plandeka UAZ 469B
Moderator: Student
-
- jestem tu nowy...
plandeka UAZ 469B
Mam problem z plandeką. Cieknie mi na złączach. Czym mogę ją najlepiej uszczelnić?
Wylewką betonową, papą i lepikiem albo kup nową
W Castoramie widziałem środek do uszczelniania brezentów- nie drogo, ale nie wiem jak skuteczne. Kumpel psika spreyem do uszczelnienia namiotów turystycznych raz na jakiś czas i czasami działa

W Castoramie widziałem środek do uszczelniania brezentów- nie drogo, ale nie wiem jak skuteczne. Kumpel psika spreyem do uszczelnienia namiotów turystycznych raz na jakiś czas i czasami działa

UAZ 3151- 1994r jeszcze tylko kilka śrubek...
KMZ K-750- 1964 r
OGAR 250- 1988 r
KMZ K-750- 1964 r
OGAR 250- 1988 r
A jaka masz??
Jesli polska, zielona -taka jak moja to jest jeden sposob...
Poczekaj az bedzie dobre slonce i nagrzeje ci plandeke ta ze sie naprezy, potem wez silikon i posmaruj zlacza (najlepiej bezbarwny rzecz jasna) na dwa sezony pomaga, po 2 zimach robisz to samo jeszcze raz... ja juz dalem sobie spokoj i staram sie nie zatrzymywac jak pada deszcz... w czasie jazdy nie cieknie
Jesli polska, zielona -taka jak moja to jest jeden sposob...
Poczekaj az bedzie dobre slonce i nagrzeje ci plandeke ta ze sie naprezy, potem wez silikon i posmaruj zlacza (najlepiej bezbarwny rzecz jasna) na dwa sezony pomaga, po 2 zimach robisz to samo jeszcze raz... ja juz dalem sobie spokoj i staram sie nie zatrzymywac jak pada deszcz... w czasie jazdy nie cieknie

Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
teraz jest JEEP Choerokee 4.0, '90r
UAZ'79 - sprzedany
teraz jest JEEP Choerokee 4.0, '90r
Doktor200 pisze:ja usiebie rozrobilem budapren z nenzyna extrakcyjna w sloiku wybeltalem zeby sie rozrzedzil i

Butapren połączony z benzyną tobi się nie trwały glut i co najwyżej to sobie dupsko możesz wysparować i też nie dokładnie bo się zwałkuje

Założenia i pomysł stary jak świat i butapren

2 litry butaprenu i o7l rozpuszczalnika malować w cieniu i jak jest sucho i robi

Trzeba iść do chemicznego i poczytać które ścierwo ROZPUSZCZA a nie zmywa butapren i zastosować
NO

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
Drzewiej butapren był robiony na Trójchloroetylenie ( tri ) ale zakazano i teraz jest na czym innym a nie pamiętam nazwy ale jest to podstawowy składnik jednego z rozpuszczalnikówMag69 pisze:najlepszym rozpuszczalnikiem do butaprenu był TRI, ale z tego co wiem został wycofany z obrotu ...klucz13 pisze: Trzeba iść do chemicznego i poczytać które ścierwo ROZPUSZCZA a nie zmywa butapren i zastosować
NO
ale, może gdzieś jeszcze można dostać

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii