iltis
Moderator: Mroczny
iltis
Moim skromnym zdaniem bedzie to troszke za slabe,lepiej jak juz wkladasz diesla to chociaz 1,9TD. Ja u siebie mam 1,8 od audi 80 z gaznikiem dwugardzielowym i jestem zadowolony. Ten silnik pasi bez zadnych przerobek a czuc roznice,najbardziej w terenie.
WITAM.
A istnieje możliwość przełożenia instalacji zpłonowej z 1.7 do 1.8 bo w 1.7 jest hermetyczna. Jaki olej lejesz do mostów?, ja zalałem HIPOL GL-4. Nie wiem jak to jest w mostach z blokadą, ale chyba rodzaj oleju ma znaczenie przy LSD itp. Jak mozesz podeślij foty twojego włącznie z przeróbkami zaoszczędzi mi to czas i kase, a przedewszystkim bede bardzo wdzięczny zwłaszcza jak sie spotkamy na jakimś zlocie.

A istnieje możliwość przełożenia instalacji zpłonowej z 1.7 do 1.8 bo w 1.7 jest hermetyczna. Jaki olej lejesz do mostów?, ja zalałem HIPOL GL-4. Nie wiem jak to jest w mostach z blokadą, ale chyba rodzaj oleju ma znaczenie przy LSD itp. Jak mozesz podeślij foty twojego włącznie z przeróbkami zaoszczędzi mi to czas i kase, a przedewszystkim bede bardzo wdzięczny zwłaszcza jak sie spotkamy na jakimś zlocie.

iltis
Witam
Instalacje mam iod nowa cala zrobiona,nie mam juz tej hermetycznej,zdjecia wysle Ci pozniej bo teraz cyfrowki chwilowo nie mam.Napisz czego zdjecia chcesz konkretnie.Np poliuretany do wachaczy pasuja od uaza z resorow
.Teraz w swoim bede robil skrzynie biegow bo krwawi i wyje zdeka,most wymieniam.Olej do mostow lej 75w90. Taki powinien byc.Bylem w serwisie i dali mi wydruk ze wlasnie taki olej zarówno do tylu do mostu jak i do skrzyni biegów.Fazi napisz skad dokladnie jestes.Pozdrawiam.
Instalacje mam iod nowa cala zrobiona,nie mam juz tej hermetycznej,zdjecia wysle Ci pozniej bo teraz cyfrowki chwilowo nie mam.Napisz czego zdjecia chcesz konkretnie.Np poliuretany do wachaczy pasuja od uaza z resorow

Witam.
Mieszkam w Jedliczu Koło Krosna, powinieneś wiedzieć gdzie to jest bo mamy tu rafinerie. A te polibusze to te zwykłe gumy czy poliuretan masz założony? Co do zdjęć to ogólnie autko w całej krasie żebym mógł cię rozpoznać na jakiejś imprezie, noi oczywiście wszystkie udogodnienia jakie zrobiłeś. Jestem właśnie na etapie blacharki i malowania więc odrazu chciałbym go ulepszyć.

Mieszkam w Jedliczu Koło Krosna, powinieneś wiedzieć gdzie to jest bo mamy tu rafinerie. A te polibusze to te zwykłe gumy czy poliuretan masz założony? Co do zdjęć to ogólnie autko w całej krasie żebym mógł cię rozpoznać na jakiejś imprezie, noi oczywiście wszystkie udogodnienia jakie zrobiłeś. Jestem właśnie na etapie blacharki i malowania więc odrazu chciałbym go ulepszyć.

iltis
Witaj. Sluchaj jak robisz blacharke to po pierwsze nie szpachluj go bo bedzie pękał,po drugie wstaw sobie w progi ceownik i od dołu skręć go płaskownikiem do karoserii ( ja tak mam zrobione i bez problemu hi lifta podkładam i jest luz)Pozdrawiam(zdjecia przesle pod koniec sierpnia bo wtedy aparat wroci z wakacji
)

Ano można, ten taki chamerykański kurdupel, który zastąpił Willisa, nie pamiętam jak toto się nazywało właśnie gdzieś w latach 70tych miał nadwozie samonośne.
A jak sobie radzi w terenie? Bo zastanawiam się, czy nie spieniężyć mojego z lekka trafionego Pajero i nie zmienić na coś tak pięknie brzydkiego jak na przykład Iltis
A jak sobie radzi w terenie? Bo zastanawiam się, czy nie spieniężyć mojego z lekka trafionego Pajero i nie zmienić na coś tak pięknie brzydkiego jak na przykład Iltis
krótkie kanciaste Pajero 2,5TD -było, ale się skończyło
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie:
- Misiek Bielsko
-
- Kontaktowanie: