DIAGNOSTYKA UAZ
Moderator: Student
- nie_mientki
Ja mam rocznik 92. Ale w Uazie żadnego gniazdka diagnostycznego nie mam.
A pana greg103 proszę o niestrzelanie fochów. Podane przez Ciebie informacje są tak niesprecyzowane i chaotyczne że trudno jest pomóc nawet jeśli ktos bardzo chce. Dzięki temu temat daje fantastyczną możliwość nabicia gwiazdek
Ale sprecyzujmy: silnik ma 16 zaworów, 2,5 litra pojemności, 95 kucyków mocy i przypomina starą jednostkę renault jednocześnie nią nie będąc. Prosimy o więcej informacji, np. czy na silniku jest jakiś znaczek w postaci trójramiennej gwiazdki w kółeczku, czterech splecionych kółek, czy czarnego rumaka na żółtym tle.
A pana greg103 proszę o niestrzelanie fochów. Podane przez Ciebie informacje są tak niesprecyzowane i chaotyczne że trudno jest pomóc nawet jeśli ktos bardzo chce. Dzięki temu temat daje fantastyczną możliwość nabicia gwiazdek

Ale sprecyzujmy: silnik ma 16 zaworów, 2,5 litra pojemności, 95 kucyków mocy i przypomina starą jednostkę renault jednocześnie nią nie będąc. Prosimy o więcej informacji, np. czy na silniku jest jakiś znaczek w postaci trójramiennej gwiazdki w kółeczku, czterech splecionych kółek, czy czarnego rumaka na żółtym tle.
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
- gÓral świętokrzyski
- Kontaktowanie:
- gÓral świętokrzyski
- Kontaktowanie:
mhmstef pisze:Ale za to może być wytrzymały ten silniczek.Przemekslaw pisze:O tych silnikach tylko słyszałem, nawet nie chciało mi sie szukać.. jeśli z 2.9 da sie wykrzesac tylko 95 KM to totalna kupa raczej ...

wytrzymuje nawet do 5tys km

potem zrywa się łańcuch rozrządu i następuje bliskie spotkanie 3 stopnia tłoków z zaworami

- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
- gÓral świętokrzyski
- Kontaktowanie:
taki przypadek oddnotowałem na kopalni na UA gdzie pracuje moja rodzinaPrzemekslaw pisze:Łańcuch sie zrywa ? o czym ty piszesz ?
ps. dlaczego nie moga wkładac jakiegos porządnego diesla ?
( nie piszcie mi o andorii)
Uaz Hunter ma m.in silnik 2,9 16v i rozrząd na łancuchu i taka przygoda mu sie przytrafiła

serwis zachował sie ładnie
bo wymienili bez szemrania silnik na nowy
andoria to bardzo pożadny silnik (oprócz wycieków)

nauka oddnotowała przebiegi rzędu 500tys w lublinach

Wiesz to może jakaś inna przyczyna była bo na pewno by się to nie przytrafiło przy dobrze pracującym łańcuszku. Przecież to jedna z lepszych metod i bardziej wytrzymałych przeniesienia napędu rozrządu. O wiele lepsza niż pasek, a przynajmniej długo wietrzna... mi akurat w cieniasie tak sie wypracował łańcuszek że przetarł obudowę... a auto jeździło... a żona myślała że tak być musi i zawsze to tak wyglądałogÓral świętokrzyski pisze:
taki przypadek oddnotowałem na kopalni na UA gdzie pracuje moja rodzina
Uaz Hunter ma m.in silnik 2,9 16v i rozrząd na łancuchu i taka przygoda mu sie przytrafiła
serwis zachował sie ładnie
bo wymienili bez szemrania silnik na nowy
andoria to bardzo pożadny silnik (oprócz wycieków)
nauka oddnotowała przebiegi rzędu 500tys w lublinach

Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
teraz jest JEEP Choerokee 4.0, '90r
UAZ'79 - sprzedany
teraz jest JEEP Choerokee 4.0, '90r
czy to taki silnik jak na tym foto
http://www.zgt.ru/ftuh/24.jpg
- Przemekslaw
-
- Kontaktowanie:
uaz
KRÓLIK-
To zdjęcie na które dałeś linka to jest to
! samo
nie odzywałem sie bo nie było mnie w kraju
a o tym uazie tez nie moge nic wiecej napisac bo rocznik jest 1978 ale po remoncie na starych papierach TO JEST POLSKA
wiec mozesz cos doradzic czym to zdiagnozowac bo nie równo pracuje na wolnych obrotach i sie muli nie ma mocy czasami nieraz idzie jak oszalały pozdrawiam Was wszystkich greg
To zdjęcie na które dałeś linka to jest to

nie odzywałem sie bo nie było mnie w kraju
a o tym uazie tez nie moge nic wiecej napisac bo rocznik jest 1978 ale po remoncie na starych papierach TO JEST POLSKA
wiec mozesz cos doradzic czym to zdiagnozowac bo nie równo pracuje na wolnych obrotach i sie muli nie ma mocy czasami nieraz idzie jak oszalały pozdrawiam Was wszystkich greg
tak se popatrzyłem na to zdjęcie i coś mi nie pasowało...krolik pisze:czy to taki silnik jak na tym foto
na początku z hamulcami i sprzęgłem, następnie brakowało mi układu kierowniczego..
nie wpadłem na to że tam są gąsiennice.
- gÓral świętokrzyski
- Kontaktowanie:
greg - oszczędz sobie chłopie czasu i jesli znasz cyrlice to szukaj na ruskich stronach
tu kazdy ma starego złoma na gaźniku i zawyczaj LPG
nikt Ci tu nic mądrego nie powie
szczytem mażeń jest ważywniok Andoria upgrejtujący uaza do uza
mozesz tez napisać do tarmotu w poznaniu moze oni cos bęce wiedzieć
Helmuty tez sprzedają nowe uazy za grube ojro więc szukaj moze u nich
tu kazdy ma starego złoma na gaźniku i zawyczaj LPG

No brawo za szczerośćgÓral świętokrzyski pisze:greg - oszczędz sobie chłopie czasu i jesli znasz cyrlice to szukaj na ruskich stronach
tu kazdy ma starego złoma na gaźniku i zawyczaj LPG![]()

Zapytaj może jeszcze w Auto Gryfie i możesz zadać pytanie na sulejuwek4x4
http://www.sulejowek4x4.pl/sulejowek/in ... &Itemid=30
. Powodzenia