Pozdrawiam
Moderator: Student
Dasz taki zaworek, to się mosty rozgrzeją, wypchnie powietrze, potem schłodzą się, cmok i po simeringach.Dragunov pisze:a jakby tam założyć coś na kształt hmm.. zaworu zwrotnego? małego odpowietrznika wypuszczającego powietrze tylko w jedną stronę. a co do pompowania powietrza do mostów to chyba star 266 ma ten patent (no ale tam są MOSTY i KOMPRESOR:)
Witam wszystkichKrees pisze:Dasz taki zaworek, to się mosty rozgrzeją, wypchnie powietrze, potem schłodzą się, cmok i po simeringach.Dragunov pisze:a jakby tam założyć coś na kształt hmm.. zaworu zwrotnego? małego odpowietrznika wypuszczającego powietrze tylko w jedną stronę. a co do pompowania powietrza do mostów to chyba star 266 ma ten patent (no ale tam są MOSTY i KOMPRESOR:)
Ja mam z przewodu hamulcowego, podciągnięte na wysokość chwytu powietrza. (stare mosty honkera, więc praktycznie to samo)
W starszym mam tak mosty i reduktor, bo nie mogłem na skrzyni cycka znaleźć żeby tam wężyk wkręcić. Ale skrzynia dość wysoko jest. Tyle, że u mła to hand made zestaw odpowietrzający, wyjście mam pod maską koło pompy hamulcowej.A.F. pisze:W nowszych Honkerach ( nie wiem od którego roku ) odpowietrzane są mosty, skrzynia biegów, reduktor.
Niepotrzebne są żadne zaworki.
Wzdłuż ramy idzie rurka do której przez trójniki podłączone są w.wym. podzespoły.
Wyprowadzenie układu jest pod maską, na wysokości 1m.
Proste i skuteczne - do głębokości 1m oczywiście
To już chyba prościej rurkę odpowietrzającą pod dach wyprowadzićmorte36 pisze:....
i pewnie masz kolego przetwornicę prąduuadam pisze:Mechanik ma rację. Teoretycznie należałoby dołożyć dodatkowe simmeringi ustawione odwrotnie tak aby uszczelniały od wody. Ale przeważnie nie ma na nie miejsca.
Co do kompresora to ja stosuję napowietrzacz do akwariów (tylko musi być dużej wydajności, a nie taki najmniejszy). To rozwiązanie się sprawdzi jeżeli simmeringi są w miarę dobrej kondycji
Otóż toJarem pisze:Ludzie po co wam jakieś kompresory do mostów![]()
![]()
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość