Moderator: Student
Tez mi chodzi po głowie taka wycieczkabogi72 pisze:pojechałem uazem do Kaliningradu - zwykłym bez wielkich przeróbek , a wcale nie mieszkam pod rosyjską granicą- uazem można wszystko, byle go nie przemęczać i uzywać z głową
Ty tez ? JA tez nad tym mysle i ponoc i ChiquitoJaroma pisze:Tez mi chodzi po g³owie taka wycieczkabogi72 pisze:pojecha³em uazem do Kaliningradu - zwyk³ym bez wielkich przeróbek , a wcale nie mieszkam pod rosyjsk± granic±- uazem mo¿na wszystko, byle go nie przemêczaæ i uzywaæ z g³ow±
![]()
Jak sie dobrze traktuje syfa to i on nie bedzie odwala³ numerów na trasie. A jak juz bedzie chcial nawaliæ to tylko pod domem albo w warsztacie
A na tej wycieczce to patrzy³es moze za czê¶ciamiKupi³e¶ cos
Pamietasz ceny
![]()
Noo jak by taka kolumną jechać to by było już cośKleryK pisze:
Ty tez ? JA tez nad tym mysle i ponoc i Chiquito. kolumna 20 UAZów
hahahah.
Mnie kusi 80 litrow benzynki za 1.2zl, nowe zapasy rosyjskich mundurow i tanie części
eh ty łajzo, pod moja nieobecnosc mnie obgadujesz?wojtekd pisze:zobaczymy czy na krym sie dokulasz![]()
apropo znaczka to napewno on kosztuje 40 R
Wupasek hiena chcial za niego browary, a moze ktos ma zbedny znaczek od jedynie slusznej marki
![]()
wojtekd pisze:zobaczymy czy na krym sie dokulasz![]()
Wupasek hiena chcial za niego browary, a moze ktos ma zbedny znaczek od jedynie slusznej marki
![]()
co do znaczka to sie jeszcze zgadamy( bo nie dam hienie-lajziebogi72 pisze:no dla mnie 40 R to tanio poprzednio za 15 zł sobie kupiłem, a co do gapy Wojtku to może bym Ci jedną pozyczyłbo to towar deficytowy i sprzedać nie sprzedam. a co do Krymu to się zastanawiam , to jednak trzeba by mieć z miesiac wolnego czasu i w uaza nalezałoby sporo kasy zainwestować ... pomyślę.
Gdyby nie ta policja to wycieczka mogla by byc mila i tania. Tymczasem jak sie ni gawari pa ruski to taki policant moze wszystko. To mnie wlasnie dobija i zniecheca do wyjazdubogi72 pisze:1 R = 0,14 PLN w sprzedaży i 0,11 w skupie, lepiej kupic tyle rubli ile chce się wydac bo na tym się traci.
ok. 12 r - 1 litr benzyny 80 oktanów - uaz na tym pojedzie
8 r - 1 litr gazu ( dostępny sporadycznie na stacjach LUKOIL)
byłem tez w dwóch sklepach, duzo drożej niż w głębi Rosji, ale zasadniczo sporo taniej niz u nas
...
wjazd to koszt ok 70 pln. na obowiązkowe ubezpiecznie auta i 60 R od osoby na ubezpeicznie zdrowotne które jest wymagane ale podobno nic nie daje, inna rzecz, dośc istotna to rosyjska milicja drogowa - pod byle jakim pozorem gotowi są wyludzić lapówkę - mnie to kosztowało 50$ czyli koszta podrózy nagle wzrosły.
Wilno super, Troki super. Drozej niz u nas. Na kazdym kroku musisz placic, albo za parking albo kij wie za co.Jaroma pisze: A jak jest np na LitwieWarto pojechac?? Otwarte granice wiec czemu nie
Jakies doswiadczenia
Piszta co wieta ...
No mają chłopaki na wschodzie troche za duże mniemanie o sobie ( no i władzę nadal niestety) i we wszystkich byłych republikach jest problem z milicjąJaroma pisze:
Gdyby nie ta policja to wycieczka mogla by byc mila i tania. Tymczasem jak sie ni gawari pa ruski to taki policant moze wszystko. To mnie wlasnie dobija i zniecheca do wyjazdu
A jak jest np na LitwieWarto pojechac?? Otwarte granice wiec czemu nie
Jakies doswiadczenia
Piszta co wieta ...
Dokładnie-cieszą się ze Sajuz już minął a rosyjski im tylko tym przypomina-jeśli mają w jakims kraju swój ojczysty język to lepiej starac się dogadywać-nawet na migi niż zapitalać bezbłędnym rosyjskim.Bocian pisze: Ludzie przyjazni chociaz na wioskach najpierw pytaj czy gadaja po polsku a jak nie to dopiero pytaj czy gadaja po rusku. Nie przepadaja tam za ruskim ale poljak to zawsze brat.
Rok temu znajomi pojechali zwyklym seryjnym uazem, tylze ze przed wyjazdem wsadzili nowiutki silnik wolgi.wojtekd pisze:zobaczymy czy na krym sie dokulasz![]()
![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość