Radio w uazie
Moderator: Student
Radio w uazie
Jesli juz bylo to prosze o link, a jesli to to:
Jak i gdzie zamocowaliscie radio w uazie?? (nie chodzi mi o cb)
Jak i gdzie zamocowaliscie radio w uazie?? (nie chodzi mi o cb)
Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
teraz jest JEEP Choerokee 4.0, '90r
UAZ'79 - sprzedany
- Mercenaryy
-
- Mercenaryy
-
Ja na wakacje zrobiłem tak:

Więcej większych zdjęć tutaj: http://totoro.mine.nu/uaz/
Koszt montażu ~10 złociszy + cały dzień roboty [z termometrem i wywalniem anteny na dach]
Wbrew pozorom nawet coś słychać w czasie jazdy :P

Koszt montażu ~10 złociszy + cały dzień roboty [z termometrem i wywalniem anteny na dach]
Wbrew pozorom nawet coś słychać w czasie jazdy :P
a nei masz problemow z wrzuceniem 1 i 3?.. u mnie to bym za kazdym razem zaje.al w te radiaTakayuki pisze:Ja na wakacje zrobiłem tak:
....
Wbrew pozorom nawet coś słychać w czasie jazdy

PS mam radio pod deska kolo linki od zaluzji

tak to sobie czytam i ogladam te zdjecia i powiem szczerze: mnie by sie nie chcialo
A ze jestem nerwus to gdybym zdzieral sobie nonstop lapy o radio to bym pewnie z buta w nie zaladowal i w efekcie nie mialbym ani recznego ani radia by w amoku reczny tez by pewnie po drodze oberwal 

UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
mocowanie
no to super patent. szczegolnie z tym przymocowaniem do nagrzewnicy.
a jeszczejedno pytanie - cb podlaczyles do tych samych glosnikow co radio??
ja cb mocuje na pionowych dziurkach 9tych co niby powinien byc tam glosnik) i to mocuje tak, by glosnik byl zwrocony w strone pasazera, wtedy super slychac.
aha i skad wziales taka blache?
i jeszcz jedno pyatnie, skad masz taki termometr z pomiarem ladowania??
moze ma ktos do sprzedania
ja szuklalem i jakos nei moge znalesc, tylko same badziweo -zegra i termometr a ladowania niet
a jeszczejedno pytanie - cb podlaczyles do tych samych glosnikow co radio??
ja cb mocuje na pionowych dziurkach 9tych co niby powinien byc tam glosnik) i to mocuje tak, by glosnik byl zwrocony w strone pasazera, wtedy super slychac.
aha i skad wziales taka blache?
i jeszcz jedno pyatnie, skad masz taki termometr z pomiarem ladowania??

ja szuklalem i jakos nei moge znalesc, tylko same badziweo -zegra i termometr a ladowania niet
Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
UAZ'79 - sprzedany
Re: mocowanie
Serio? Dla mnie wyglada troche obleśnie... ale nigdzie indziej mi się nie mieściło i radio i CB, a nie chciałem blachy ciąć. W planach mam monataż na desce na lewo od kierownicy, ale to kiedyś, jak będe syfa stawiał na kołki i robił.stef pisze:no to super patent. szczegolnie z tym przymocowaniem do nagrzewnicy.
Nie, CB słucham z wbudowanego w nie głośniczka, i jest w zupełności wystarczający. Na poacątku chciałem ciągnąć sygnał do wzmaczniacza, ale odechciało mi się w połowie podłączania instalacjistef pisze: a jeszczejedno pytanie - cb podlaczyles do tych samych glosnikow co radio??

Sklep z art. metalowymi, cena bodajże 3,60, poszły 2 takie + trochę mniejszych po 70 grstef pisze: aha i skad wziales taka blache?
Mój tata wypatrzył gdzieś... jakieś tesco, auchan, czy coś w tym stylu... zapytam się w piątek to napisze. Widziałem je kiedyś też w sklepie z częsciami samochodowymi, ale nie pamietam, czy z pomiarem napiecia były. Cena koło 70 zł.stef pisze: i jeszcz jedno pyatnie, skad masz taki termometr z pomiarem ladowania??
O, jest na allegro

I najlepiej szukać z takich podświetlanych - zapalanie nocą lampki żeby zobaczyć ile jest stopni jest wnerwiające troche...
Nie wjeżdżam do głebokiej wodygri74 pisze: o niezle to wyglada, a jak z wodą i błotem dajesz rade bo u mnie to by chyba padło po 3 tygodniach

Przy codziennym użytkowaniu i myciu samochodu daje rade, kiedyś lekko zmokło jak bez dachu jechałem - tez ok.
Wedlug mnie wajcha od biegow w UAZ-ie jest niedorobiona.wupasek pisze:a nie masz problemow z wrzuceniem 1 i 3?.. u mnie to bym za kazdym razem zaje.al w te radia
Ja u siebie obcialem ja o jakies 5 cm (az pret mial na koncu fi 10 mm), wygialem lekko do tylu oraz zalozyle duza gumowa galke (po nagwintowaniu konca).
znam dwoch Panow ktorzy maja radio na prawo od glowy:) pociagniete mocowania od stelaza do ramy okna i na tym CB i radio. do glowy daleko takze nie ma zagrozenia ze sie zasadzi czaszka. no chyba ze ktos zakladaa skoki i boczki jako codzienna ucieche:)
Banan
Rzeźba 4x4 Toruń
UAZ 469B '89 Andoria 4c90
Rzeźba 4x4 Toruń
UAZ 469B '89 Andoria 4c90
- Slawquu
- Kontaktowanie:
ja w swoim objawieniu mam zamontowane w ładnej skrzynecce pod siedzeniem pasazera.. no na wode rozwiazanie to nie jest zbyt dobre ale na złodzieja troche lepsze... a głosnik mam na sciance odzielajacej komore silnika z wnetrzem tak ze jest niezbyt widoczny a przez co daje dobry rezonans... przez co dobrze słychac...
UAZina 469 B+G, Gazik 63 3,1D Vauxhall Frontera 2.2 16V
Troche sie nazbierało gratów...
Troche sie nazbierało gratów...
mocowanie radia
Bardzo dziekije za wszystkie porady.
Wydaje mi sie ze radyjko zamocuje na srodku, tyle ze nie bedzie to super maszyna a zwykle radyjko typu safari bez magnetofonu.
Dzieki temu bedzi ekrotkie i nie bedzie wystawalo poza obrys (nazwijmy to) deski rozdzielczej. Pozatym jest znaczni elzejsze i mysle ze wystarczy je zamocowac tylko po bokach do blachy i z tylu, mala blaszka do nagrzewnicy.
Ale znaim to zrobie to musze je przestroic
jeszcze raz Wielkie dzieki.
PS. W drzwiach montowac nie chce bo ciezar wiekszy i beda mocniej telepac, a pod siedzeniem to juz koles mial... i my sie zalao... a ze u mnie czesto zalewa wiec musi byc wyzej.
Wydaje mi sie ze radyjko zamocuje na srodku, tyle ze nie bedzie to super maszyna a zwykle radyjko typu safari bez magnetofonu.
Dzieki temu bedzi ekrotkie i nie bedzie wystawalo poza obrys (nazwijmy to) deski rozdzielczej. Pozatym jest znaczni elzejsze i mysle ze wystarczy je zamocowac tylko po bokach do blachy i z tylu, mala blaszka do nagrzewnicy.
Ale znaim to zrobie to musze je przestroic

jeszcze raz Wielkie dzieki.
PS. W drzwiach montowac nie chce bo ciezar wiekszy i beda mocniej telepac, a pod siedzeniem to juz koles mial... i my sie zalao... a ze u mnie czesto zalewa wiec musi byc wyzej.
Stefan Ostrowski
UAZ'79 - sprzedany
UAZ'79 - sprzedany