Problem ze sprzęgłem.

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

pegaz74
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Problem ze sprzęgłem.

Post autor: pegaz74 » wt kwie 29, 2008 3:54 pm

Witam mam problem - skończył mnie się płyn w zbiorniczku pompy napędu wyłączenia sprzęgła , uzupełniłem brak ale sprzęgło nadal nie działa czy jest zapowietrzone, a może jest jakaś inna przyczyna tego stanu rzeczy. Natomiast jeżeli jest zapowietrzone sprzęgło w jaki sposób je odpowietrzyć, szukałem wskazówek w kilku książkach, ale niestety nigdzie nie znalazłem.

:(

Awatar użytkownika
Balu-Balu

Kontaktowanie:

Post autor: Balu-Balu » wt kwie 29, 2008 3:56 pm

W wysprzęgliku, przy skrzyni jest odpowietrznik. Reszta jak z hamulcami. :D
Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
"nullo retentus impedimento"

pegaz74
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: pegaz74 » wt kwie 29, 2008 4:02 pm

Balu-Balu pisze:W wysprzęgliku, przy skrzyni jest odpowietrznik. Reszta jak z hamulcami. :D
Reszta jak z hamulcami - czyli jak????

Awatar użytkownika
Balu-Balu

Kontaktowanie:

Post autor: Balu-Balu » wt kwie 29, 2008 4:03 pm

Czyli jak reszty nie wiesz to jedź do medyka :)21 :)21
Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
"nullo retentus impedimento"

EDEK:):):)

Post autor: EDEK:):):) » wt kwie 29, 2008 7:46 pm

Poproś jakiegoś pacjenta coby siedział w kabinie , sam właż pod auto ,wcześniej nalej w zbiorniczek pompy sprzęgła płynu hamulcowego , na twoją komendę niech pacjent ,,pompuje,,, pedałem sprzęgła kilka razy i ostatni trzyma wciśnięty do oporu,ty w tym czsie jak on trzyma kluczem 10 lub 11 popuść odpowietrznik przy wysprzęgliku sprzęgła aż wyleci płynu trochę wraz z powietrzem - będzie się pienił , postępój tak kilka razy aż poleci czysty płyn bez powietrza , w momencie popuszczania odpowietrznika przez ciebie pedał będzie wpadał do ,,podłogi,, o czym pacjent cię poinformuje , za każdym kolejnym popuszczeniem odpowietrznika pedał będzie rósł szybciej i będzie coraz bardziej twardy , zakręć odpowietrznik zawsze zanim powiesz pacjentowi aby pompował znowu ,powodzenia-kontroluj poziom płynu!!!!!!
Bóg stworzył czołgi by siały zamęt i zniszczenie.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”