JAKI SILNIK DO UAZA???

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

Awatar użytkownika
SebastianS

Post autor: SebastianS » czw gru 09, 2004 10:06 am

romanowicz_z3 car469b pisze:
Artur pisze:Nie przesadzajcie bo koleś wulgaryzmów nie użył. Niech każdy pisze to co ma na myśli . Co to za forum by było jak by wszyscy wszystko wiedzieli i poklepywali się po ramionach. Synek po prostu nie lubi Wołgi i już i jak to mówią uderzył w stół a nożyce się odezwały. Ja również nie należę do obozu Wołgi . Jestem w opozycji .
8) skoro powiedziałeś żeś w opozycji, to przyznałeś właśnie, że wołga rządzi i dominuje :lol: nareszcie :)2

:)21
:)20 :)20 :)20 :)20 :)20

Awatar użytkownika
SebastianS

Post autor: SebastianS » czw gru 09, 2004 10:10 am

Artur pisze:Nie przesadzajcie bo koleś wulgaryzmów nie użył. Niech każdy pisze to co ma na myśli . Co to za forum by było jak by wszyscy wszystko wiedzieli i poklepywali się po ramionach. Synek po prostu nie lubi Wołgi i już i jak to mówią uderzył w stół a nożyce się odezwały. Ja również nie należę do obozu Wołgi . Jestem w opozycji .
Ale Ty potrafisz wyrazić swoje poglądy w sposób godny białego człowieka, nawet jakeśmy się powadzili, Artur...
:)21 chłoptasiu :)21

Awatar użytkownika
Artur

Post autor: Artur » czw gru 09, 2004 10:33 am

SebastianS pisze:
Ale Ty potrafisz wyrazić swoje poglądy w sposób godny białego człowieka, nawet jakeśmy się powadzili, Artur...
:)21 chłoptasiu :)21
Akurat składa się ze kasztanie inne forum i większość tamtejszej wiary to same pedały takie ach och czasem coś do przesady jest wk..urwiające. Wole towarzystwo raczej 4x4 gdzie czasem trza nazwać coś po imieniu . Także ”synki „z wołgami troszkę więcej optymizmu 8)

Awatar użytkownika
moralez

Post autor: moralez » czw gru 09, 2004 5:42 pm

Artur nie wiem czy by ci pasowalo zeby osoba ktora cie wogole nie zna mowila do ciebie synku, chloptasiu. Sebastianowi to raczej nie pasuje, mi tez by nie pasowalo,. Forum jeszcze daleko do poklepywania sie po ramionach. Bylo juz kilku takich co nie umieli sie dopasowac do sposobu wypowiedzi i dzis juz na forum nie pisza

markoss
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: markoss » pt gru 10, 2004 1:09 pm

WUPASKU i SEBKU ..................Nie zamierzam nikomu lizać d..y . Ale jeżeli ktoś ma połowe życia za sobą , dawno założoną rodzinę i gromadkę dzieci to ktoś , kto ma 25 lat jest dla niego tzw . ..synkiem .
"Nowy" czy "nie nowy" , ale straszenie tzw. "nowego" że my ... ci pokażemy , że byli tacy i owacy ale ich nie ma bo coś tam.... tra la la - to mi to lata i powiewa !!!
Te 115 km/h UAZ-em to se z 7-ką osób jechałęś dystans 5 km i przerzywasz jakbyś koleś jechał w sposób ciągły dystans 200 km.
A nawiasem mówiąc przy tych 4 tys. obrotów - bo tyle miałeś jak jechałeś te 115 km/h to po przejechaniu non stop 200 km to by ci po takich kilku trasach skrzynie wipi ...liło w kosmos .
Sebek ... co innego Warszawą -170 km/h , a co innego Uazem 120km/h .

Awatar użytkownika
wupasek

Kontaktowanie:

Post autor: wupasek » pt gru 10, 2004 1:12 pm

markoss pisze:WUPASKU i SEBKU ..................Nie zamierzam nikomu lizać d..y . Ale jeżeli ktoś ma połowe życia za sobą , dawno założoną rodzinę i gromadkę dzieci to ktoś , kto ma 25 lat jest dla niego tzw . ..synkiem .
"Nowy" czy "nie nowy" , ale straszenie tzw. "nowego" że my ... ci pokażemy , że byli tacy i owacy ale ich nie ma bo coś tam.... tra la la - to mi to lata i powiewa !!!
oh jej jacy jestesmy grozni
tu nie chodzi i lizanie dupy czy tez jego brak tylko o minimum przyzwoitosci.. koles
Obrazek

Awatar użytkownika
gri74

Post autor: gri74 » pt gru 10, 2004 1:41 pm

Bylo juz kilku takich co nie umieli sie dopasowac do sposobu wypowiedzi i dzis juz na forum nie pisza
o właśnie !!
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl

i wiele innych )

Awatar użytkownika
Darek

Post autor: Darek » pt gru 10, 2004 1:47 pm

czytam to i czytam i sie nadziwić nie moge jak to niektórym sprawia (chyba) przyjemność jak może nawtykać drugiemu bo sie czuje anonimowy.
Sebka poznałem osobicie i wiem że to jest :)2 taki chłopak
co niektóży mogli by sobie saina dać zamias etyliny :)21
aha to w kńcu jaki silnik bedzie najlepszy ?? :) :)19 :)19 :)19 :)20 :)20 :)20
Gazy 69

Awatar użytkownika
romanowicz_z3 car469b

Post autor: romanowicz_z3 car469b » pt gru 10, 2004 2:11 pm

Darek pisze:czytam to i czytam i sie nadziwić nie moge jak to niektórym sprawia (chyba) przyjemność jak może nawtykać drugiemu bo sie czuje anonimowy.
Sebka poznałem osobicie i wiem że to jest :)2 taki chłopak
co niektóży mogli by sobie saina dać zamias etyliny :)21
aha to w kńcu jaki silnik bedzie najlepszy ?? :) :)19 :)19 :)19 :)20 :)20 :)20

Jak to jaki???

Z kompresją!!!

:)21 :)21 :)21
Tzarrr!!

Awatar użytkownika
Artur

Post autor: Artur » pt gru 10, 2004 2:16 pm

Taki na jakiego cie stac!!!!!
Dla bogatszych Uaz-wołga
Dla bidniejszych np merc

Awatar użytkownika
Jerry

Post autor: Jerry » pt gru 10, 2004 2:26 pm

markoss pisze:WUPASKU i SEBKU ..................Nie zamierzam nikomu lizać d..y . Ale jeżeli ktoś ma połowe życia za sobą , dawno założoną rodzinę i gromadkę dzieci to ktoś , kto ma 25 lat jest dla niego tzw . ..synkiem .
Te 115 km/h UAZ-em to se z 7-ką osób jechałęś dystans 5 km i przerzywasz jakbyś koleś jechał w sposób ciągły dystans 200 km.
A nawiasem mówiąc przy tych 4 tys. obrotów - bo tyle miałeś jak jechałeś te 115 km/h to po przejechaniu non stop 200 km to by ci po takich kilku trasach skrzynie wipi ...liło w kosmos .
Posluchaj Nowy Kolego tego co Ci inni pisza na temat formy wypowiedzi na tym forum i wez sobie to do serca. Sa tu ludzie w roznym wieku i nikt nikogo synkiem nie nazywa.
To tyle z mojej strony i potraktuj powaznie to co pisze.
Disco 300 ES

Awatar użytkownika
Darek

Post autor: Darek » pt gru 10, 2004 2:34 pm

Artur pisze:Taki na jakiego cie stac!!!!!
Dla bogatszych Uaz-wołga
Dla bidniejszych np merc
o właśnie mam takiego :)21
Gazy 69

markoss
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: markoss » pt gru 10, 2004 3:24 pm

Dziękuję za dobre i złe rady . Wiem teraz że potoczne słowo synek jest dla Was słowem synonimem zła i obelgi .
Ale przecież chodzi tu o dobór właściwego silnika ?
Skoro są takie dobre te z CCCP to spróbujcie szanowni Panowie je zareklamować w RMPST , lub gdzie chcecie .... .
Miałem kiedyś ruskie silniki dla przekory aby być odmiennym od reszty moich kolegów - do czasu jak nie zamontowałem Opla . Poradzono mi i skorzystałem , bo nie byłem wrazliwy na zwykłe polskie określenia ojcowskie i nie tylko .
Land Roverami jeżdziłem w Libii od 1974 do 1977 r. jako dziecko bo dojeżdzałem do szkoły w wieku 11-14 letnie po pustyni 8 km w jedną stronę i to sam bez tatusia i mamusi . I zawsze w moim domu był terenowy samochód . Najpierw Jeep Wagonner 5,8 l, potem Land Rover serii 2 . Z uwagi na to że jestem z zawodu geologiem , to pracowałem w Egipcie w firmie zachodniej ,gdzie po studiach przez cztery lata w 88-91 byłem zatrudniony przy wierceniach głębinowych i katowałem wszystko co ma 4x4
Uaz ma najlepszy na świecie reduktor , awaryjne choć bardzo wytrzymałe mosty z półosiami , bardzo dobrą chłodnicę i bardzo dobrą ramę - ręsztę bebechów proponuje wysłać w kosmos.
I to mili Panowie wszystko co mam w ogóle wam do powiedzenia w tym roku .... . p/s jeżeli ja jestem nowy , to wy jeszcze się Panowie nie urodziliście ... .. Nara( słowo to chyba Was nie obraża Panowie )

Awatar użytkownika
gri74

Post autor: gri74 » pt gru 10, 2004 3:33 pm

I to mili Panowie wszystko co mam w ogóle wam do powiedzenia w tym roku .... . p/s jeżeli ja jestem nowy , to wy jeszcze się Panowie nie urodziliście ... .. Nara( słowo to chyba Was nie obraża Panowie )

Ty nic nie rozumiesz !!

Land Roverami jeżdziłem w Libii od 1974 do 1977 r. jako dziecko bo dojeżdzałem do szkoły w wieku 11-14 letnie po pustyni 8 km w jedną stronę i to sam bez tatusia i mamusi . I zawsze w moim domu był terenowy samochód . Najpierw Jeep Wagonner 5,8 l, potem Land Rover serii 2 . Z uwagi na to że jestem z zawodu geologiem , to pracowałem w Egipcie w firmie zachodniej ,gdzie po studiach przez cztery lata w 88-91 byłem zatrudniony przy wierceniach głębinowych i katowałem wszystko co ma 4x4
I co [cenzura] z tego ma wynikac????
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl

i wiele innych )

Awatar użytkownika
Jerry

Post autor: Jerry » pt gru 10, 2004 3:42 pm

markoss pisze:Dziękuję za dobre i złe rady . Wiem teraz że potoczne słowo synek jest dla Was słowem synonimem zła i obelgi .
Ale przecież chodzi tu o dobór właściwego silnika ?
Skoro są takie dobre te z CCCP to spróbujcie szanowni Panowie je zareklamować w RMPST , lub gdzie chcecie .... .
Miałem kiedyś ruskie silniki dla przekory aby być odmiennym od reszty moich kolegów - do czasu jak nie zamontowałem Opla . Poradzono mi i skorzystałem , bo nie byłem wrazliwy na zwykłe polskie określenia ojcowskie i nie tylko .
Uaz ma najlepszy na świecie reduktor , awaryjne choć bardzo wytrzymałe mosty z półosiami , bardzo dobrą chłodnicę i bardzo dobrą ramę - ręsztę bebechów proponuje wysłać w kosmos.
To gratuluje doswiadczenia i wiedzy.
I dla rozrywki polecam przeczytanie topicu
http://www.rajdy4x4.pl/forum/viewtopic.php?t=9392
Moze mimo swojego wielkiego doswiadczenia cos zrozumiesz a moze i nie...
Poza tym zapewniam Ciebie ze nie jestes anonimowy a komputera z ktorego piszesz uzywa na tym forum rowniez inna osoba.
Na razie tyle.
Disco 300 ES

Awatar użytkownika
moralez

Post autor: moralez » pt gru 10, 2004 4:07 pm

markoss pisze: Te 115 km/h UAZ-em to se z 7-ką osób jechałęś dystans 5 km i przerzywasz jakbyś koleś jechał w sposób ciągły dystans 200 km.
wodki nie pilsimy razem wiec dla ciebie napewno nie koles !!

a co do uaza to owszem z 5 km bylo z taka predkosci,ale jak napisalem przniesienie napedu nienadaje sie do takich predkosci i i napewno nie przezywam w odroznineiu od ciebie ale o tym dalej,nie wiem po co tyle zapierdalac uazem, to ma taki sens jak jechanie w teren peugeotem 205 GTI i zupelnie nie wiem czym sie tak egzaltujesz.. ze mozesz przez 200 km jechac 120 km/h ?? WOW :o i ty mowisz
markoss pisze: ktoś ma połowe życia za sobą , dawno założoną rodzinę i gromadkę dzieci
dobre :)19

Awatar użytkownika
vandall1

Post autor: vandall1 » pt gru 10, 2004 7:33 pm

Markoss!
Znajdż sobie jakis post Rude Boy'a i przeczytaj jego podpis...Moze to da Ci coś do myslenia,synku?
KASZTANIARZ- SENIOR
BUDUJEMY PROTOTYPY
tel 798215618 /GG2385761/
blaszczyk4x4.pl

Awatar użytkownika
banan

Post autor: banan » pt gru 10, 2004 7:48 pm

:)21 wot gieroj i farciaż...za mej kadencji był by to twój ostatni post na tym forum synku...

Awatar użytkownika
gri74

Post autor: gri74 » sob gru 11, 2004 1:11 am

No i stało się
:)2
Diffland .pl
Diffland Classic Car .pl

i wiele innych )

Awatar użytkownika
zbig

Post autor: zbig » sob gru 11, 2004 9:40 am

markoss pisze:..Nie zamierzam nikomu lizać d..y . Ale jeżeli ktoś ma połowe życia za sobą , dawno założoną rodzinę i gromadkę dzieci to ktoś , kto ma 25 lat jest dla niego tzw . ..synkiem .
Jak tak, to tak..
Ja mam większość życia za soba więc przegrałeś.. synku :)12
Jak ochłoniesz lub poprawisz maniery, to zajrzyj tu za miesiąc.
Jak to mówią: z każdym dniem nieuchronnie wzrasta liczba osób, które mogą mnie pocałować w dupę

Awatar użytkownika
RudeBoy

Post autor: RudeBoy » sob gru 11, 2004 10:20 am

jej...
myslalem ze limit "agentow" na 2004 forum wyczerpalo jakis czas temu...
grzechu
LR Discovery II TeDePińć

Awatar użytkownika
romanowicz_z3 car469b

Post autor: romanowicz_z3 car469b » sob gru 11, 2004 10:32 am

RudeBoy pisze:jej...
myslalem ze limit "agentow" na 2004 forum wyczerpalo jakis czas temu...

za dni pare 2005 będzie :)2 :)2 :)2

nowy rok nowe wyzwania :)21
Tzarrr!!

Awatar użytkownika
Cywil
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: Cywil » ndz gru 12, 2004 2:21 pm

Oj Panowie Forumowicze....
Widze, ze nuda zimowa powiewa i trzeba szukac rozrywki na forum ?
Naprawde nie pamietam aby cos komus przyszlo z faktu lansowania wlasnych idei w prawie ordynarnej formie...
Mozna miec rozny wiek, rozne doswiadczenia - ale trzeba miec kulture...
Pozdrawiam WSZYSTKICH :)

Sorki, za uwage ale cisnienie mi sie podnioslo - a zupelnie niepotrzebnie w sumie...

Nawiasem mowiac rowniez nie lubie byc "tykany" w ten czy inny sposob...

GAZFAN

Kontaktowanie:

Post autor: GAZFAN » pn gru 13, 2004 9:45 am

markoss pisze: Skoro są takie dobre te z CCCP to spróbujcie szanowni Panowie je zareklamować w RMPST , lub gdzie chcecie .... .
Miałem kiedyś ruskie silniki dla przekory aby być odmiennym od reszty moich kolegów - do czasu jak nie zamontowałem Opla .
To sprobuj zareklamowac Opla w RMPST-ach. :)
Stajnia: RR 99 RRC i GAZ 69 :)

Awatar użytkownika
jaro915
jestem tu nowy...
jestem tu nowy...

Post autor: jaro915 » pn gru 13, 2004 10:48 am

Cywil pisze:Oj Panowie Forumowicze....
Widze, ze nuda zimowa powiewa i trzeba szukac rozrywki na forum ?
Taki spokojny temat a tu proszę telenowela wenezuelska na 7 stron - gratuluję - przynajmniej trochę się uśmiałem.

A wracając do tematu to proponuję silnik, w którego nie trzeba inwestować po każdych przejechanych 100 KM - czyli skromnie pisząc MÓJ ;)
Trzymta się
Jarek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”