za przeproszeniem. No
Sie sadzi las i rosnie, no.
A o ekstensywnej hodowli dzdzownicy kalifornijskiej slyszales...
nie, a widzisz. Znaczy nie widzisz, no bo jak to zobaczyc
Norbert J. Zbróg
tu akurat pisalem o "niecwieciu"...selim pisze:Niedźwiedzia , toś Ty tam pewnie w życiu nie widział![]()
no chyba ,że na forum - foty wklejali
rolnik to ja bylem, zanim (bacznosc) przenajswietszej (spocznij) snilo sie, ze do ujnii wejdzie, "zostalembylem" owym rolnikiem bo znudzilo mi sie zycie wsrod szczurzych wyscigow na ktore nastala moda w latach 90 ubieglego (kurde ale ten czas leci) wieku. A tu cicho, zielono, lasy i jeziora dookola, glupkow malo (wies raptem 6 osobowa), ptaszki swiergola. Nikt nie patrzy czy mam nowe kafelki w kiblu. Ba ! Nawet nikt nie patrzy czy wogole mam. "Plazme" mam na pol sciany, jak se zaslony z okna odslonie. Za budzik robia zurawie. A Ty tu jakies bzdety o srusach i za przeproszeniem: ujnii.grzes pisze:z tego co piszesz to Ty jestes bardziej taki "unijny" rolnik na polska modle, czyli czekam na doplaty i ubezpieczam sie w KRUSie, o dzdzownicach slyszalem, tylko ze przy okazji tematu ..." jak wydebic najprosciej doplaty"...bert pisze:myslec trzeba a nie zapierd....., od tego sa (zapier...) traktory
ja jestem rolnik ekologiczny, zadne tam zboza i buraki za przeproszeniem. No
Sie sadzi las i rosnie, no.
A o ekstensywnej hodowli dzdzownicy kalifornijskiej slyszales...
nie, a widzisz. Znaczy nie widzisz, no bo jak to zobaczyc
Norbert J. Zbróg
a tak poza tym to Rumunia fajna jest, i mi sie marzy...
nie zapomniala, tylko po prostu jej szklanka z "piwem" (umownie mowiac) jest do polowy pelna a nie do polowy pusta, po drugie tam gdzie sie szwendamy, tych smieci jest na tyle malo, ze rzadko kiedy rzucaja sie w oczy (pomijajac tu i owdzie spotykane polskie puszki po piwie i konserwachKarolina zapomniała w tym swoim hymnie z bloga wspomnieć o tonach kolorowych... śmieci![]()
Co do reszty, to się z nią i Bertem zgadzam .
No i???grzes pisze:z tego co piszesz to Ty jestes bardziej taki "unijny" rolnik na polska modle, czyli czekam na doplaty i ubezpieczam sie w KRUSie, o dzdzownicach slyszalem, tylko ze przy okazji tematu ..." jak wydebic najprosciej doplaty"...
witaj kimkolwiek jestes bo przeciez niewiadomo (narazie i mnie, niewykluczone ze sa tacy co wiedza) kim jestesorsini pisze:grzes pisze:z
(...)
Witaj Norbet
Aaa pamietam ta afere porzuconych przez Ciebie ..YOT - jak mogles, przeciez mogli tam zginacbert pisze:Ten co to nawet sie domyslec nie potrafi,ze ktos srubki pogubil i w rozpaczy straaaasznnnejjjjj jest porzucony w groznych pasmach gorskich w Rincy:)21
Myślałam, że skojarzyłeś po avatarze;-)))bert pisze:witaj kimkolwiek jestes bo przeciez niewiadomo (narazie i mnie, niewykluczone ze sa tacy co wiedza) kim jestes
Norbert J. Zbróg
e... wcale nie tak, ja ich nie porzucilem, ja tylko osmielilem sie przejechac przez miejscowosc bez domyslenia sie, ze kilka (moze nawet kilkanscie) stojacych pod jakims domem pojazdow na PL blachach to zrozpaczeni, bezradni, zagubienie w gorach polscy ofrolderzy ktorym sie wlasnie awarya straszna przydazyla bo... srubki od jakiego szpeja zgubilimephi pisze:Aaa pamietam ta afere porzuconych przez Ciebie ..YOT - jak mogles, przeciez mogli tam zginacbert pisze:Ten co to nawet sie domyslec nie potrafi,ze ktos srubki pogubil i w rozpaczy straaaasznnnejjjjj jest porzucony w groznych pasmach gorskich w Rincy:)21
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość