POMOCYYY MOJ UAZ PALI 30 litrow gazu po Miescie
Moderator: Student
Mi tam moj na trasie po asfalcie bez korków itd prawie ze stala predkoscia 50-70km/h spala jakies 20 litrow benzynki. Ostatnio troche skrecilem wolne obroty bo za wysokie byly , ta druga srubke ( wzbogacenie mieszanki ) wkrecilem dosc mocno i bede sie musial za gaznik zabrac bo we wzierniku za szybka jest sama benzyna a powinna byc ponoc do 3/4
. Nie wiem jeszcze jakie powody owego palenia 

Chyba jak go podnosisz na podnośnikuwupasek pisze:no i trzebaby jeszcze do tego dodac zaje.biscie oplywowe ksztalty (przod i szyba przednia)KleryK pisze:Przecie jak na silnik technologia z lat 60/70 , 2 tonami wagi , wielgachnymi oponami , gaznikiem , 2.5 litrami silnikiem i radziecka konstrukcja to on nie pali duzo.
![]()

Silvestr
Opel Monterey 3.2, Nissan Pickup D22 Double Cab 2.7 TDI + 12,5 tonowy... Żurek 8x8
Opel Monterey 3.2, Nissan Pickup D22 Double Cab 2.7 TDI + 12,5 tonowy... Żurek 8x8
gaz duzo pali
Widze ze nasz kolega ma problem z duzym zuzyciem gazu. Ja nie mam instalacji gazowej ale radze mu aby nalal 35 litrow benzyny i jezdzil. Jezeli uaz przejedzie okolo 200km to znaczy ze ma dobrze wyregulowany silnik i niech jedzie do swoich gazownikow zeby mu naprawili to co mu spieprzyli.
UniformBravo40
Volvo 855 tdi
Volvo 855 tdi
-
- Kontaktowanie:
Najlepsza recepta to pojechac na najblizszy skup zlomu powiedziec im zmomiarzowi ze da mu sie na flaszke jak wyciagnie ten silnik. Kupic dieselka i swiety spokuj.
WWW.FCSERWIS.PL ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, USUWANIE FAP DPF EGR, IMMOBILIZERY
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
-
- Kontaktowanie:
Nie no trzeba go wsadzic ale to juz inna sprawa.
WWW.FCSERWIS.PL ELEKTRONIKA SAMOCHODOWA, USUWANIE FAP DPF EGR, IMMOBILIZERY
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL
WWW.AUTOSKUP.WROC.PL