No właśnie parki narodowe w Karpatach na Ukrainie. Jak przebiegają ich granice , ma ktoś wiedzę na ten temat. Wiem znajdę to na mapach ,ale które mapy polecacie. Co grozi za nie zamierzone przekroczenie granic parku. Dla jasności, jestem przeciwnikiem wpierda..ania się do parków jakimkolwiek sprzętem czy to w Polsce , Ukrainie lub jakimkolwiek kraju.
W Karpatach są (narazie tyle znalazłem):
Użański Park Narodowy
Nadsiański Regionalny Park Krajobrazowy
A tu kompletna lista
http://pl.wikipedia.org/wiki/Parki_narodowe_Ukrainy
Parki narodowe na Ukrainie
Moderator: Misiek Bielsko
Parki narodowe na Ukrainie
W260 2.8D 32MT/32M+S
Re: Parki narodowe na Ukrainie
My w tym roku używaliśmy map wydawnictwa Ruthenus z Krosna. Świetne mapy.
Co do parków... ciężko powiedzieć jednoznacznie. Słyszałem opowieści jak milicja gania samochody z parków. W tamtym roku byliśmy w dwa auta na Przełęczy Legionów, wjazd od strony Bystryci, i wszystko było ok, do momentu wyjazdu z parku w stronę Ust Corna . Szlaban był otwarty, ale jak się zbliżaliśmy, podbiegł facet i go zamknął. Pytał coś po rosyjsku i jedyne co zrozumieliśmy to "ile aut?". Mówimy: "dwa". Pomyślał chwilę i puścił bez słowa... W tym roku chcieliśmy to zrobić w dwa Samuraie , ale w przeciwnym kierunku. Podobna sytuacja. Szlaban zamyka się nam przed nosem i... chcą pozwolenia na wjazd. Oczywiście nie mamy. Ani pozwolenia ani kasy na wjazd bez pozwolenia. Flaszka nie ratuje sytuacji, ale widać jak ekipa przy szlabanie na coś czeka. My niestety zawracamy. W kilku innych parkach na terenie Bieszczad Wschodnich i Gorganów nie było problemów.
Co do parków... ciężko powiedzieć jednoznacznie. Słyszałem opowieści jak milicja gania samochody z parków. W tamtym roku byliśmy w dwa auta na Przełęczy Legionów, wjazd od strony Bystryci, i wszystko było ok, do momentu wyjazdu z parku w stronę Ust Corna . Szlaban był otwarty, ale jak się zbliżaliśmy, podbiegł facet i go zamknął. Pytał coś po rosyjsku i jedyne co zrozumieliśmy to "ile aut?". Mówimy: "dwa". Pomyślał chwilę i puścił bez słowa... W tym roku chcieliśmy to zrobić w dwa Samuraie , ale w przeciwnym kierunku. Podobna sytuacja. Szlaban zamyka się nam przed nosem i... chcą pozwolenia na wjazd. Oczywiście nie mamy. Ani pozwolenia ani kasy na wjazd bez pozwolenia. Flaszka nie ratuje sytuacji, ale widać jak ekipa przy szlabanie na coś czeka. My niestety zawracamy. W kilku innych parkach na terenie Bieszczad Wschodnich i Gorganów nie było problemów.
Isuzu Trooper 3.1 LTD '94
Re: Parki narodowe na Ukrainie
Dzięki @miras7 za info. Fajnie że mapy mogę dostać blisko i dobre ( do Krosna z domu rodzinnego mam aż 2 km).
Używał ktoś innych godnych polecenia?
Używał ktoś innych godnych polecenia?
W260 2.8D 32MT/32M+S