POMOŻECIE ?
Moderator: Student
POMOŻECIE ?
Witam, mam taką typowo-nietypowa sprawe, mianowicie mozna powiedziec ze dostalem w prezencie, jak wy to mowicie, niezla "zmote" mianowicie auto posiada rame od uaza (starszy model z amortyzatorami ramieniowymi) cala blacha to jakas zmota: aro, uaza i mercedesa, silnik to auto ma z mercedesa 2,4D, skrzynia blizej nie okreslona. No ale w czym moj problem otoz ktos kto lubil sobie tak pomotac nie pomyslal o tym ze auto terenowe powinno miec naped na 4 kola i mam tylko naped na tyl przedni most jest jakis zaspawany chyba ( nie ma wogole tej gruchy). No i wreszcie moje pytanie czy da sie jakos zamontowac ten naped na przod? Dodam ze nie ma tam reduktora a przedni most jest kilka, kilkanascie cm pod miska olejowa,dodatkowo zamontowane jest wspomoganie (chyba od honkera) nie mam niestety w tej chwili zadnych fotek jak to wyglada ale jesli znalazl by sie ktos zyczliwy to pewnie bym wykombnowal te fotki, dodam ze jestem z Lublina.
Pozdrawiam
MuzzY
Pozdrawiam
MuzzY
ale że niby o co chodzi?!?! przecież wszystko idzie zrobić tylko troche pokombinować... a na początek dobry i taki ważne że za darmoche
narazie zrób co konieczne i wyżyj się troche jak Ci sie spodoba to zdecydujesz czy inwestujesz w tego czy bierzesz innego a z tego zabierzesz sobie dobre części...
(części nigdy za dużo - pamiętaj!
)
aha i jeszcze jedno przecież jak kupuje sie auto to trzeba liczyć że niestety troche kasy sie w nie na początku włoży... tymbardziej jak dostajesz je za darmo

narazie zrób co konieczne i wyżyj się troche jak Ci sie spodoba to zdecydujesz czy inwestujesz w tego czy bierzesz innego a z tego zabierzesz sobie dobre części...
(części nigdy za dużo - pamiętaj!

aha i jeszcze jedno przecież jak kupuje sie auto to trzeba liczyć że niestety troche kasy sie w nie na początku włoży... tymbardziej jak dostajesz je za darmo

przyczajony Uaz, ukryty mercedes 
GG 141-99-54

GG 141-99-54
- bilans
- Kontaktowanie:
odp
bardziej zmotać nie zamotasz
- zapodaj reduktor z gza 66 most od muscela - - ciekawe jak podpasi z miską olejową pewnie silnik jest za nisko ..... ee kantówka spawarka i będzie szło - jakby co to most muscela moge ci zorganizować .

wrangler yj 4.0 .......toyota LC J12,Ranger, Pajero 2,5
http://www.firmabilans.pl/
http://www.firmabilans.pl/
MuzzY pisze:no co ty nie bede palil bo dostalem go za darmo, a po za tym rama napewno uazowa bo jest miejsce na reduktor, wiec jak ktos ma cos powiedzmy "mądrzejszego" do dodania to czekam
No nieeee.... MuzzY! Nie bądź takie "sieriozny" bo (jak tu mówią) psycha Ci zaraz klęknie od komentarzy prześmiewców maści wszelkiej. Loozik, upuść ciśnienia i czekaj cierpliwie, poradzą i będzie git.

Wiem to z własnego doświadczenia, no!
Władek - Kraków
Nie ozlil sie tylko do internetu bylo daleko 
Co do silnika bo bylo cos mowione ze moze sie okazac ze padaka, to raczej nie sadze bo wsadzilem tam sam te 2,4D z mercedasa bo byl 2,2D ktory faktycznie byl padaka, zrobilem tez tulejki w resorach (przetoczyl mi mechanior tulejki od stara
), bo go strasznie wozilo, teraz juz jest lepiej ale jeszcze troche wozi, teraz wlasnie chcial bym zrobic ten naped na przod, ale wlasnie problem jest z ta miska olejowa, bo wychodzi strasznie blisko mostu przedniego, a jak dojrzie jeszcze ta grucha z mechanizmem roznicowym to moze sie cos nie zmiescic, a nawet jak sie zmiesci to o strate miski olejowej bezdie łatwo.
Ludzie z lublina podajcie jakis numer telefonu do siebie to moze dzisiaj(sobota) bym do ktoregos podjechal i posluchal jakis rad, no i moze fachowym okiem zobaczycie, i powiecie czy da sie jeszcze cos z tego wynalazka zrobic.
Pozdrawiam
MuzzY

Co do silnika bo bylo cos mowione ze moze sie okazac ze padaka, to raczej nie sadze bo wsadzilem tam sam te 2,4D z mercedasa bo byl 2,2D ktory faktycznie byl padaka, zrobilem tez tulejki w resorach (przetoczyl mi mechanior tulejki od stara

Ludzie z lublina podajcie jakis numer telefonu do siebie to moze dzisiaj(sobota) bym do ktoregos podjechal i posluchal jakis rad, no i moze fachowym okiem zobaczycie, i powiecie czy da sie jeszcze cos z tego wynalazka zrobic.
Pozdrawiam
MuzzY