Mam zalozonego u siebie w UAZie S-21 a gazniczkiem IKOV-a.
Zapodalem mu wlasnie gaz poprzez wkretke.
Ale na 4 biegu jak gwaltowanie dodam gazu to maszyna robi Buuuuuuu...(zdycha)
Sytuacje poprawia ujecie gazu i powolniejsze rozpedzanie....
Kombinowalem juz z paroma parametrami i zaczynam podejrzewac "glownego winowajce" ...czyli wkretke o sredniecy wewnetrznej 8 mm.
(sadze ze przy duzym podcisnieniu w dolocie ta wkretka ma za mala przepustowosc)
Czy ktos z was ma zapodana wkretke, a jesli tak to jaka jest jej srednica?
Jakie sa wasze spostrzezenia co do eksploatacji sprzetu na takiej "wkretkowej" instalacji?
Srednica wkretki LPG do gaznika
Moderator: Student
Srednica wkretki LPG do gaznika
UAZ 469B S-21 + LPG UAZ 315126 2.4 MB
K- 750
Daihatsu Feroza 1.6 16V
Defender 90 300Tdi
K- 750
Daihatsu Feroza 1.6 16V
Defender 90 300Tdi
- cowboy_3151
Co do średnicy to 8 mm to troche mało, ja montowałem 12 mm i musiałem przytłumiać powietrze w celach ekonomi choć chodziło bez tego przytłumienia.
Możesz spróbować z wiekszyć srednicę lub jak jest jeszcze miejsce to zastosować drugą wkrętke. Na dwóch 8 chodzi napewno dobrze. Tak mam.
Co doinstalacji wkretki zamiast miksera to ja jestem do tego bardziej przekonany. Moim zdaniem w uazie istnieje wtedy lepsza mozliwość regulacji parametrów spalania i dostosowania tego do konkretnego silnika,ale to moje prywatne zdanie. W kazdym razie ja w każdym uazie montowałem wkretki, raz tylko jak był gaznik webera żukowski i to tez krótko.
Możesz spróbować z wiekszyć srednicę lub jak jest jeszcze miejsce to zastosować drugą wkrętke. Na dwóch 8 chodzi napewno dobrze. Tak mam.
Co doinstalacji wkretki zamiast miksera to ja jestem do tego bardziej przekonany. Moim zdaniem w uazie istnieje wtedy lepsza mozliwość regulacji parametrów spalania i dostosowania tego do konkretnego silnika,ale to moje prywatne zdanie. W kazdym razie ja w każdym uazie montowałem wkretki, raz tylko jak był gaznik webera żukowski i to tez krótko.