solex - podłączenia elektryczne
Moderator: Student
solex - podłączenia elektryczne
Mam gaźnik Solexa i dzisiaj coś po nocy źle podłączyłem przewód dochodzący do gaźnika i nastąpiło zwarcie. Spalił się ten przewód. Na szczęscie nie było wielkiego tylko drobny pożarek. Czy ktoś może wie skąd idzie ten przewód, jak powinien być podłączony i jaką pełni funkcję? Na razie objaw jest taki, że silnik gaśnie na niskich obrotach. Przepraszam jeżeli wychodzę na ignoranta 

rybak
podłączenie...
To jest przewód zasilający dyszę wolnych obrotów, jeżeli się spalił to znaczy ze dysza ma przebicie do masy. Przewód ten jest podłaczony pod stacyjkę.
UniformBravo40
Volvo 855 tdi
Volvo 855 tdi
- konrad1983nr1
- Kontaktowanie:
od świeże nieco temat, próbował ktoś wmotać gaźnik SOLEXA z monowtryskiem?? chce wywalić webera i wstawic solexa tylko nie wiem jakiego, myślałem o golfie III 1.8l ale ten gaznik na wtrysku i dupa, pewnie trzeba by sterownik podłączyć i mase czujników. Polecicie jakis konkretny gaznik??
UAZ 469B 1980rok, silnik Żuk 2,1L LPG- był
SUZUKI GV II 2006 rok, 2.0 benzin- jest
- konrad1983nr1
- Kontaktowanie:
hehe żeby nie spalał na ssaniu litra benzyny na kilometr??zadam nie dyskretne pytanie po co kombinujesz

UAZ 469B 1980rok, silnik Żuk 2,1L LPG- był
Moze się zdazyć, że zacytuję "No to sie przeliczysz".
Jak juz masz ten silnik S21 to poszukaj na jakimś forum żuka albo gdzieś w necie co tam ludzie kiedys robili żeby ta wspaniałą jednostkę "usportowić".
Jak juz masz ten silnik S21 to poszukaj na jakimś forum żuka albo gdzieś w necie co tam ludzie kiedys robili żeby ta wspaniałą jednostkę "usportowić".
http://www.mudmasters-4x4.com
Pimpek... strikes again:) KNK forever!
Pimpek... strikes again:) KNK forever!
- konrad1983nr1
- Kontaktowanie: