gażnik od merca 2.3 bocznossacego stromberga podcisnieniowe
Moderator: Student
gażnik od merca 2.3 bocznossacego stromberga podcisnieniowe
Ktos (bodajże Pol) zapodał pomysł zamontowania gażnika od merca 2.3 bocznossacego stromberga podcisnieniowego i mam cos takiego na oku i mam kilka pytań.
Jak on się sprawuje na uazowskim silniku?
Jak z jego mocowaniem?
Jakie spalanie?
Jak z częsciami do niego?
dzięki za wszystkie odpowiedzi
benes
Jak on się sprawuje na uazowskim silniku?
Jak z jego mocowaniem?
Jakie spalanie?
Jak z częsciami do niego?
dzięki za wszystkie odpowiedzi
benes
http://www.moto-panamericana.pl
4x4 Szczecin
4x4 Szczecin
- El Modzello
-
ja tam mam takie cudo przy moim Mesiu i narazie nie narzekam,słyszłem
że jak działa to lepiej go nie ruszac bo mozna spierzyc.
ze spalaniem to tak jakos-25-30
z czesciami to se nie wiem bo nie szukałem,ale waldemar ma racje ten z Busa podobno jest lepszy chociaż nie wiem co ma lepszego-podobno jest prostszy w obsłudze
że jak działa to lepiej go nie ruszac bo mozna spierzyc.
ze spalaniem to tak jakos-25-30

z czesciami to se nie wiem bo nie szukałem,ale waldemar ma racje ten z Busa podobno jest lepszy chociaż nie wiem co ma lepszego-podobno jest prostszy w obsłudze

Muscel M 461-230 + Suza 93
Subaru impreza R
Subaru Legacy TURBO
Subaru impreza R
Subaru Legacy TURBO
-
- marcin-gaz
- Kontaktowanie:
chodziło mi o spalanie w mieście i na trasie w terenie to żadna nowość spali tyle ile mu się wlejemarcin-gaz pisze:Najpierw sorki dla Waldka ale jeszcze nie byłem u hien od merca.'
Wracając do tematu to gaxnik jest super jak jest ustawiony, łatwo spieprzyć te ustawienia ale to spalanie 25 do 30 to chyba lekka przesada chyba że w ostrym terenie.5

http://www.moto-panamericana.pl
4x4 Szczecin
4x4 Szczecin
- marcin-gaz
- Kontaktowanie:
Z tego co zauwazyłem w GAZach z silnikami merca 230 to pala roznie w terenie ok jak gazu umierkowanie uzywasz i na czarnym spokojnie 1-2-3-4 biegi ładnie podpinasz to spox ci wyjdzie 12 l/100 ale wez tylko sie popisz gazu wieciej ( w cale nie do dechy )ach jak wtedy silnik pracuje czujesz ze chodzi fajnie sie sie jezdzi przyspieszenie jak osobówka ale kurcze wir w baku a w gazniku to jak w klozecie kiedy wode spuszczasz tak benzynka wiruje!! I spalanie nie jestem w stanie obliczyc ale jak 20 L zalejesz to dlugo sie nie pobawisz!!! W terenie.
Gaz 69 M 1960 - pół wieku i jeszcze jeździ.
-
no ta ja normalnie nie wiem jak to jest ze mój jak po czarnym na Sowie
pyciłem to spalił jakos niecałe 20 a teraz jak jeżdze na miejscu to 25 to standart
Ale coś mi sie nie chce wierzyć zeby mógł ten silnik w Gazie palić 12-15 przeciez Gelanda z tym motorkiem ma wpisane w papierach 17 średnie
pyciłem to spalił jakos niecałe 20 a teraz jak jeżdze na miejscu to 25 to standart

Ale coś mi sie nie chce wierzyć zeby mógł ten silnik w Gazie palić 12-15 przeciez Gelanda z tym motorkiem ma wpisane w papierach 17 średnie

Muscel M 461-230 + Suza 93
Subaru impreza R
Subaru Legacy TURBO
Subaru impreza R
Subaru Legacy TURBO
Moja gelenda miała taki silnik oryginalnie, z bocznym strombergiem 175CD, dobry gażnikowiec reguluje go chwile i bez problemu. Ja raz wymieniłem wszystkie membrany i wszystko przez 40tys bylo ok, potem nie wiem, bo silnik poszedl do jakiegos uaza.
Na trasie gelenda przy ok 100km/h palila ok 15l, a w miescie ok 18 benzyny, gazu nie mialem. Z tym, ze gelenda jest z 500 kg ciezsza od gazika, poza tym mialem opony 33x12,5.
Ogolnie ja na ten gaznik nie narzekalem, ale mimo wszytko 230 ma za slabe osiagi w stosunku do spalania, teraz 500 palila mi (dopuki jej nie zabilem) ok 23 litrow benzyny po miescie, a gazu ok 25.
Na trasie gelenda przy ok 100km/h palila ok 15l, a w miescie ok 18 benzyny, gazu nie mialem. Z tym, ze gelenda jest z 500 kg ciezsza od gazika, poza tym mialem opony 33x12,5.
Ogolnie ja na ten gaznik nie narzekalem, ale mimo wszytko 230 ma za slabe osiagi w stosunku do spalania, teraz 500 palila mi (dopuki jej nie zabilem) ok 23 litrow benzyny po miescie, a gazu ok 25.
Pozdrawiam
Michał Dębski
Nissan Patrol GR High Roof (byl MB 420GE)
Michał Dębski
Nissan Patrol GR High Roof (byl MB 420GE)