Podsufitka
Moderator: Student
Podsufitka
Mam na aucie plastikową budę ale bez wewnętrznej podsufitki. W efekcie tego buda działa jak rezonansowe pudło. Chcę je od środka zatem podkleić czymś na kształt podsufitki. Pytanie zasadnicze: z czego ją zrobić? Jaki materiał? Nazwa? Gdzie kupić? Czym kleić? Jakiś spec klej czy coś popularnego? Jakieś sugestie?
Władek - Kraków
Re: Podsufitka
w balicach jest taki sympatyczny tapcier od wszystkiego
za podsufitkę do defa 90 - 200 zł ( zdarcie starej , czyszczenie , naklejenie nowej + materiał )
za obicie nowego podłokietnika 40 zł ( robocizna + materiał )
jakby cus to mam doniego tel.
za podsufitkę do defa 90 - 200 zł ( zdarcie starej , czyszczenie , naklejenie nowej + materiał )
za obicie nowego podłokietnika 40 zł ( robocizna + materiał )
jakby cus to mam doniego tel.
SALLDVAF8VA98:)
a dupa tam ....
a dupa tam ....
Proponuje zrobić podsufitkę z filcu, im grubszy tym lepiej wygłuszy.W sprzedażny jest bardzo dużo klejów które można do tego użyć, mam też budę plastikową i w środku straszny hałas.
Toyota 4 Runner 3.0 ben 1990r.
Nissan Patrol GR Y60 2.8TD 1994r
Uaz 31512 1995r
Nissan Patrol GR Y60 2.8TD 1994r
Uaz 31512 1995r
tez o czyms takim myslałem takie cos by sie nadało
http://www.allegro.pl/item530815149_mat ... lnika.html
tylko moje pytanie jest takie czy to nie to samo co pianka pod panele podłogowe?
albo to
http://www.allegro.pl/item535975354_kor ... cyjny.html
http://www.allegro.pl/item530815149_mat ... lnika.html
tylko moje pytanie jest takie czy to nie to samo co pianka pod panele podłogowe?
albo to
http://www.allegro.pl/item535975354_kor ... cyjny.html
najpierw był UAZ 469B
1979r teraz suzuki vitara choroba 4x4 postepuje
Wreszcie upragnione Discovery
1979r teraz suzuki vitara choroba 4x4 postepuje
Wreszcie upragnione Discovery
Ja myślę, że powinien to być materiał jakiś "mechaty" a nie gładki, odbijający dźwięk. Stąd wklejenie karimaty może niewiele pomóc. Filc? A nie będzie wchłaniał wilgoci?
Władek - Kraków
BędzieWładek pisze:Ja myślę, że powinien to być materiał jakiś "mechaty" a nie gładki, odbijający dźwięk. Stąd wklejenie karimaty może niewiele pomóc. Filc? A nie będzie wchłaniał wilgoci?

Sufit i boki w U452 ( blaszanka ) miałem wyłożone gąbką tapicerską grubości ok. 20mm.
Gąbka taka stosowana jest np. do owijania niektórych mebli na czas transportu i można to czasem za free dostać

Na podłogę się nie nadaje.
Na podłogę OK są głuszące maty filcowe ,najlepiej z wartwą bitumiczną.
Te przeznaczone do motoryzacji są impregnowane i nie gniją ( prawie

Inna sprawa,że taka stała wilgoć to podłodze nie służy

VW T4 syncro, 2.4D, long 

No właśnie. Maty nie zgniją, a podłoga pod nimi? :>A.F. pisze: Te przeznaczone do motoryzacji są impregnowane i nie gniją ( prawie)nawet jak mokre.
UAZ 469B '86 z wołgą, "Krokodyl"
Mitsubishi L300 4WD '91, "Busik pełen Polaków"
Mitsubishi L300 4WD '91, "Busik pełen Polaków"
- morte36
-
- Kontaktowanie:
ja mam sufit w uazie z tworzywa i non stop skrapla się na nim woda i kapie na łeb
jak bym miła tam przyklejony filc i by namókł a potem się zaczął odklejać to bym zapewne żałował że na taki bajer wpadłem.

UAZ 31512-1990
GAZ 51-1951 remont
GAZ 69M-1970
tel. 501106073
GAZ 51-1951 remont
GAZ 69M-1970
tel. 501106073
- maciejmlynarz
Byle na głowe nie spadła podczas jazdy 

Szumią jodły gdzieś na dole Tam gdzie stoją dwa Patrole Stoją tam już od godziny Uaz zrobił koleiny
- GikroV
-
Jak już to dywaniki które można od razu wyciepać na płot żeby wyschły. Bo takie obkładanie podłogi na stałe to masakra. Sprawdzone na uazie znajomego - po 2 tygodniach rude gęste zacieki i rdza jak smok. W życiu nie spodziewałbym się takiej korozji w tak krótkim czasietarhim pisze:No właśnie. Maty nie zgniją, a podłoga pod nimi? :>A.F. pisze: Te przeznaczone do motoryzacji są impregnowane i nie gniją ( prawie)nawet jak mokre.

UAZ 469B: Radiostacja WD-43 / RD-115ZT (uazy.pl)
-
-
Nic na podłoge nie daję po za gumowym oryginalnym dywanikiem który można wyjąc a podłoge wysuszyć i to jest plus Uaza.
W Trooperze i innych nieudacznikach miałem fabryczne wykładziny i maty ciągle mokre mimo gumowych dywaników trzeba było suszyć od jesieni do wiosny problem zaczynało smierdzieć i szyby parowały.
W Trooperze i innych nieudacznikach miałem fabryczne wykładziny i maty ciągle mokre mimo gumowych dywaników trzeba było suszyć od jesieni do wiosny problem zaczynało smierdzieć i szyby parowały.
Edgar z Gór.