spalony uaz
Moderator: Student
Re: spalony uaz
Jak go będziesz palił to upewnij się, że złapał ciśnienie oleju - po długim staniu róznie z tym bywa...
Hint: żeby nie chrzanić się z podłączaniem zegara wykręć po prostu czujnik i kręć silnik z odłaczoną cewką - korbą albo rozrusznikiem - jak olej siknie z dziury po czujniku to masz przynajmniej pewność, że pompa go zassała...
A co do miarki oleju, to może być taka opcja, że jej nie masz w ogóle
Były silniki, gdzie miarka wychodziła z bloku i takie, gdzie wychodziła z miski. Jak ktoś założył miskę bez dziury do bloku bez dziury to miarki nie ma gdzie włożyć 
Hint: żeby nie chrzanić się z podłączaniem zegara wykręć po prostu czujnik i kręć silnik z odłaczoną cewką - korbą albo rozrusznikiem - jak olej siknie z dziury po czujniku to masz przynajmniej pewność, że pompa go zassała...
A co do miarki oleju, to może być taka opcja, że jej nie masz w ogóle

Pozdrawiam!
Marcin
Marcin
Coraz bardziej mi się podoba konstrukcja Uazów, jedna wielka niewiadoma. Chyba proces produkcji zależał od tego który był akurat najtrzeźwiejszy w fabryceMarcin_75 pisze:A co do miarki oleju, to może być taka opcja, że jej nie masz w ogóleByły silniki, gdzie miarka wychodziła z bloku i takie, gdzie wychodziła z miski. Jak ktoś założył miskę bez dziury do bloku bez dziury to miarki nie ma gdzie włożyć

Próba była, rozrusznik trzeba by sprawdzić bo nie bardzo ma ochotę współpracować. Olej na miareczce - stan idealny 

Spróbuj przyłożyć parę razy młotkiem w dziada
na pewno szczotki się zawiesiły lub wszystko zaśniedziało jak gaszono auto w czasie pożaru. Lub tradycyjnie korbą 

Aro 243 3.2 D
Wszystkiego próbowałem. Wywlokę ten rozrusznik i zobaczę o co biega.
I jak?
Chwilowy brak czasu. Od poniedziałku zaczynam zabawę od nowa.
Rozrusznik...rozruszany, kręci pięknie. Ale... iskierki brak więc bawię się dalej
Zrobię trochę porządków w elektryce. Cała instalacja oizolowana jakimś celofanem. To masakra jakaś. Robię wszystko od nowa, muszę mieć pewność że będzie zrobione dobrze.

Czy można założyć ten moduł do UAZ-a
?. Mam taki ale nie wiem czy można i ewentualnie jak go podłączyć. Podrzućcie jakąś podpowiedź.
http://moto.allegro.pl/item869853592_mo ... truck.html

http://moto.allegro.pl/item869853592_mo ... truck.html
wszystko zależy jaki masz aparat
jezeli zwykły z kowadełkiem to cewka od zuka prosta instalacja i pal dziada

Mój Tel 502-449-548 juz działam
Jeep reaktywacja faza kolejna destrukcja
Jeep reaktywacja faza kolejna destrukcja
aparat zwykły, jak podłączyć to ustrojstwo?? łopatologicznie proszę 

Klema 1 , drut ,aparat ,klema 2, drut masabyko pisze:co?? gdzie?? jak??

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
ze srukbi na aparacie kabelkiem do - na cewce a drugi kabelek ze stacyjni do + w cewce
juz prosciej sie chyba nie da wytlumaczyc
acha kabelek + musi byc koloru czerwonego bo inaczej nie bedzie dzialac
acha kabelek + musi byc koloru czerwonego bo inaczej nie bedzie dzialac

UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
Panowie ja pytam o podpięcie modułu zapłonowego tego do którego dałem linka, a nie aparatu zapłonowego.
tak lopatologicznie - zwykly to mechanicznybyko pisze:aparat zwykły, jak podłączyć to ustrojstwo?? łopatologicznie proszę

UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
To może inaczej. Jaki moduł po za uazowskim pasuje. No chyba że pasuje ten który wkleiłem od Poldka, tylko jak go podłączyć
U mnie wszystkie wtyczko popalone.

pytają, czy masz aparat stykowy(kowadełko i krzywka), czy bezstykowy(elektroniczny)
do tego pierwszego potrzeba tylko kawałek kabla, kondensator i cewkę,
do bezstykowego moduł i cewkę
do tego pierwszego potrzeba tylko kawałek kabla, kondensator i cewkę,
do bezstykowego moduł i cewkę
u mnie idzie bez modułu-zwykły aparat zapłonowy i dalej :

żadnej elektronikize srukbi na aparacie kabelkiem do - na cewce a drugi kabelek ze stacyjni do + w cewce

Aro 243 3.2 D
Pilmar bywasz w Radomiu czasami?? Daj jakiś namiar na PW na siebie 

Bywam, ale z czasem u mnie ciężko.
po nowym roku sprawdzę w garażu, bo powinienem miec moduł od uaza, a napewno mam nieużywany aparat zapłonowy bezstykowy , który kupiłem kiedyś w słomczynie od ruskich.
po nowym roku sprawdzę w garażu, bo powinienem miec moduł od uaza, a napewno mam nieużywany aparat zapłonowy bezstykowy , który kupiłem kiedyś w słomczynie od ruskich.