Chłopaki nigdy nie mieli nic wspólnego ani z off-roadem, a ani z wyprawami czy podróżami samochodowymi, ba ich wiedza o mechanice samochodowej sprowadzała sie do tej pory do maks wymiany koła w osobowym samochodzie

Ponieważ kilka wyjazdów terenówką w życiu zaliczyłem, chłopaki mianowali mnie swoim konsultanem do spraw przygotowań. Niestety nigdy nie byłem (chociaż 2 razy się już przymierzałem) w tamtych rejonach osobiście. Dlatego proszę o luźne porady dla chłopaków.
Startują z Warszawy - cel jest w U1-Bator

Pamiętajcie, że samochód ma być z silnikiem do 1.2 i wyprodukowany po 2003r i osobowy. Oni sami sobie narzucili budrzet do 10,000pln - w wyborze trasy hardcoru być nie może ale chłopaki są żądni przygody i po najmniejszej linii oporu nie chcą iść

Na razie po przeglądzie alledrogo wymyśliliśmy wspólnie Skode Fabie 1.2 kombi - jada we 3-ech więc odradzam im mniejsze samochody typu hatchback. Ale chętnie przyjmę tez porady w temacie samochodu - bo doświadczenie w małych samochodach z silnikami 3 razy mniejszymi niż te do których przywykłem w terenówkach też nie są mają najmocniejszą stroną