Pokrywy łożysk głównych wału korbowego
Moderator: Student
Pokrywy łożysk głównych wału korbowego
Czy ktoś może się wypowiedzieć na temat regeneracji stopek panewek głównych? .Szlifierz co mi robił wał stwierdza iż koniecznie je trzeba zregenerować bo coś tam coś tam .Nie wiem czy mnie na kasę nie naciąga ale może też mieć rację.Nie chciał bym aby mi silnik padł po paru tysiącach.
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
Diffland Classic Car .pl
i wiele innych )
"Osiowanie","przestrzelenie"-róznie mówią.Mierzył coś?jak tak,to go zapytaj,czy poziomo,czy pionowo jest jajo.Jak poziomo to lipa jak ch...
Nie chcę krakać,ale uaz czesto rozwala poziomo.Wołga ma bodaj pokrywki żeliwne,uaz ma alu i na tym polega m in.wyższość wołgi.
Przy jaju pionowym można zjechać podstawki i znormalizować otwór-przy poziomym-śmietnik wg mnie.
Nie chcę krakać,ale uaz czesto rozwala poziomo.Wołga ma bodaj pokrywki żeliwne,uaz ma alu i na tym polega m in.wyższość wołgi.
Przy jaju pionowym można zjechać podstawki i znormalizować otwór-przy poziomym-śmietnik wg mnie.

KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
nie koniecznie smietnik...... ale koszta .....trza wyosiować....i niestety już tylko pozostanie dorabianie panewek, żadna fabrycznajuz nei podejdzie.
leiej poszukac bloku lub silnika.
w razie cus wal na priwa....u kolegi leżą 2 bezrobotne uazy...
Range Rover Classic Pickup/discovery 3,9
NIE pisać mi PW, mail w profilu.
NIE pisać mi PW, mail w profilu.
Re: Pokrywy łożysk głównych wału korbowego
[.Nie chciał bym aby mi silnik padł po paru tysiącach.[/quote]
............i tak padnie i tak- to są uroki uaza (przebiegi miedzyremontowe do 50 tyś/km) tz od 1000 km - 50000 km --- najczęściej obowiązuje dolna granica- no chyba że do kościoła tylko jeżdzisz.................w twoim przypadku to lepiej bloku poszukać (przynajmniej z panewkami problemu nie będzie )- a przedewszystkim sprawdż tego szliferza co to ci mierzył- może gość przewrażliwiony jest(uaz ma spore tolerancje)
............i tak padnie i tak- to są uroki uaza (przebiegi miedzyremontowe do 50 tyś/km) tz od 1000 km - 50000 km --- najczęściej obowiązuje dolna granica- no chyba że do kościoła tylko jeżdzisz.................w twoim przypadku to lepiej bloku poszukać (przynajmniej z panewkami problemu nie będzie )- a przedewszystkim sprawdż tego szliferza co to ci mierzył- może gość przewrażliwiony jest(uaz ma spore tolerancje)
No własnie,koszta.Zbawa sie nie opłaci.Poza tym "dorabiacze panewek"to też różni są /jakość i cena/.krisi pisze:nie koniecznie smietnik...... ale koszta .....trza wyosiować....i niestety już tylko pozostanie dorabianie panewek, żadna fabrycznajuz nei podejdzie.

KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl
BUDUJEMY PROTOTYPY
blaszczyk4x4.pl