.
Moderator: Misiek Bielsko
Re: mazenada vel terapia - mea v.
cieszymy sie ze cali i zdrowi!
elwood sie relacją nie popisał
choć tu można ciut poczytać co sie działo
czekam zatem na jakie foty... a jak sam sie pozbieram to jeszcze co meilne by wydusić z ciebie jakie fajne nowe lokalizacyje
elwood sie relacją nie popisał

choć tu można ciut poczytać co sie działo
czekam zatem na jakie foty... a jak sam sie pozbieram to jeszcze co meilne by wydusić z ciebie jakie fajne nowe lokalizacyje

Się te boćki nalatają... Elwood
.
Ostatnio zmieniony pn wrz 09, 2013 7:59 pm przez mazeno, łącznie zmieniany 2 razy.
no po elwódoskiej lekturze jestem cały poryczany ze śmiechu 
teraz biore sie za zdjęcia Tadzika

teraz biore sie za zdjęcia Tadzika

.
Ostatnio zmieniony pn wrz 09, 2013 7:59 pm przez mazeno, łącznie zmieniany 1 raz.
oj tam, oj tam ...
zdjęcia - bajka
może jednak moja druga połówka da się kiedyś namówić na tamte okolice ...

zdjęcia - bajka

może jednak moja druga połówka da się kiedyś namówić na tamte okolice ...
Potwór potworny niezwykle wytworny ...
tu mnie znajdziecie: http://www.fotopodroze.art.pl
tu mnie znajdziecie: http://www.fotopodroze.art.pl
Eh - można naładować akumulatory, "poszukać czegoś co jest bardzo blisko" i wyrwać się z wiru wyścigu szczurów. Fascynująca galeria, którą bardzo wzbogacają opisy zdjęć. Mam nadzieję, że kiedyś jak już będę miał warunki, żeby pojechać w taką drogę, globalizacja nie zabierze tej spuścizny kultury i natury.
Blazer 99'
- brodafidela
-
Zabierze oj zabierze.flomaker pisze:Eh - można naładować akumulatory, "poszukać czegoś co jest bardzo blisko" i wyrwać się z wiru wyścigu szczurów. Fascynująca galeria, którą bardzo wzbogacają opisy zdjęć. Mam nadzieję, że kiedyś jak już będę miał warunki, żeby pojechać w taką drogę, globalizacja nie zabierze tej spuścizny kultury i natury.

Bo sami tego chcą ...
Sam byś chciał..

Dla ciebie dwa tygodnie srania w krzokach i extra "wyjebów" na lesnej drodze, to frajda i metafizyczne przeżycie - a dla nich (szczególnie młodych) to śmierdzące krowimi plackami zadupie bez perspektyw.
I chętnie jak tylko bedzie okazja (i kasa), podciągną se asfalt do wioski, zrobio kanalizacje, internet i małe TESCO....

A po metafizykę pojadą do innych "zadupiów" - w polarku z tu-sekond-abrakadabra-tent i euro w kabzie - foty porobić tubylcom.... luszczankom cannona

II TD5, LK (10,2): „Tak więc ten, któremu się wydaje, że stoi, niech uważa, aby nie upadł”.
Że zabierze to wiem, chodziło mi raczej, że mam nadzieję, że zdążę pobyć w takim klimacie zanim go ukatrupią.
Blazer 99'
Broda - dla Ciebie będzie to metafizyka - ale dla lokalesa złe warunki socjalne, brak infrastruktury czy szpitala to uciążliwość przyćmiewająca piękno zachodu słońca nad niczym
skoro uważasz cywilizację za zło - rzuć wszystko w cholerę, zaszyj się w lesie na białorusi i żyj

skoro uważasz cywilizację za zło - rzuć wszystko w cholerę, zaszyj się w lesie na białorusi i żyj

oj ludzie ludzie, dla Was są tylko skrajności...Mroczny pisze: (...)
właściwie to trzeba Wam współczuć
ludzie brną w wojny prowadzeni metodami wypróbowanymi przy sprzedaży podpasek i proszku do prania
no mazeno, tak jak myslalem. wielka kupa!
a dokladniej to kupa pięknych zdjęć! Półtorej godziny przegladalismy wczoraj wracając myslami do tamtych miejsc.
Pewnie jeszcze nie raz wroce do tej galerii ktora potwierdzila moje przekonanie że mam po co tam wracać
ps. dziekówa za przekazanie fotosów
bo wiesz... lokalesom to sie zawsze robi te zdjęcia ale nigdy oni ich nie mają 
a dokladniej to kupa pięknych zdjęć! Półtorej godziny przegladalismy wczoraj wracając myslami do tamtych miejsc.
Pewnie jeszcze nie raz wroce do tej galerii ktora potwierdzila moje przekonanie że mam po co tam wracać

ps. dziekówa za przekazanie fotosów

.
Ostatnio zmieniony pn wrz 09, 2013 7:59 pm przez mazeno, łącznie zmieniany 1 raz.
- brodafidela
-
Pszesz ja nie o tym, ja pierdykam ....Mroczny pisze:Broda - dla Ciebie będzie to metafizyka - ale dla lokalesa złe warunki socjalne, brak infrastruktury czy szpitala to uciążliwość przyćmiewająca piękno zachodu słońca nad niczym

Mówię, że tego sie nie da zatrzymać...
Po prostu "cywlizacja szeroko rozumiana" zajmuje coraz większe obszary, bo normalnym jest, że ludzie chcą żyć wygodniej, lepiej, bezpieczniej. Ci, którzy to mają (cywlizację), "tęsknią" do "dziczy" średnio raz-dwa razy w roku. Ale, gdyby przyszło im żyć w górksiej wsi, do której tylko koniem albo osłem, gdzie najbliższy lekarz jest o dzień drogi... rurka by im szybko zmiekła ....
ot i wsio...
II TD5, LK (10,2): „Tak więc ten, któremu się wydaje, że stoi, niech uważa, aby nie upadł”.
a to najmocniej przepraszam... z Twej wypowiedzi odczytałem, typowe dla niedzielnego turysty - "jak tu pięknie kaziu"

- Damian
-
- Kontaktowanie:
miałem taką rozmowę z Albańczykiem, który przyjechał na wakacje z Londynu do swojej rodzinnej wioski:
- ple ple ple
- a po co Wy tak naprawdę przyjeżdżacie do Albanii?
- no bo wiesz...przyroda, ludzie, prawdziwe, nie plastikowe życie
- nie chrzań, przyjeżdżacie tu jak do ZOO, oglądać dzikie zwierzęta w klatkach, których na wolności już prawie nie ma. Przyjeżdżacie zobaczyć III świat, żeby czuć się lepszymi po powrocie do domu.
Rację przyznałem, w duchu łudząc się, ze nie odpowiadam w tym przypadku za siebie.
- ple ple ple
- a po co Wy tak naprawdę przyjeżdżacie do Albanii?
- no bo wiesz...przyroda, ludzie, prawdziwe, nie plastikowe życie
- nie chrzań, przyjeżdżacie tu jak do ZOO, oglądać dzikie zwierzęta w klatkach, których na wolności już prawie nie ma. Przyjeżdżacie zobaczyć III świat, żeby czuć się lepszymi po powrocie do domu.
Rację przyznałem, w duchu łudząc się, ze nie odpowiadam w tym przypadku za siebie.
the lifestyle you've ordered is currently out of stock.
LR
LR
.
Wpadliśmy do jednej wioski, wyludniona. Do drugiej wyludniona, do trzeciej wyludniona.
Z czwartej uciekał głuchy, niemowa i ślepy w jednym. To on zdradził tajemnicę Gurguricy.
Przy okazji wyszło, że wystarczyła nasza wizyta w pierwszej wiosce w okolicy, by z każdej pozostałej wszyscy spieprzali przed nami. Znaczy przed mazeniakiem. Ten ślepy, niemowa i głuchy w jednym, przyłapany przyznał się, że żałuje, że jeszcze jednego zmysu nie postradał po wymianie zdań z kierownikiem. Znaczy węchu...
Do mazeniaka nawet muchy nie leciały na koniec, a pchły spier... z niego na mnie... Naprawdę nie było łatwo z Tadkiem jechać.
Sytuacja się faktycznie poprawiła, jak uciekł przed samym sobą.
P.S.
Tracki i całe mapy w skali 1:100 000 mam ja. Mazeniak swoje potracił w ulewie a co zostało, zamazał olejem i smarami. Zresztą i tak gówniane były. Nie do porównania z moimi.
Najbardziej podoba mi się statystyka wysokości. Dodatkowo prowadziłem szczegółowe zapisy ile asfaltu przejechaliśmy i gdzie z dokładną geolokalizacją i zapisem sladu.
Ciekawa lektura. Jakby nie liczyć... kurde, muszę kupę zrobić. Przepraszam.
Z czwartej uciekał głuchy, niemowa i ślepy w jednym. To on zdradził tajemnicę Gurguricy.
Przy okazji wyszło, że wystarczyła nasza wizyta w pierwszej wiosce w okolicy, by z każdej pozostałej wszyscy spieprzali przed nami. Znaczy przed mazeniakiem. Ten ślepy, niemowa i głuchy w jednym, przyłapany przyznał się, że żałuje, że jeszcze jednego zmysu nie postradał po wymianie zdań z kierownikiem. Znaczy węchu...
Do mazeniaka nawet muchy nie leciały na koniec, a pchły spier... z niego na mnie... Naprawdę nie było łatwo z Tadkiem jechać.
Sytuacja się faktycznie poprawiła, jak uciekł przed samym sobą.
P.S.
Tracki i całe mapy w skali 1:100 000 mam ja. Mazeniak swoje potracił w ulewie a co zostało, zamazał olejem i smarami. Zresztą i tak gówniane były. Nie do porównania z moimi.
Najbardziej podoba mi się statystyka wysokości. Dodatkowo prowadziłem szczegółowe zapisy ile asfaltu przejechaliśmy i gdzie z dokładną geolokalizacją i zapisem sladu.
Ciekawa lektura. Jakby nie liczyć... kurde, muszę kupę zrobić. Przepraszam.
Się te boćki nalatają... Elwood
mnie Ukrainiec pytał kiedyś - skoro u nas tak zajebiście to dlaczego nie weźmiesz tu rodziny i nie zostaniesz

co odpowiedziałeśMroczny pisze:mnie Ukrainiec pytał kiedyś - skoro u nas tak zajebiście to dlaczego nie weźmiesz tu rodziny i nie zostaniesz

Jimny 

.
Ostatnio zmieniony pn wrz 09, 2013 8:00 pm przez mazeno, łącznie zmieniany 1 raz.
że ZUS w ojczyźnie trzeba zasilaćbigos pisze: co odpowiedziałeś![]()

Większość moich postów mogła powstać pod wpływem używek zatem wyrażają jedynie moją aktualną opinię.
Nie wiem co jest ale mój poprzedni post wcieło
Tadek wypad do pozazdroszczenia,fajnie ,że ci się udało wyjechać i wrócić cało.Fotki jak zawsze zajefajne
Elwood - relacja bez pudła można sie pośmiać i pooglądać.
Mazeno - pozdrowienia dla rodzinki i do zobaczenia
,mamy nadzieje ,że u nas zima

Tadek wypad do pozazdroszczenia,fajnie ,że ci się udało wyjechać i wrócić cało.Fotki jak zawsze zajefajne

Elwood - relacja bez pudła można sie pośmiać i pooglądać.
Mazeno - pozdrowienia dla rodzinki i do zobaczenia

Najpierw do bólu,a później nie ma,że boli - NIEPRZEMAKALNI
Fotki
Fotki
jak już uciekniesz przed samym sobą w miejsce wiadome, to daj znać.. przybędę odwiedzić..mazeno pisze:ja sie szwendam, bo uciekam.
zreszta pewnie przed samym soba...

'częściej patrzę się na wschód, chyba tam patrzę od zawsze...'