Zakupiłem z początkiem stycznia 2 x T3 1,7D `88 i `89.
jak widać w temacie tego wątku, chcę przygotować te samochody do wyprawy.
planowany termin wyjazdu 20.10.2010r z Krakowskiego Rynku.
"Kręcę" tą akcję zupełnie od podstaw od około roku. Wpadłem na ten pomysł będąc w totalnym dołku, bez pracy itp.
Jednak dzięki determinacji oraz pewnej dawki szczęścia udało mi się doprowadzić do obecnej sytuacji...mianowicie przygotowania do wyprawy ruszają pełną parą.
Udało mi się załatwić patronat Miasta Krakowa, Fundacji Marka Kamińskiego, rajdy4x4, pascal itp.
Zrobiłem też z przyjaciółmi film reklamowy wyprawy:
http://www.youtube.com/watch?v=k9BhT_dBg4I
Wyprawa będzie w bardzo dużym stopniu realizowana jako tzw. projekt "open source" -> czyli każdy chętny może pomóc w taki sposób jaki uzna za możliwy i stosowny.
Jak się zapewne domyślacie, organizacja tak sporego przedsięwzięcia to nie lada wyzwanie

Jedna z kluczowych spraw niezbędnych dla powodzenia całego projektu to niezawodnie przygotowane samochody.
W grudniu postanowiłem, że wyprawa pojedzie dwoma T3. Tak jak zaplanowałem tak zrobiliśmy i z początkiem stycznia kupiliśmy 2 sztuki (przygody związane z zakupem tych autek zaprezentujemy wkrótce w postaci filmiku prezentującego przygotowania do wyprawy..)
W tej chwili pilnie potrzebujemy rozpocząć prace nad kolejnymi etapami przygotowań.
W związku z tym szukam PILNIE osoby/miejsca (dowolne miejsce w PL) aby:
1) przygotować do malowania a nastepnie pomalować obydwa samochody.
2) wyspawać orurowanie zewnętrzne (przód + bagażnik dachowy)
3) wstępnie przygotować środek samochodu (fotele kubełkowe etc.)
powyższe 3 zadania muszą zostać wykonane do kwietnia 2010.
kolejnym etapem który muszę zamknąć do lipca 2010 będzie gruntowny remont/wymiana(silników), zawieszenia, elektryki, układ hamulcowy itd.
Wiem, że na forum przewijał się już temat namiarów na fachowców z różnych stron kraju, jednak postanowiłem zrobić w tym temacie nowy wątek, aby mieć pewność co do aktualnej sytuacji rynkowej

Wszelkie przygotowania oraz prace przy samochodach będą nagrywane , a całość zostanie zmontowana w materiał filmowy emitowany m.in na YouTube. (jest możliwość zrobienia reklamy warsztatu , serwisu itd.)
Osobiście dysponuję pewną ilością czasu więc chętnie dołączę się do prac przy samochodzie.
Będę bardzo wdzięczny za wszelką okazaną pomoc.
pozdrawiam serdecznie, Piotr