Problem z demontażem starych sworzni
Moderator: Student
Problem z demontażem starych sworzni
Problem z wyjęciem starych sworzni z zwrotnicy - siedza jak zaspawane - macie może jakieś pomysły.
Próbowałem uzywać domowej roboty ściągaczem i nic - w akcie desperacji użyłem tez młota a sworznie nawet nie drgneły.
Pomózcie - bo w czerwcu wyruszam na pare zlotów - sporo tras dojazdowych po asfalcie a sa dosyć spore luzy na sworzniach zwrotnicy.
Próbowałem uzywać domowej roboty ściągaczem i nic - w akcie desperacji użyłem tez młota a sworznie nawet nie drgneły.
Pomózcie - bo w czerwcu wyruszam na pare zlotów - sporo tras dojazdowych po asfalcie a sa dosyć spore luzy na sworzniach zwrotnicy.
UAZ 469B 4x4, ZIŁ 157 6x6, GAZ 66 4X4, STAR 66 6X6 - THE POWER OF DREAMS
- gÓral świętokrzyski
- Kontaktowanie:
- gÓral świętokrzyski
- Kontaktowanie:
- gÓral świętokrzyski
- Kontaktowanie:
Prosty sposob 100% gwarancji
zanim zaczniesz dzialac sciagaczem, bierz migomat, duzy prad, maly posów drutu i spawaj po grzybku sworznia dookola, zeby go mocno rozgrzac
od ciepla spuchnie,po wystygniecu skurczy sie, wysmazy tez wszystkie tlenki i osady , wada jest taka, ze tulejki i sam sworzen do wywalenia. nie polecam palnika bo przegrzejesz i uszkodzisz zwrotnice.. półautomat rozgrzewa dosc precyzyjnie punktowo 

zanim zaczniesz dzialac sciagaczem, bierz migomat, duzy prad, maly posów drutu i spawaj po grzybku sworznia dookola, zeby go mocno rozgrzac

Kielon pomóc może, na pewno nie zaszkodzi 
Uljan 469b

Uljan 469b