Moderator: Student
banan pisze:nie mogłem dojść super dokładnie suwmiarką bo śmigło założone - ale koło ma max. 13.5 cm średnicy...
Władek pisze:A spotkał się ktoś z Was z jeszcze mniejszym kołem pasowym? Ma ktoś może takie na zbyciu? Przypominam: o średnicy 13,5 lub mniejsze, na DWA paski klinowe?
banan pisze:2 cm to troche jest...dużo nie ale mało też nie...gdzie na dwa paski takie to nie mam pojęcia...
ale te 2 cm to na grzanie raczej wpływu nie powinno mieć - dużego przynajmniej...
romanowicz_z3 car469b pisze:to na 2 paski to przeca z wołgi jestwiem bo mam takie też w kolekcji a wiatrak to Władku masz z plastiku???
może w tym przyczyna??
Władek pisze:romanowicz_z3 car469b pisze:to na 2 paski to przeca z wołgi jestwiem bo mam takie też w kolekcji a wiatrak to Władku masz z plastiku???
może w tym przyczyna??
Wiatrak mam z plastiku, a czemu pytasz o to? czy to ma znaczenie jakieś wielkie? jeśli już zasygnalizowałeś, że masz takie kółka u siebie, to czy mógłbyś mi powiedzieć, jaką średnicę ma Twój wiatrak i Twoje kółka? Czy, jeśli wiatrak plastikowy kiepski jest, znasz jakieś sensowne rozwiązanie, które mógłbym u siebie wprowadzić?
A o średnicę wiatraka pytam, bo mam na chłodnicy założoną taką blachę z okrągłą dziurką na ten wiatrak właśnie. I dziura ta wydaje mi się znacznie większa niż średnica tego plastikowego wiatraka??
miskiller pisze:teoretycznie mozna by tak: zalozyc pompe wodna elektryczna o duzej wydajnosci i sprawdzic czy silnik sie grzeje...ale to tylko teoria...nieczytalem wczesniej objawow grzania sie ale chlodnica tez ma wysoka temperature ? a moim zdaniem 15 a 13 cm...roznica predkosci pompy i wiatraka napewno jest ale czy na tyle duza aby pompa za wolno przepompowywala wode ? wydaje mnie ze nie... a ogladales pompe w srodku ? moze wirnik w pompie jest zle osadzony tz. ma luz i slizga sie po osce przy wyzszych obrotach
romanowicz_z3 car469b pisze:generalnym problemem silnika uazowego w normalnej jeździe, jest raczej niedogrzanie - moim zdaniem Władek coś za bardzo pomotał
romanowicz_z3 car469b pisze:a masz wodę czy borygo??
Władek pisze:kubol_59 pisze:A tempertura wody nie powinna wynosic czasem okolo 95st. C, bo w moim calkiem nowym, silniku Wolgi g-24 temperatura zatrzymuje sie troche przed setka, to zle?
Uczeni w piśmie prawią, że optimum to około 80 stopni, tuż przed setką to niezdrowo dla silnika.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość