Rumunia + Serbia - Sierpień

czyli wyjazdy te bliskie i te bardzo dalekie

Moderator: Misiek Bielsko

Xeul
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Rumunia + Serbia - Sierpień

Post autor: Xeul » śr cze 22, 2011 2:08 pm

Witam

Ktoś w tym terminie się wybiera?
Ruszamy 2.08 do około 20.08, docelowo festiwal w Gucy (10-14.08) 3 osoby dorosłe jedno auto -
bez planu na trasę (jedyny plan na razie to Transalpina i jakieś odnogi) turystycznie, dużo zwiedzania, oglądania, bez planów na całodniowe wyciąganie auta z wklejki:).

Totalnie bez pospiechu bardziej dla widoków i klimatu.
-------------------------------------------------
DISCO 98'

Awatar użytkownika
raulf

Re: Rumunia + Serbia - Sierpień

Post autor: raulf » śr cze 22, 2011 3:08 pm

Byliście już kiedyś na tym festivalu? Wszedłem na stronkę i z opisów wynika, że zajebista impra :)21 . Nie mogę się doszukać po ile wjazd, bo ceny accommodation to jakieś szaleństwo - 250 euro ze łeb na 4 dni :roll:. Powrotną drogę planujecie jakimiś skrótami czy na przestrzał asfaltem do polandu?
Parch+2+35+117xtrem ---->

Xeul
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Xeul » śr cze 22, 2011 3:36 pm

Nie byliśmy, ale sama impreza podobno jest rewelacyjna:):):), sam festiwal na 99% jest za free te ceny to za noclegi, my śpimy albo namiot albo w aucie.
Wracamy na spokojnie 3-5 dni pewnie pokołujemy trochę po Serbii bo Rumunia bliżej i łatwiej tam wpaść. (nie wiemy też czy w Guczy będziemy całe 4 dni festivalu - 2 na pewno żeby wczuć się w klimat:)). Od jutra mniej więcej tą trasę - (sama Rumunia) robią znajomi więc kreślą nam mapę z ciekawym miejscami do zaliczenia.
DISCO 98'

Awatar użytkownika
raulf

Post autor: raulf » śr cze 22, 2011 3:58 pm

Xeul pisze:Nie byliśmy, ale sama impreza podobno jest rewelacyjna:):):), sam festiwal na 99% jest za free te ceny to za noclegi, my śpimy albo namiot albo w aucie.
Wracamy na spokojnie 3-5 dni pewnie pokołujemy trochę po Serbii bo Rumunia bliżej i łatwiej tam wpaść. (nie wiemy też czy w Guczy będziemy całe 4 dni festivalu - 2 na pewno żeby wczuć się w klimat:)). Od jutra mniej więcej tą trasę - (sama Rumunia) robią znajomi więc kreślą nam mapę z ciekawym miejscami do zaliczenia.
Ja właściwie nie mam kompletnie planu na wakacje poza tym, że na południe. Raczej na pewno nie pojadę bezpośrednio z polski na festiwal, ale nieśmiało planuję na początku sierpnia chorwację lub czarnogórę. W powolnej powrotnej drodze do domu chętnie bym zajrzał na taką imprezę, więc ewentualmą po festiwalu mógłbym się jeszcze gdzieś pokręcić po okolicy jak auto będzie sprawne :)21 .

Awatar użytkownika
gruszkin

Post autor: gruszkin » śr cze 22, 2011 4:20 pm

my jedziemy. 9 albo 10 wyjeżdżamy z zakopca. na chwilę na festiwal, a później gdzieś dalej na południe. jedziemy bez planu. narazie 2 dyskoteki ja i damian do kompletu czekamy tylko na olka :)21

tu jest linka http://forum4x4.pl/viewtopic.php?f=27&t=83251
nie mów do mnie z rana

jeżdże dieslem dla szatana

ŚNIEGU WYP.ERDALAJ!!

Xeul
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Xeul » śr cze 22, 2011 5:51 pm

To trza się wymienić GSM,ami i i gdzies na miejscu się spotkac, wymienić przy piwku ciekawymi miejscówkami i może ruszyc kawełek wspólnie.
DISCO 98'

Awatar użytkownika
Ba
Kontaktowanie:

Post autor: Ba » pt cze 24, 2011 12:33 pm

A to wpadnę tam się najebać. Do zobaczenia. Potem Albania.. albo coś.. nie wiemy.. byle napierdalać przed siebie :)
tel: 600298546

Awatar użytkownika
raulf

Post autor: raulf » pt cze 24, 2011 12:55 pm

Ba pisze:A to wpadnę tam się najebać. Do zobaczenia. Potem Albania.. albo coś.. nie wiemy.. byle napierdalać przed siebie :)
Ty to może w końcu uda ci się mnie namówić na sponiewieranie rakiją :)21. W krakowie się nie udaje, ale do rakiji to mam słabość.

Awatar użytkownika
Damian

Kontaktowanie:

Post autor: Damian » pt cze 24, 2011 2:32 pm

gruszkin pisze:my jedziemy. 9 albo 10 wyjeżdżamy z zakopca. na chwilę na festiwal, a później gdzieś dalej na południe. jedziemy bez planu. narazie 2 dyskoteki ja i damian do kompletu czekamy tylko na olka :)21

tu jest linka http://forum4x4.pl/viewtopic.php?f=27&t=83251

jaka Gucza? :)21 Gucza rozpieprza nam plan, zresztą ja mam dość tłumów i granic serbskich :)21

na Bałkany wjeżdżamy w środkowej Chorwacji (jedyny kraj bałkański w jakim jeszcze nie byłem), potem Bośnia, północna Albania, w Macedonii pewnie grucha się odłączysz (jak chcesz do domu spadać w okolicach 20.08), dalej Rodopy, południowe wybrzeże Morza Czarnego i powrót przez Rumunię
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.

LR

Awatar użytkownika
espeso
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: espeso » pn cze 27, 2011 1:08 pm

około 8 sierpnia z Krk... najpierw Rumunia (Fogarskie i Lotr) potem chyba na Dubrownik ale jeszcze nic pewnego

Awatar użytkownika
Marta&Marek

Kontaktowanie:

Post autor: Marta&Marek » pn cze 27, 2011 1:28 pm

A propos Gucy - w zeszłym roku było tak:

- noclegi - kosmicznie chore ceny
- wejście na koncert - gratis
- wjazd samochodem w pobliże koncertów (wieeelki parking) kosztował 1000 ichnich chyba dinarów jednorazowo (niezależnie od ilości dni)
- można było spać na polu namiotowym (jakaś ekstra kasa), w aucie, koło auta, na polance na dziko - jak kto chce. Pole namiotowe było, bo być musiało i formalnie był zakaz spania poza - ale wszyscy mieli to gdzieś ;)

- impreza zaje....fajna
- dzikie tłumy, super muza (+ koncert wieczorny),
- masa serbskiego nacjonalizmu (flagi, koszulki itp), czy bezpiecznie ?? Wpierdol nie dostaliśmy :wink: ale przy takim stadzie napranych ludzi może być różnie.

- na miejscu masa toi-toi opanowanych przez Romów. Wstęp za małą opłatą - czysto i kulturalnie
- sklepy, knajpy, bankomat - jak wszędzie

- po koncercie policja trzepała kierowców, czemu się wcale nie dziwię.

Nie wiem, czy w tym roku też damy radę pojechać, ale będziemy się starać !!

My spaliśmy w aucie, choć przez chwilę plan był spania koło niego, ale ze względu na kurz i ryzyko bycia przejechanym zmieniliśmy plan.
Krowa - KDJ95 skundlona przekaźnikiem z GMa ;)

Awatar użytkownika
gruszkin

Post autor: gruszkin » pn cze 27, 2011 1:37 pm

no właśnie. ja nie wiem co się willow tak tej guczy uczepił, że smród, bród ubóstwo, kradną, mordują i angole i francuzi najebani. jedyni trzeżwi to polacy :)21
nie mów do mnie z rana

jeżdże dieslem dla szatana

ŚNIEGU WYP.ERDALAJ!!

Awatar użytkownika
raulf

Post autor: raulf » czw lip 28, 2011 9:25 pm

Wyjeżdżam w sobotę 30.07. W okolicy 8-10.08 powinienem się już kręcić po serbii. Mój fon 504 29 34 37 jakby ktoś, coś.

Awatar użytkownika
h0MER

Kontaktowanie:

Post autor: h0MER » pt lip 29, 2011 6:37 am

a co tam ciekawego w serbii wypatrzyles? w południowej przy czarnogórze....?
Nissan Patrol 2.8 TD GR Long 33"
GrupaWschodu.pl

ODPOWIEDZ

Wróć do „Podróże i Wyprawy niekomercyjne”