płd frankreich
Moderator: Misiek Bielsko
płd frankreich
lazurowe wybrzeze albo okolice, poszukuje mety, zna ktos jakis pensjon lub hotel?
- nomad-ka
-
- Kontaktowanie:
Re: płd frankreich
LR_Olek pisze:lazurowe wybrzeze albo okolice, poszukuje mety, zna ktos jakis pensjon lub hotel?
Znajomi kiedyś tam byli i bardzo chwalili (z poprawką, że to na szwajcarską kieszeń znajomych...): http://www.chateauvalmer.com/#/fr/domaine/
Patrolek Y61 2,8 td Grrr... Mój ci on! 
nomad-instinct.com

nomad-instinct.com
buking sruking,endrju,poszukuje polecanej mety,co to moze ktos w niej byl ...andrzej:) pisze:http://www.booking.com

Są tam opinie gości i to raczej trafne. Choć nie zawszeLR_Olek pisze:buking sruking,endrju,poszukuje polecanej mety,co to moze ktos w niej byl ...andrzej:) pisze:http://www.booking.com

Poza tym do Francji się nie jeździ

dlatego mam chytry plan zabrania ze soba szwajcarskiej kuzynki,ktora wlada perfekcyjnie ich jezykiemandrzej:) pisze:Są tam opinie gości i to raczej trafne. Choć nie zawszeLR_Olek pisze:buking sruking,endrju,poszukuje polecanej mety,co to moze ktos w niej byl ...andrzej:) pisze:http://www.booking.com
Poza tym do Francji się nie jeździTambylcy są mało fajni zwłaszcza dla nieznających perfekt ich języka

- Misiek Cypr
-
Bylem rok temu niedaleko Nicei, w jakims miejscu, co to tylko nawigacja i Gogle maps, wiedzialo gdzie to jest. 90 ojro za dobe, ze sniadaniem skladajacym sie z obroku, oraz mleka bylo najtansza opcja w promieniu 100km. Klitka na podwojne lozko, w ktorym szkodnik juz sie nie miescil, bez miejsca na walizke.
Po czterech nocach wynieslismy sie pod San Remo, jakies 30km na wschod, gdzie za 75 ojro wynajelismy studio, w nowce hotelu, ze 100 metrowym ogrodem, z kuchnia, lodowka, lazienka jak sie patrzy, ale bez sniadania. Za to widok, przepiekny, plac zabaw dla szkodnika i ogromny basen z animacja, parking darmowy, pod nosem carfour, przepiekne wloskie miasteczko i autostrada do Nicei i Monako za dwa ojro, 15 minut jestes na miejscu.
Hotel na jakims wypasionym polu golfowym byl.
W kuchni nawet taka zapazarka do kawy, cisnieniowa byla
Po czterech nocach wynieslismy sie pod San Remo, jakies 30km na wschod, gdzie za 75 ojro wynajelismy studio, w nowce hotelu, ze 100 metrowym ogrodem, z kuchnia, lodowka, lazienka jak sie patrzy, ale bez sniadania. Za to widok, przepiekny, plac zabaw dla szkodnika i ogromny basen z animacja, parking darmowy, pod nosem carfour, przepiekne wloskie miasteczko i autostrada do Nicei i Monako za dwa ojro, 15 minut jestes na miejscu.
Hotel na jakims wypasionym polu golfowym byl.
W kuchni nawet taka zapazarka do kawy, cisnieniowa byla
Obecnie park maszyn nie zawiera 4x4
513549044
513549044
- Misiek Cypr
-
Generalnie jak lazurowe wybrzeze chcesz zwiedzic, to szukaj kwatery we Wloszech
stracisz 15 minut dziennie, a zyskasz obnizenie kosztow dziennych o polowe i bedziesz sie mogl dogadac bez problemu, znajac wloski z filmu Giuseppe w Warszawie

stracisz 15 minut dziennie, a zyskasz obnizenie kosztow dziennych o polowe i bedziesz sie mogl dogadac bez problemu, znajac wloski z filmu Giuseppe w Warszawie

513549044
513549044
a jakies blizsze dane? moze nazwa? moze miejscowosc?Misiek Cypr pisze: Hotel na jakims wypasionym polu golfowym byl.
- Misiek Cypr
-
http://www.booking.com/hotel/it/castell ... 9e2;dcid=1
Castellaro Golf Resort.
Od morza, jakies 5 km, ale plazy i tak nie ma. Basen jest bardzo duzy i z super widokiem, nawet malzonke zatkalo, a wybredna jest.
Do autostrady tez 5km i w 15 minut do Nicei, 1h20 do Genui, 15minut Sanremo i Ventimiglia, Monaco ze dwadziescia minut, alpy nadmorskie, rzut beretem, Eze, czy tez inne perfumerie w zasiegu 30-40 minut.
Do Cannes,tez szybko, do Saintropez nie dotarlem, bo okrutne korki tam sa, zeby sie dostac.
Castellaro Golf Resort.
Od morza, jakies 5 km, ale plazy i tak nie ma. Basen jest bardzo duzy i z super widokiem, nawet malzonke zatkalo, a wybredna jest.
Do autostrady tez 5km i w 15 minut do Nicei, 1h20 do Genui, 15minut Sanremo i Ventimiglia, Monaco ze dwadziescia minut, alpy nadmorskie, rzut beretem, Eze, czy tez inne perfumerie w zasiegu 30-40 minut.
Do Cannes,tez szybko, do Saintropez nie dotarlem, bo okrutne korki tam sa, zeby sie dostac.
513549044
513549044
pieknie, dzieki
Ostatnio zmieniony wt lis 15, 2011 11:40 pm przez LR_Olek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Misiek Cypr
-
A jeszcze jedno, widoki sa duzo lepsze niz te na zdjeciach, w pobliskiej wiosce, Pizzeria/ristorante takie, ze do dzisiaj mi sie sni ichnie zarcie, palce lizac.
Tanio, nie jest, ale polowe taniej niz Cote d'azur
Taniej tez duzo, niz Neapol/Sorrento/Amalfi/Capri.
Do Genui i portofino, musowo sie wybrac.
Tanio, nie jest, ale polowe taniej niz Cote d'azur

Taniej tez duzo, niz Neapol/Sorrento/Amalfi/Capri.
Do Genui i portofino, musowo sie wybrac.
513549044
513549044
ja tam nie wiem...ale cena jaka mi sie pokazala za pokoj dwuosobowy 26m2 za 6 nocy,to 900e czyli jakies 4kzlMisiek Cypr pisze: Tanio, nie jest, ale polowe taniej niz Cote d'azur![]()
zwazywszy,ze za ostatni weekend 3 noce w resort&spa w ciechocinku o podobnym standardzie jak w tej italii wyszlo mi za 2 osoby ok 1500zl, to nie jest zle nawet przy takim kursie euro jaki mamy obecnie
- Misiek Cypr
-
Ja placilem jakies 75EUR za dobe na poczatku sierpnia 2010. To szczyt sezonu w tamtym rejonie, najwyzszy szczyt. Studio mialo chyba ta sama powierzchnie i ze 100mkw ogrodu, no samej trawy z widokiem na dwa sredniowieczne miasteczka i pole glfowe, plus autostarda w promocji, jakis kilometr od nas, z moderna estakada, na duzej gorce.
Parking pod ziemia. Nie warto brac tam pokoi hotelowych, tylko apartamenty, bo sa duzo wieksze i miejsca na szkodniki pelno. Mozesz materacy nawozic skolko ugodno.
Minusy:
Brak sniadania
Nie sprzataja codziennie, ale za to nie marudza ze w mieszkaniu dwuosobowym jest dwadziescia osob
Parking pod ziemia. Nie warto brac tam pokoi hotelowych, tylko apartamenty, bo sa duzo wieksze i miejsca na szkodniki pelno. Mozesz materacy nawozic skolko ugodno.
Minusy:
Brak sniadania
Nie sprzataja codziennie, ale za to nie marudza ze w mieszkaniu dwuosobowym jest dwadziescia osob

513549044
513549044
Jezdzilem jakis czas temu plywac na desce do Almanarre, mete mialem przy samej plazy w La Capte, rzut beretem do Toulonu, nieco dalej do Saint Tropez i Marsyli. Tyle, ze standard by cie prawdopodobnie nie zadowolil, bo to bylo mocno po taniosci. 4osobowy pokoj z mikrolazienka i aneksem kuchennym na przelomie wrzesnia/pazdziernika koszowal wtedy 300 ojro za 6 dni. Warunki spartanskie ale jak to mowia o piwie z Tesco; "nie ma mowy tu o pianie, lecz jest za to bardzo tanie" 

Kapec, disco 300TDi '97,
- nomad-ka
-
- Kontaktowanie:
kapec pisze:Jezdzilem jakis czas temu plywac na desce do Almanarre, mete mialem przy samej plazy w La Capte, rzut beretem do Toulonu, nieco dalej do Saint Tropez i Marsyli. Tyle, ze standard by cie prawdopodobnie nie zadowolil, bo to bylo mocno po taniosci. 4osobowy pokoj z mikrolazienka i aneksem kuchennym na przelomie wrzesnia/pazdziernika koszowal wtedy 300 ojro za 6 dni. Warunki spartanskie ale jak to mowia o piwie z Tesco; "nie ma mowy tu o pianie, lecz jest za to bardzo tanie"
Kapec, jak to się stało, że nie wiem, że na desce pływasz?

Seego czasu pamiętam, że parę ekip jeździło do Almanarre - na testy, były tez zawody formuły... Campingi w pobliskim Hyeres sa całkiem OK (ponoć) - np. http://www.campingclairdelune.fr/post/Mobil-Home-Azur - tyle że byli tam poza sezonem, październik jakoś... Lipiec-wrzesień lekka masakra cenowa.
Patrolek Y61 2,8 td Grrr... Mój ci on! 
nomad-instinct.com

nomad-instinct.com
meta ma spelniac nastepujace warunki:Misiek Cypr pisze:Ja placilem jakies 75EUR za dobe na poczatku sierpnia 2010. To szczyt sezonu w tamtym rejonie, najwyzszy szczyt. Studio mialo chyba ta sama powierzchnie i ze 100mkw ogrodu, no samej trawy z widokiem na dwa sredniowieczne miasteczka i pole glfowe, plus autostarda w promocji, jakis kilometr od nas, z moderna estakada, na duzej gorce.
Minusy:
Brak sniadania
czysto wszedzie
czysta posciel
wygodne wyro
zakamarek kuchenny
czysty kibel i sprysznic
cos a'la nasze hotele *** a bardziej ****
moze byc pension lub hotel,ale nie za duzy co by milionow emerytow z wehrmachtu nie bylo.
cena do kololo 100e za zimmer
aha,no i miejscowka taka aby dziecko 3 jersowe sie nie nudzilo.
we Francji ich prawie nie ma... bo ich tam nie lubia, Nemcy jezdza na Costa Brava bo tam kochaja ich euro...LR_Olek pisze: co by milionow emerytow z wehrmachtu nie bylo.
Y61 GU4
http://airman.org.pl
http://airman.org.pl
A w Genui koniecznie zobaczyć tamtejsze akwarium - junior będzie zadowolonyMisiek Cypr pisze:Do Genui i portofino, musowo sie wybrac.

Przyczepę kempingową postaw se pod carfouremLR_Olek pisze: meta ma spelniac nastepujace warunki:
czysto wszedzie
czysta posciel
wygodne wyro
zakamarek kuchenny
czysty kibel i sprysznic
cos a'la nasze hotele *** a bardziej ****
moze byc pension lub hotel,ale nie za duzy co by milionow emerytow z wehrmachtu nie bylo.
cena do kololo 100e za zimmer
aha,no i miejscowka taka aby dziecko 3 jersowe sie nie nudzilo.

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
akwarium to junior ma od wczoraj w pokoju u siebieandrzej:) pisze:A w Genui koniecznie zobaczyć tamtejsze akwarium - junior będzie zadowolonyMisiek Cypr pisze:Do Genui i portofino, musowo sie wybrac.![]()

Wiem, że jesteś specjalistą/potentatem branży zoologiczno akwarystycznej, więc akwarium jest zapewne słusznych rozmiarów i odpowiednio wyposażone, ale uwierz, że tamto jest lepszeLR_Olek pisze:akwarium to junior ma od wczoraj w pokoju u siebieandrzej:) pisze:A w Genui koniecznie zobaczyć tamtejsze akwarium - junior będzie zadowolonyMisiek Cypr pisze:Do Genui i portofino, musowo sie wybrac.![]()

ładniejsze niz oceanarium w gdyni?
Nie wiem: nie byłem, nie widziałem (tego w Gdyni), ale to w Genui ponoć największe czy drugie w Europie.LR_Olek pisze:ładniejsze niz oceanarium w gdyni?