naped w Goflie Country

Iltis, Taro, Touareg, Tiguan

Moderator: Mroczny

Wiher
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

naped w Goflie Country

Post autor: Wiher » pn sty 12, 2004 12:03 am

CZe!!!1
Przejechal kolo mnie wczoraj Golf country, troche mnie zaciekawil..
Pierwsze pytanie jakie mi sie nasuwa to: jakie to ma przeniesienie napedu na 4x4, a moze ktos poda jakas stronke gdzie moglbym wiecej o tym cudzie techniki poczytac?!
z gory dzieki!
"Nie zapominaj, ze Wiher to nie czlowiek, tylko Wiher.."
gg#138361

Awatar użytkownika
---Ryba---
Kontaktowanie:

Post autor: ---Ryba--- » pn sty 12, 2004 9:20 pm

To cuś to synchro było. Nie rozbierałem tego jeszcze, ale podobno paskudne jak wybuchnie. Wtedy tylo nowe. Tak mawiają nie wiem ile w tym prawdy.

Awatar użytkownika
leszek

Kontaktowanie:

Post autor: leszek » pn sty 12, 2004 9:24 pm

sprzedawałem kiedyś gościowi z wawki kółka do takiego sprzętu i facet był tym sprzetem zachwycony nawet jakiś klub chciał zmotać tylko chętnych nie mógł znaleść ciekawe czy mu sie udało facet miał ponoc serwis mercedesa czy coś w tym stylu gdzieś pod warszawą.

Awatar użytkownika
Tommi

Kontaktowanie:

Post autor: Tommi » wt sty 13, 2004 6:38 pm

Hallo,

z tego co wiem to normalny golf syncro z visco byl tylko wlasnie dzwigniety. Jego problemem bylo to, ze jakies 10 lat za wczesnie na swiat przyszedl - wtedy jeszcze na SUV mody nie bylo.

Tommi

marcinsokol

Post autor: marcinsokol » wt sty 13, 2004 7:40 pm

hajdi

Post autor: hajdi » wt sty 13, 2004 9:16 pm

bardzo nieudana zmota vw kolega mial i wolal sprzedac jak przyszlo do
remontu zawieszenia

Awatar użytkownika
robertł
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: robertł » sob cze 05, 2004 9:05 pm

A ja właśnie takiego zakupiłem i okazuje się że samochodzik jest extra. Wszystkie części pasują od zwykłego Golfa poza....... amortyzatorami. I tylko taka jest różnica w zawieszeniu od zwykłego Golfa II. Troszkę go jużn testowałem i okazuje się bardzo dzielny w terenie. Doskonale sobie daje radę. Napęd to volkswagenowskie syncro. Do tego w tylnym moście blokada mech. różnicowego. Podwyższony jest na zawieszeniu i dodatkowo koła 15". Zbudowany jest tak że od nadwozia zwykłego Golfa odkręcone jest zawieszenie, buda jest postawiona na ramie i do tej ramy przykręcono to samo zawieszenie tylko troszkę je poprzestawiano w celu uzyskania większego prześwitu i poprawienia osiągów "terenowych". Silnik 1,8 GTi tak więc troszkę mocy ma. Z zakupu jestem bardzo zadowolony. Jeśli kogoś interesuje temat to chętnie odpowiem na dodatkowe pytania.
Robert Ł.
Chevy Blazer K-5 (full-size) 6,2D
VW Golf Country 1,8 GTi
Łada Niva 2.0 DOHC mpi

Awatar użytkownika
Szarbia

Kontaktowanie:

Post autor: Szarbia » ndz sie 15, 2004 4:54 pm

robertł pisze:A ja właśnie takiego zakupiłem i okazuje się że samochodzik jest extra. Wszystkie części pasują od zwykłego Golfa poza....... amortyzatorami. I tylko taka jest różnica w zawieszeniu od zwykłego Golfa II. Troszkę go jużn testowałem i okazuje się bardzo dzielny w terenie. Doskonale sobie daje radę. Napęd to volkswagenowskie syncro. Do tego w tylnym moście blokada mech. różnicowego. Podwyższony jest na zawieszeniu i dodatkowo koła 15". Zbudowany jest tak że od nadwozia zwykłego Golfa odkręcone jest zawieszenie, buda jest postawiona na ramie i do tej ramy przykręcono to samo zawieszenie tylko troszkę je poprzestawiano w celu uzyskania większego prześwitu i poprawienia osiągów "terenowych". Silnik 1,8 GTi tak więc troszkę mocy ma. Z zakupu jestem bardzo zadowolony. Jeśli kogoś interesuje temat to chętnie odpowiem na dodatkowe pytania.
Tylne wahacze sa o ktoregos tylnonapedowego Transportera

Gregis
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Gregis » śr gru 15, 2004 12:43 pm

Mam namierzonego Country w niemcowni. Problem polega na tym, że samochód nie jeździ. Silnik pracuje, skrzynia biegów sprawna (chyba) a samochód nie jedzie. Samochodu osobiście nie oglądałem, informacje te mam tylko przekazane telefonicznie od Krzyżaka. Co może byc przyczyną? Boję się, że przeniesienie napędu zawodzi, a przy tym rozwiązaniu (syncro) koszty naprawy mogą być wysokie i nie każdy podejmie się naprawy. A moze to tylko jakaś pierdoła padła. Pomocy, bo sprawa jest pilna!
Miitsubishi L200

Awatar użytkownika
Szarbia

Kontaktowanie:

Post autor: Szarbia » śr gru 15, 2004 12:50 pm

Gregis pisze:Mam namierzonego Country w niemcowni. Problem polega na tym, że samochód nie jeździ. Silnik pracuje, skrzynia biegów sprawna (chyba) a samochód nie jedzie. Samochodu osobiście nie oglądałem, informacje te mam tylko przekazane telefonicznie od Krzyżaka. Co może byc przyczyną? Boję się, że przeniesienie napędu zawodzi, a przy tym rozwiązaniu (syncro) koszty naprawy mogą być wysokie i nie każdy podejmie się naprawy. A moze to tylko jakaś pierdoła padła. Pomocy, bo sprawa jest pilna!
O ile wiem naped synchro to po prostu tylko dodatkowe visko na tylny wal.
Wobec tego jesli nie jeździ to znaczy, ze skrzynia lub dyfer w tej skrzyni lub sprzeglo padlo.
Pozdr. Michal

www.szarbia.com

Gregis
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Gregis » śr gru 15, 2004 1:08 pm

Dzieki za szybką odp.
A jak z dostępem do częsci (no i oczywiście koszt) które są prawdopodobnie uszkodzone? Marti mnie szczególnie dyfer. Sprzęgło raczej ok.
Miitsubishi L200

marcinsokol

Post autor: marcinsokol » ndz sty 02, 2005 10:37 pm

kupiles tego country?

Gregis
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Gregis » czw kwie 07, 2005 2:05 pm

olalem sprawe, nawet serwis VW mi odradził
Miitsubishi L200

marcinsokol

Post autor: marcinsokol » pn kwie 18, 2005 4:52 pm

nom trzeba trzezwo patrzec na ten samochod w koncu to zwykly golf 2 a ceny sa z kosmosu

Awatar użytkownika
micromax
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: micromax » wt paź 04, 2005 8:40 pm

marcinsokol pisze:nom trzeba trzezwo patrzec na ten samochod w koncu to zwykly golf 2 a ceny sa z kosmosu
hmmm malo ludzi na temat tych samochodow pisze,,, malo ich jezdzi,,, moze i cos w tym jest.

tylko w takim razie co tak na prawde kupic jezeli samochodem w terenie bede jezdzil moze raz na miesiac dla zabawy, nic zadowodo.
cena autka do 10-12tys.

?? jakies propozycje??

Awatar użytkownika
Wiechu

Post autor: Wiechu » wt paź 04, 2005 9:50 pm

vitara.
łoś też człowiek

Awatar użytkownika
micromax
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: micromax » wt paź 04, 2005 10:57 pm

Wiechu pisze:vitara.
no wlasnie slyszalem rozne glowy. Kumpel kiedys jezdzil takowym autkiem i mowil ze dosc sporo pali, a umiejetnosci terenowe na zabawe taka sobei samemu wystarczaja.

ponoc Feroza pali mniej, tansza w utrzymaniu??

a cos w miare dobrego tanie 5dzwiowego??? co ma w miare oszczedny silnik?? tak do 2.0?? 2,4?? (patrol ponoc straszne dno jak od poczatku ktos nie dbal)

czekam na wypowiedzi, kontowersje :-)

ODPOWIEDZ

Wróć do „VW”