droga leśna

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

Awatar użytkownika
prolex
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: prolex » czw lut 26, 2004 4:33 pm

Komodor pisze:Obawiam się, że jest jeszcze śmieszniej. Wg interpretacji Straży Leśnej podpartej kwotą 100 zł jest to każda droga biegnąca przez las która nie jest wyraźnie oznakowana jako publiczna albo nie prowadzi do siedzib ludzkich.
dokładnie tak jest!!! ich interpretacja poparta jest ustawą o lasach państwowych!!!
jestem szczęśliwym posiadaczem lasu, do którego wiedzie droga poprzez las państwowy i żeby nie narażać się na głupie rozmowy i tłumaczenia ze strażą leśną(odbyłem kilka takich niezwykle gorących pogawędek) załatwić musiałem z nadleśnictwa specjalną przepustkę-zezwolenie. Na marginesie ratowała mnie ona już parokrotnie przed cytowanymi mandatami, choć nie byłem "na swoim" terenie :lol:
z drugiej strony ten przepis nie jest tak zupełnie bez sensu :)6

Awatar użytkownika
hekselw

Post autor: hekselw » czw lut 26, 2004 8:46 pm

Ja zrobiłem inaczej. Założyłem sekcje przyzakładową jazdy w terenie. A potem z takim papierkiem i prezentem do nadleśniczego a potem papierek dostałem. A faktycznie jest tak że bez zezwolenia nigdzie nie wolno. I co roku trzeba powtarzać.
UAZ 469B 77' CZARNY CIĄGNIK
I HEKTOR DUPA, GDZIE BAB KUPA !!

Awatar użytkownika
prolex
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: prolex » czw lut 26, 2004 10:12 pm

tak, tak i mandat karny można dostać :(

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”