Z góry dziękuję za rzeczowe wiadomości - o ile jakiekolwiek w ogóle będą

Moderator: Misiek Bielsko
Damian pisze:tylko że ten cały Nordkapp to naprawdę nic ciekawego
To chyba nie byłDamian pisze:był, ale jeszcze wróci bo ciągnie dalej w kierunku Kirkenes (z Nordkapu zjechał do fińskiej Laponii) i Kolskiego
Dzięki za opis. Fajny, a przede wszystkim rzeczowyLR Tomaszek pisze:Jak ktoś ma ochotę to mozna sobie poczytać: http://landklinika.pl/index.php?option= ... Itemid=123
Sorry pomyliłem z KnivskjelloddenDamian pisze:Kirkenes - takie miasto na granicy rosyjsko-norweskiej, blisko rosyjskiej Pieczengi i osady górniczej Nikel
z Norkapp będzie jakieś 300km chyba
a w skandynawii byłem trzy razy w sumie
Będzie nawet z 500km.Kirkenes - takie miasto na granicy rosyjsko-norweskiej, blisko rosyjskiej Pieczengi i osady górniczej Nikel
z Norkapp będzie jakieś 300km chyba
Faktycznie, nie wiem jak mogłem to przegapićLR Tomaszek pisze: ad.2.Oktiabrskij to wieś-osada na południowym końcu jeziora. Mozna dojechać stąd do Kirowska i Apatytów lub odbijając w lewo do Ingi ,Muny ew. Umby.
"...W Syberia-Mongolia Expedition 2009 wzięło udział czterech podróżników, którzy dwoma samochodami terenowymi – Land Rover Discovery oraz Toyota Land Cruiser – pokonali ponad 22 tysiące kilometrów. Wyprawą kierował Michał Rej, organizator – moim zdaniem – najciekawszych wypraw terenowych ostatnich lat, m.in. ekspedycji Tien-Shan 2007. Celem wyprawy było pokonanie bardzo trudnej trasy od północnej strony Bajkału wzdłuż Bajkalsko-Amurskiej Magistrali Kolejowej (BAM) i mongolskiej części pustyni Gobi.Damian pisze:Marcina Gerca będziesz miał okazję sam spytać, jeśli wybierzesz się na lutowe spotkanie w Klinice na Mokotowie
http://passion4travel.pl/index.php/spotkanie_luty/
Przepraszam chłopcze, ale czy coś Ci się nie pomyliłoBlues4x4 pisze:Jak tam będziesz, to możesz poprosić o sprostowanie tej informacji, która cytuję z ich strony.
Myślę, że nie jesteś jedyny który ma swiadomość nagięcia rzeczywistości. Natomiast wyjazd jest dobrze i ciekawie udokumentowany filmowo i to chcę zobaczyć.Blues4x4 pisze:
Trasę tę pokonało dotąd jedynie kilka osób na świecie a uczestnicy tej wyprawy byli pierwszymi, którzy udokumentowali ten wyczyn. Była to też pierwsza polska wyprawa, która za jednym podejściem zmierzyła się z BAM-em i bezdrożami Mongolii..."
Jak tam będziesz, to możesz poprosić o sprostowanie tej informacji, która cytuję z ich strony.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość