mikser na gażniku jak nie ciąć maski
Moderator: Student
- kpeugeot
-
- Kontaktowanie:
mikser na gażniku jak nie ciąć maski
zakładam mikser na gaźnik ale nie mam pojęcia jak wyjść kolankiem zeby nie trzeba było ciąć maski???
może ktoś ma jakiś patent
fi otworu to 76 mm a max wyokość około 65 mm co oznacza że musi to byc coś spłaszczonego???
fi otworu to 76 mm a max wyokość około 65 mm co oznacza że musi to byc coś spłaszczonego???
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
Forum broni, forum radzi, forum nigdy Cię nie zdradzi!!
- Slawquu
- Kontaktowanie:
Re: mikser na gażniku jak nie ciąć maski
kpeugeot pisze:zakładam mikser na gaźnik ale nie mam pojęcia jak wyjść kolankiem zeby nie trzeba było ciąć maski???
po co kombinowac, zmotaj tak jak Zbowid z filtrem
UAZina 469 B+G, Gazik 63 3,1D Vauxhall Frontera 2.2 16V
Troche sie nazbierało gratów...
Troche sie nazbierało gratów...
jakies qńkrety?Slawquu pisze:kpeugeot pisze:zakładam mikser na gaźnik ale nie mam pojęcia jak wyjść kolankiem zeby nie trzeba było ciąć maski???
po co kombinowac, zmotaj tak jak Zbowid z filtrem
- kpeugeot
-
- Kontaktowanie:
ale mnie się komnin na środku maski nie podoba
a to nie ja wymyślam tylko mechaniki ze Zbowidem na czele mówią że jak będzie mikser na gaźniku to będzie sie jeszcze lepiej silniczek zbierał.
a poza tym to następny krok do zrobienia snorkela.
a to nie ja wymyślam tylko mechaniki ze Zbowidem na czele mówią że jak będzie mikser na gaźniku to będzie sie jeszcze lepiej silniczek zbierał.
a poza tym to następny krok do zrobienia snorkela.
TARO 3,0V6 LJ70 LJ78
kpeugeot pisze:zakładam mikser na gaźnik ale nie mam pojęcia jak wyjść kolankiem zeby nie trzeba było ciąć maski???
ja to miałem zrobione(gaźnik dwugardzielowy) tak:
mixer załozony na gaźnik ( na tą pokrywkę łączącą dwie gardziele w jedno), wywaliłem łącznik gumowy- ten pod filtrem , zamiast niego dałem gruby o-ring - wtedy filtr do gaźnika przycisłem trzema spręzynami, wszystko mieściło się pod maskę i było szczelne, póżniej filtr przerobiłem na suchy pod komin ale "patent" nad mixerem pozostał.