rosja i zk

czyli wyjazdy te bliskie i te bardzo dalekie

Moderator: Misiek Bielsko

kzh

rosja i zk

Post autor: kzh » wt gru 22, 2009 8:48 pm

honoruja juz zielone karty polskie? w lipcu nie chcieli skurwiele. zmienilo sie moze cos? a moze ktos wie ktory ubezpieczyciel drukuje z RU ? znane mi karty (5 sztuk) nie posiadaja.

Awatar użytkownika
Cajman

Kontaktowanie:

Re: rosja i zk

Post autor: Cajman » śr gru 23, 2009 7:47 am

Honorują od początku 2009 roku. Jechałem w lipcu i jakoś mi honorowali - trzeba tylko uważać przy wypisywaniu w Polsce aby na druku była wyszczególniona Rosja.
I nie ma - który ubezpieczyciel ma - łaski nie robią - mają mieć i już. Jak nie ma Twój agent i nie chce mu się postarać to zmień agenta
GR Y 60 2,8 IC - Long, TJM + 2" (75, 200 kg)
http://www.kajmanoverland.pl

kzh

Post autor: kzh » śr gru 23, 2009 1:22 pm

ja nie mam agenta, oc i zk mialem w liberty i dupa. musialem kupowac. dzwonilem do link 4 i tez nie maja. moze podpowiesz ktore TU ma ?

Przemm

Post autor: Przemm » śr gru 23, 2009 6:30 pm

jesli pamiec nie myli do Rosji nalezy wykupic dodatkowe OC ( lub jakies ich ubezpieczenie na wjazd), najlepiej przed granica jeszcze w Polsce, bo na granicy jest bardzo drogo, zeszlej jesieni jechalem motocyklem dostalem ogromna plachte i naklejke na szybe, garnice przekraczalem łotewsko-rosyjska i nie bylo klopotu, ale oc polskie + zielona karte mialem rowniez, na Bialorusi i Ukrainie honoruja jak najbardziej..Chyba cos sie zmienilo! Sprawdz podany link..nasz MSZ "polak za granica"-opis krajow
Zdrowych i wesolych

P.

tu cytat ze strony MSZ
UBEZPIECZENIE. Podróżujący samochodem muszą wykupić ubezpieczenie od odpowiedzialności cywilnej (np. u licznych agentów ubezpieczeniowych działających w rejonie przejść granicznych). Wskazane jest wykupienie ubezpieczenia od następstw nieszczęśliwych wypadków. Od 1 stycznia 2009 r. Federacja Rosyjska staje się członkiem systemu Zielonej Karty.

http://www.msz.gov.pl/index.php?page=14 ... ment=25696

Przemm

Post autor: Przemm » śr gru 23, 2009 6:35 pm

W sprawie zielonej karty to PZU i Benefia z mBanku wydaje gratis, to wiem z wlasnego doswiadczenia, zawsze zamawiam dodatkowo i dostaje listownie na caly rok
tak powinno byc u wszystkich...
P.

Awatar użytkownika
Cajman

Kontaktowanie:

Post autor: Cajman » śr gru 23, 2009 9:22 pm

Warta też ma ubezpieczenie - chyba koszt koło 30 zeta - to mniej niż 30-40 dolców na granicy

kzh

Post autor: kzh » czw gru 24, 2009 2:22 pm

ale warta daje to do swojego oc? czy moge to wykupic za wspomniane 30 zeta do innego oc ? i na ile to jest? rok ?

Awatar użytkownika
Cajman

Kontaktowanie:

Post autor: Cajman » ndz gru 27, 2009 2:58 pm

a nie prościej pojść do punktu gdzie wypisują ubezpieczenia z kilku firm ?? Prościej, i info pewne.
Ludzie - czasami trzeba ruszyć dupsko od komputera

kzh

Post autor: kzh » pn gru 28, 2009 10:24 pm

prosciej by bylo gdybys odpowiedzial skoro wiesz. czyli nie wiesz. to po co wypisujesz.
bylem tam gdzie wypisuja umowy i co ? i g..... nikt nie potrafil mi odpowiedziec na proste pytanie czy na zk jest wyszczegolniona rosja. za to dowiedzialwm sie ze w ogole w rosji nie jest wymagana :evil: :evil: :evil:
wyobraz sobie ze dzwonilem tez do kilkunastu TU i nikt nie potrafil udzielic mi odpowiedzi na to pytanie. i jak tu sie nie wku..wic ?

Piotrek1
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...
Kontaktowanie:

Post autor: Piotrek1 » sob sty 02, 2010 9:05 pm

Witam.17.09.2009r wjeżdżałem z Norwegii na teren Rosji,OC mam w Link4 jak i zieloną kartę i żadnego ploblemu nie było.Pani urzędnik poprosiła o zieloną kartę,wskazała błędy w deklaracji celnej,które należało poprawić,wypisała swoje dokumenty,których pozbyłem się opuszczając Rosję i koniec.Bez żadnej bieganiny od budki do budki,których z resztą tam nie było.W dwóch słowach,pełna higiena.Pozdrawiam Zygmunt.

Awatar użytkownika
Cajman

Kontaktowanie:

Post autor: Cajman » ndz sty 03, 2010 12:21 am

kzh pisze:prosciej by bylo gdybys odpowiedzial skoro wiesz. czyli nie wiesz. to po co wypisujesz.
bylem tam gdzie wypisuja umowy i co ? i g..... nikt nie potrafil mi odpowiedziec na proste pytanie czy na zk jest wyszczegolniona rosja. za to dowiedzialwm sie ze w ogole w rosji nie jest wymagana :evil: :evil: :evil:
wyobraz sobie ze dzwonilem tez do kilkunastu TU i nikt nie potrafil udzielic mi odpowiedzi na to pytanie. i jak tu sie nie wku..wic ?
no jak kuźwa nie wiedzą czy jest wyszczegolniona rosja - normalnie patrzysz na blankiet - jest - to jest

miałem gdzieś pismo oficjalne z PZU - gdzie jak wół pisało że od 2009 rosja przystąpiła do programu "zielona karta"
Poza tym - byłem w 2009 dwa razy na wschodzie - Tadżykistan a potem za miesiąc w Kazachstanie - i jakoś zawsze chcieli widzieć moją zieloną kartę - poza tym - robią sobie z tego ksero, nr musisz wpisać na wriemienny wwoz i od kiedy ważna

widocznie trafiłeś na jakiś nie kompetentnych ludzi

kzh

Post autor: kzh » ndz sty 03, 2010 2:59 pm

a jak maja widziec jak nie maja pewnie przed oczami tej karty pieprzonej ? niestety infolinie TU to jakies barany obsluguja. pytam czy rosja jest na ich ZK i dostaje odpowiedz na calkiem inne pytanie.
powiedz mi w jakim TU masz OC i na tym zakonczmy ta dyskusje, bo nabijamy posty a ja dalej nie wiem nic na 100%. a to ze rosja jest w systemie zk to nawet gnoje na granicy wiedza i sie tylko glupio ciesza ze i owszem ale na waszej karcie nie ma rosji :)21

Awatar użytkownika
Cajman

Kontaktowanie:

Post autor: Cajman » pn sty 04, 2010 7:43 pm

kzh pisze:powiedz mi w jakim TU masz OC

WARTA

kzh

Post autor: kzh » śr sty 06, 2010 11:02 pm

no to super bo dzwonilem i powiedzieli ze nie ma rosji na ich karcie i ze w ogole nie trzeba karty do rosji :)21 :)21 :)21 :)21

Awatar użytkownika
Cajman

Kontaktowanie:

Post autor: Cajman » czw sty 07, 2010 6:59 pm

tak, tak - jedź bez tego zielonego kartoniku - to wykupisz na miejscu za 40 dolców :lol:

kolega jeden który jechał z nami nie miał na blankiecie wyszczególnionej rosji - po prostu nie zadbał o to - no i dymał na ukraińską stronę po ubezpieczenie - bo po rosyjskiej nie było budek

kzh

Post autor: kzh » sob sty 09, 2010 3:51 pm

chlopie, ale ja to wiem! bylem tam kilka razy. uzmyslawiam ci tylko to co mozesz sie dowiedziec od "kompetentnych" osob na infoliniach. stad moje pytanie do praktykow, nie teoretykow.

Awatar użytkownika
Norick
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Norick » wt sty 12, 2010 6:53 pm

Hmm
a nie jest tak ze w związku z niedawnym przystapieniem Rosji należy posiadać nowy wzór karty na którym ona jest wyszczególniona?
Musiałem miec na Ukraine w zeszłym roku i mam z Compensy nowy wzór z Rosją również
Zielony Haluks 08

Awatar użytkownika
Cajman

Kontaktowanie:

Post autor: Cajman » śr sty 13, 2010 9:26 am

Norick pisze:Hmm
a nie jest tak ze w związku z niedawnym przystapieniem Rosji należy posiadać nowy wzór karty na którym ona jest wyszczególniona?
Musiałem miec na Ukraine w zeszłym roku i mam z Compensy nowy wzór z Rosją również
no cały czas staram się to napisać zainteresowanemu - nie wiem co w tym skomplikowanego

kzh

Post autor: kzh » czw sty 14, 2010 4:40 pm

cajman... albo pieprzysz bez sensu albo w ogole nie czytasz ze zrozumieniem. wez zadzwon do pierwszej lepszej ubezpieczalni i sprobuj sie od tumanow na infolinii dowiedziec czy rosja jest na druku !!! powodzenia !!!

Awatar użytkownika
Cajman

Kontaktowanie:

Post autor: Cajman » pn sty 18, 2010 9:37 am

Człowieku - jak ja Ci tłumacze - dzwonie do gościa który mnie ubezpiecza od X lat - mówię jaka sprawa - i gość mi wypisuje blankiet zielonej karty gdzie w śród innych państw wyszczególnionych jest ROSJA. Jak znajdę blankiet z zeszłorocznych wyjazdów to Ci tu wkleję.
Kumple którzy jechali ze mna na motorkach mieli również blankiety z wyszczególnioną rosją.

kzh

Post autor: kzh » pn sty 18, 2010 7:04 pm

czlowieku - ja Ci tlumacze moje doswiadczenia w tym temacie. mam nagrac rozmowe z debilami z infolinii zebys pojal o co mi chodzi ?

mazeno

Re: zielona karta: rosja, turcja, maroko

Post autor: mazeno » pn sty 18, 2010 8:51 pm

.
Ostatnio zmieniony pn wrz 09, 2013 10:10 pm przez mazeno, łącznie zmieniany 1 raz.

kzh

Post autor: kzh » pn sty 18, 2010 11:09 pm

a na co zmieniles?
nie lubie warty ale chyba sie na nia skusze. dzieki za info o turcji bo jade tam w lipcu a mam wlasnie liberty...
ciekawe czy jakis direct oferuje rosje i turcje bo nie lubie sie szlajac po agentach

mazeno

Post autor: mazeno » wt sty 19, 2010 8:03 am

.
Ostatnio zmieniony pn wrz 09, 2013 10:11 pm przez mazeno, łącznie zmieniany 1 raz.

kzh

Post autor: kzh » śr sty 20, 2010 1:10 am

popyskowac czasem trza, zwlaszcza jak sie rozmawia z kim a ten nie czyta ze zrozumieniem co sie do niego mowi :)21
dzisiaj dzwonilem do link4 i babka przysiegala ze jest rosja i turcja. o maroko zapomnialem spytac. dziwne bo jeszcze kilkanascie dni temu oni do mnie dzwonili i twierdzili zgola cos odmiennego.
warty nie lubie ze wzgledu na to ze orzneli mnie dwa razy na odszkodowaniu wiec nie dam im zarobic. gadanina o tym ze oc sie nie ma lubiec tylko ma byc najtansze jest calkowicie bezsensowna. tylko calkowite szczypiory i ludzie bez honoru patrza na cene jako rzecz priorytetowa :)21

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podróże i Wyprawy niekomercyjne”