Uaz z Rykowiska
Moderator: Student
Uaz z Rykowiska
Czyj to żólty Uaz który był na Rykowisku
? Co to ma za mosty i silnik???

Mad Boys Have Mud Toys.
Jeśli chodzi o takiego z budą odsuniętą do tyłu na białostockich blachach to mosty miał oryginalne, a silnik i skrzynia od beemki, widziałem jego zdjęcia na mojuaz.prv.pl w jednej z ostatnich wypraw, no chyba że nie chodzi o tego
Pozdrawiam

Pozdrawiam
SJ416
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
Tam, gdzie nie ma wolności, nie ma ani praw, ani obowiązków - N. B.
Didymos! A to był Twój uaz? jeśli tak, podeślij info na priv albo mejla: office@kr.onet.plDidymos pisze:Jeśli chodzi o takiego z budą odsuniętą do tyłu na białostockich blachach to mosty miał oryginalne, a silnik i skrzynia od beemki, widziałem jego zdjęcia na mojuaz.prv.pl w jednej z ostatnich wypraw, no chyba że nie chodzi o tego![]()
Pozdrawiam
Chciałbym się coś zapytać ale dyskretnie bo tu znowu polewać ze mnie będą!
Władek - Kraków
No to pytanie: masz w tym uazie silnik i skrzynię z BMW? Jak połączyłeś skrzynię z reduktorem? Jak doprowadziłeś do połączenia mostów z napędem? I co to za silnik? Napisz coś więcej. To musi być ciekawa konstrukcja!tomekuaz pisze:Witam wszystkich i pozdrawiam
Jeśli nie w takiej formie to na gg smiało mozesz pisać, odpowiem na wszelkie pytania.
Władek - Kraków
Silnik M30 3,5l skrzynia manualna 5 biegów, połączona z reduktorem uazowym za pomoca sprzęgła gumowego które w BMW siedzi miedzy skrzynią a wałem. Do reduktora dorobiony wałek i razem skręcone.
Całosć przesunieta do tyłu, aby most nie bił w misę. Zaletą tego jest dobry rozkład masy a wadą uniesiona do góry głowka mostu. Kłopotliwe jest to złaszcza przy sprawdzaniu oleju w moście.
Ale od czego są wózki widłowe.....
Całosć przesunieta do tyłu, aby most nie bił w misę. Zaletą tego jest dobry rozkład masy a wadą uniesiona do góry głowka mostu. Kłopotliwe jest to złaszcza przy sprawdzaniu oleju w moście.
Ale od czego są wózki widłowe.....

UAZ M30 3,5l
WJ 2,7 CRD
WJ 2,7 CRD