Witam wszystkich forumowiczów, to jest mój pierwszy post na tym forum.
Wybieram się z żoną i 7 letnią córką na wyjazd jak w temacie. Szukam kogoś kto chciałby się przyłączyć do wycieczki i miałby dziecko w podobnym wieku.
Plan myślę, że standardowy: Durmitor, Góry Przeklęte i Komovi, Teth, Valbone itd, trochę morza także.
Mam duże doświadczenie w wyjazdach w tamte strony, ale na motocyklu terenowym. Tym razem chciałem zabrać rodzinkę i pokazać im piekne widoczki.
Gdyby ktoś był chętny to zapraszam.
Jarek
Albania i Czarnogóra 15-31.08.2013
Moderator: Misiek Bielsko
Re: Albania i Czarnogóra 15-31.08.2013
Widzę, że chętnych brak. Szkoda, bo na dwa samochody byłoby raźniej.
Napiszę może coś więcej na temat trasy to może ktoś się przekona.
Dojazd do Scepan Polje, potem wzdłuz Pivy i przez Boricje i Duzi do Savnika.
Następnie z Niksica przez Donje i Gornje Morakovo i Ubli do Podgoricy.
Z Podgoricy nad Jezioro Rikavaćko i dalej pod Vasojevicki kom.
Potem do Plav, Gusinje, Oko Skakavica i wjazd do Albanii przez Vermosh, Tamare do Hani i Hotit.
Nastepnie z Koplika do Teth i Shkoder, potem do Fierze z pominięciem promu bo ponoć nie pływa i do doliny Valbone.
Dalej do Kukes i w kierunku Peshkopi, potem skręt na zachód do Burrel.
Tu zobaczymy jak bedzie z czasem i albo pojedziemy od razu na Czarnigóre na parę dni nad morze w okolicach Petrovaca, albo jak bedzie dobrze z czasem to pojedziemy jeszcze na południe przez góry do Elbasan.
Napiszę może coś więcej na temat trasy to może ktoś się przekona.
Dojazd do Scepan Polje, potem wzdłuz Pivy i przez Boricje i Duzi do Savnika.
Następnie z Niksica przez Donje i Gornje Morakovo i Ubli do Podgoricy.
Z Podgoricy nad Jezioro Rikavaćko i dalej pod Vasojevicki kom.
Potem do Plav, Gusinje, Oko Skakavica i wjazd do Albanii przez Vermosh, Tamare do Hani i Hotit.
Nastepnie z Koplika do Teth i Shkoder, potem do Fierze z pominięciem promu bo ponoć nie pływa i do doliny Valbone.
Dalej do Kukes i w kierunku Peshkopi, potem skręt na zachód do Burrel.
Tu zobaczymy jak bedzie z czasem i albo pojedziemy od razu na Czarnigóre na parę dni nad morze w okolicach Petrovaca, albo jak bedzie dobrze z czasem to pojedziemy jeszcze na południe przez góry do Elbasan.