Reduktor do UAZ-a - podmianka
Moderator: Student
Reduktor do UAZ-a - podmianka
Bym się dowiedzieć chciał tylko, więc nie polewajcie ze mnie, czy do UAZ-a istnieje możliwość włożenia innego, niż oryginalny, reduktora, a jeśli tak to jaki? z czego? i jaka ilość przeróbek jest konieczna? po ile "chodzą"? Powoli tracę cierpliwość do tego, co mam w środku i stąd... poszukiwanie wiadomości. Dziękuję za sugestie i rady!
Władek - Kraków
najlepiej zapodac od robura. nie do zajechania no i ma wyjscie mocy na mechanika,tylko ze trzeba skrzynie biegow zmienic(chyba od zuka pasi). troche zabawy z tym jest. 

wierze w UFO i zielone ludziki...
http://www.bandzior4x4.pl
http://www.bandzior4x4.pl
Re: Reduktor do UAZ-a - podmianka
no ja Cie prosze, co Ty robisz tym mochodem, ze tracisz cierpliwosc??? on mial byc do polowan a nie do przekraczania osiemnastej kosmicznej!!!!Władek pisze:Bym się dowiedzieć chciał tylko, więc nie polewajcie ze mnie, czy do UAZ-a istnieje możliwość włożenia innego, niż oryginalny, reduktora, a jeśli tak to jaki? z czego? i jaka ilość przeróbek jest konieczna? po ile "chodzą"? Powoli tracę cierpliwość do tego, co mam w środku i stąd... poszukiwanie wiadomości. Dziękuję za sugestie i rady!
Re: Reduktor do UAZ-a - podmianka
buahahahahhahahahahahaWładek pisze:Bym się dowiedzieć chciał tylko, więc nie polewajcie ze mnie, czy do UAZ-a istnieje możliwość włożenia innego, niż oryginalny, reduktora, a jeśli tak to jaki? z czego? i jaka ilość przeróbek jest konieczna? po ile "chodzą"? Powoli tracę cierpliwość do tego, co mam w środku i stąd... poszukiwanie wiadomości. Dziękuję za sugestie i rady!

Ty chcesz miec Uaza czy Unimoga?
vandall1 pisze:Władziu-a czemu Ci Uaza reduktor nie pasi?Dyc to jeden z najlepszych elementów tego wspaniałego pojazdu!A moze Ty po prostu juz chciałbys miec inną furkę/takie podswiadome szukanie dziury w całym/?
Do Uaza to da się dużo wstawić:ja bym dodał jeszcze starego Lublina,oraz Jeepa Grand V8
Nie idzie mi o spiralę zbrojeń ale o ten k....ki reduktor, który "rzegoce" i nie mogę zlikwidować przyczyny. Więc zastanawiałem się co by tu wymodzić! Mówią mi, że to prpoblem partactwa technicznego i że nie bardzo rada na to jest. Jak pracuje reduktor od Jeepa Granda V8? Kultura pracy jaka? Dużo jest to zmian?
Wupasek! Nie polewaj ze mnie bo Ci jeszcze jakiś wał padnie (z tyłu przykładowo...)!

Władek - Kraków
- Slawquu
- Kontaktowanie:
odkreci i bedzie jezdził na przodzie...Władek pisze:vandall1 pisze:Władziu-a czemu Ci Uaza reduktor nie pasi?Dyc to jeden z najlepszych elementów tego wspaniałego pojazdu!A moze Ty po prostu juz chciałbys miec inną furkę/takie podswiadome szukanie dziury w całym/?
Do Uaza to da się dużo wstawić:ja bym dodał jeszcze starego Lublina,oraz Jeepa Grand V8
Nie idzie mi o spiralę zbrojeń ale o ten k....ki reduktor, który "rzegoce" i nie mogę zlikwidować przyczyny. Więc zastanawiałem się co by tu wymodzić! Mówią mi, że to prpoblem partactwa technicznego i że nie bardzo rada na to jest. Jak pracuje reduktor od Jeepa Granda V8? Kultura pracy jaka? Dużo jest to zmian?
Wupasek! Nie polewaj ze mnie bo Ci jeszcze jakiś wał padnie (z tyłu przykładowo...)!i zobaczysz wówczas!!!
UAZina 469 B+G, Gazik 63 3,1D Vauxhall Frontera 2.2 16V
Troche sie nazbierało gratów...
Troche sie nazbierało gratów...
Kasprol pisze:Władziu jak cie prosze przestan kup sobie stopery jak chcesz to ci przyniose z pracy kupiłem ostatnio pracownikom
Ha
Ha
Haaaaa.......
Nie powiem ale nie jest mi do śmiechu! Mój reduktor mnię wkurza i pytam o podmiankę. Czy ktoś to już praktycznie przećwiczył czy tylko teoria???
Władek - Kraków
Możesz wyjaśnić o co Ci chodzi - jakie połączenie i co z tylnym mostem. Pytam ponieważ mam silnik i skrzynię od MB, reduktor Robura i ciekaw jestem co Ty zmotałeś, cóż to za połączenie klamotów.vandall1 pisze:ale jak byś miał skrzynie od beczki i przedni most od muszli-to mam połaczenie tych klamotów.
Oj raczej Ci to się nie przyda:skrzynia MB spięta sztywno z red od Granda V8.Do tego mosty Muscel.KAZIK pisze: Możesz wyjaśnić o co Ci chodzi - jakie połączenie i co z tylnym mostem. Pytam ponieważ mam silnik i skrzynię od MB, reduktor Robura i ciekaw jestem co Ty zmotałeś, cóż to za połączenie klamotów.