Pokonany przez kaluze.
Moderator: Student
- chiquito83
Re: Pokonany przez kaluze.
rozrusznik do regeneracji/wymiany
Naładuj jeszcze akumulator. Może jest wydojony i matka nie daje rady. 

Mówię co myślę, robię co mówię, już nie jem co lubię.
"nullo retentus impedimento"
- chiquito83
ja mam inny problem teraz z kolei, rozrusznik kreci ale iskry nie ma a ostatnim razem (2 lata temu
) byla, jaka jest procedura? podejrzewam myszy
po kolei co mam sprawdzac? jak sie sprawdza cewke?

Co do cewki to musisz wyjąć kabel wys. napięcia z cewki i w to miejsce wsadzić palec. Jakbyś sam nie sięgał do stacyjki to poproś kogoś aby rozrusznikiem zakręcił. Jeśli nic nie poczujesz to albo cewka zdupczona albo jesteś ROBOCOP.

Ostatnio zmieniony pt cze 05, 2009 1:27 pm przez Balu-Balu, łącznie zmieniany 1 raz.
- chiquito83
myslalem ze jest jakas inna metoda 

Ta jest najbardziej przemawiająca a wręcz nawet da ją się odczuć 

Najpierw miernikiem a potem jak pisał kolega,bo przebicia nie da sie pomierzyć a istnieje.chiquito83 pisze:
UAZ "78r z dłubniętym silnikiem bez gaźnika
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser KZJ 90 3,0TD
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser KZJ 90 3,0TD
Co do przejeżdżania przez kałuże, taką ze 25m długa i 0,5 m głęboką to udało mi się samoistnie zatrzymać na samym środku, rozpęd był za duży i woda poszła do filtra(zaledwie chlapnęło) no i potem trochę po kaszlał po kichał i zgasł gdy chciałem dodać gazu.Na gazie już nie odpalił kolega już cofał z lina żeby wyciągnąć mnie z tego bagna a on na benzynie odpalił(góra 5 minut trwał przestój silnika).
Z rozrusznikiem miałem kiedyś tak, że bardzo słabo kręcił, po rozebraniu zobaczyłem że tulejki do wymiany, jak akus słaby to już nie przekręci rozrusznika, wałek rozrusznika idzie z ukosa i dupa, może nawet nie drgnąć.
Z rozrusznikiem miałem kiedyś tak, że bardzo słabo kręcił, po rozebraniu zobaczyłem że tulejki do wymiany, jak akus słaby to już nie przekręci rozrusznika, wałek rozrusznika idzie z ukosa i dupa, może nawet nie drgnąć.
Toyota 4 Runner 3.0 ben 1990r.
Nissan Patrol GR Y60 2.8TD 1994r
Uaz 31512 1995r
Nissan Patrol GR Y60 2.8TD 1994r
Uaz 31512 1995r
Kolega Najpierw proponuje aku naladowac na full albo rozpalac przez kabelki od innego samochodu ktory pracuje na wysokich obrotach. ale przed tym zabiegiem kup jakis spray do kabelków i wilgoci np. Isol czy cos w tym stylu i przelec klemy, kabelki, aparat zaplonowy, fajki od swiec, kable od rozrusznika i wszytsko co CI sie nawinie. Pomaga bo nie raz juz to przerabialem po topieniu w rzece. Jak zabezpieczysz jakims takim sprayem to masz na jakis czas spokoj i smialo mozna sobie pobrodzic w granicach rozsadku oczywiscie ;p