Rumunia wrzesień 2010

czyli wyjazdy te bliskie i te bardzo dalekie

Moderator: Misiek Bielsko

-Siemion-
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Rumunia wrzesień 2010

Post autor: -Siemion- » śr lip 07, 2010 2:32 pm

Witam.
Jako, że na wyprawę lipcową niestety się nie wyrobiłem, chciałbym "pozwiedzać" Rumunię we wrześniu.
Konkretny termin jeszcze nie jest ustalony, tak samo jak i trasa. Punktem docelowym będzie przejechanie transalpiny i transfogarskiej. Co pomiędzy? Zobaczymy. Szukam towarzyszy do tej wyprawy. Jeśli będą jacyś chętni to ustalimy konkrety. Ogólne założenie jest takie, aby omijać większe miejscowości i udogodnienia takie jak hotele, campingi, restauracje.

Pozdrawiam i czekam na zgłoszenia :D
Nissan Terrano I 2,7TD

Awatar użytkownika
NUREK MAV
Kontaktowanie:

Re: Rumunia wrzesień 2010

Post autor: NUREK MAV » śr lip 07, 2010 7:29 pm

Nareszczie sensowny termin bo mam urlop wtedy, zobaczymy co dalej.
Najpierw do bólu,a później nie ma,że boli - NIEPRZEMAKALNI
Fotki

-Siemion-
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: -Siemion- » sob lip 10, 2010 9:04 am

Odpowiadając na pytania na pw:
Planuję z całą wycieczką wyrobić się w dwa tygodnie. Wyjazd w pierwszy weekend września, ale w razie czego mogę się dostosować. Co do zwiedzania to wyłącznie najciekawsze miejsca, głównie nastawiam się na podziwianie gór, krajobrazów i jazdę poza asfaltem. Nie ma to być jednak wyjazd przeprawowy, taki bardziej lajcik. Co do kosztów to sprawa indywidualna. Najwięcej kasy pójdzie na paliwo. Ja jadąc z Warszawy liczę max.3000km. Reszta to jedzenie i ewentualne wejścia na ciekawsze obiekty. W moim przypadku przy dwuosobowej załodze liczę, że na głowę wystarczy ok 1200PLN, ale wiadomo, że trzeba mieć coś w razie czego. Jeśli wszystko pójdzie jak planuję to będzie to moja pierwsza tego typu wyprawa.

Pozdrawiam.
Nissan Terrano I 2,7TD

Awatar użytkownika
h0MER

Kontaktowanie:

Post autor: h0MER » pn lip 12, 2010 8:07 pm

za tą kase obleciałem 2 pasma rumunii, może czarne, delte dunaju, bułgarie i północno-wschodnią grecje

zmniejszcie budzet :)
Nissan Patrol 2.8 TD GR Long 33"
GrupaWschodu.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podróże i Wyprawy niekomercyjne”