Brak drzwi a przeglad??
Moderator: Student
-
-
Brak drzwi a przeglad??
Przegrzebałem forum ale nieznalazłem wątku tyczacego sie skasowania dzwi otwieranych. Ktos z kolegów mi moze powiedz jak sie to ma do przegladów później i ewentualnych kontroli. Tylne zaspawane całkowicie a przednie skrócone do połowy i tez zaspawane. Niektórzy tak maja bo widziałem na zdjeciach ale moze ktos się wypowie i doradzi aby potem uniknąc kłopotów. 

Krzysiek
Re: Brak drzwi a przeglad??
bierzesz dowód i lecisz do Henia na diagnostykę ................ kurde ale jakoś drożej wtedy
Tylko twardziele pierdzą przy sikaniu
http://www.forum-gaz-uaz.pl
- piotrek_uaz
Wedle prawa wszelkie tego typu zmiany sa nielegalne i tyle. Wiec teoretycznie przegladu nie powinienes dostac.tuareg1989 pisze:Przegrzebałem forum ale nieznalazłem wątku tyczacego sie skasowania dzwi otwieranych. Ktos z kolegów mi moze powiedz jak sie to ma do przegladów później i ewentualnych kontroli. Tylne zaspawane całkowicie a przednie skrócone do połowy i tez zaspawane. Niektórzy tak maja bo widziałem na zdjeciach ale moze ktos się wypowie i doradzi aby potem uniknąc kłopotów.
zmota sie mota
Długie pagiero osobówka

Długie pagiero osobówka

Teoria bardzo często mija się z praktyką,szczególnie w naszym kraju.piotrek_uaz pisze: Wedle prawa wszelkie tego typu zmiany sa nielegalne i tyle. Wiec teoretycznie przegladu nie powinienes dostac.
UAZ "78r z dłubniętym silnikiem bez gaźnika
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser KZJ 90 3,0TD
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser KZJ 90 3,0TD
Chcesz mieć oryginał czy chcesz coś przerobić? I pytanie masz oryginalne progi czy podcinane?
Ja pod progi mam wstawione po 2 profile zamknięte bodajże 5x4 do, tego przednia grodź połączona ze słupkiem środkowym na stałe (coś na wzór oryginalnych rurek tyle ze spawane z rurki grubościennej )
Progi podcięte, problem z otwierającymi się drzwiami zniknął całkowicie.
A jeżeli z tyłu ci się otwierają to na bank masz zgnitą poprzeczkę pod tylnymi siedzeniami i nadkola opadają na bok (i znowu pomógł profil 5x4 wbity do środka poprzeczki za pomocą dużego młota
)
Ja pod progi mam wstawione po 2 profile zamknięte bodajże 5x4 do, tego przednia grodź połączona ze słupkiem środkowym na stałe (coś na wzór oryginalnych rurek tyle ze spawane z rurki grubościennej )
A jeżeli z tyłu ci się otwierają to na bank masz zgnitą poprzeczkę pod tylnymi siedzeniami i nadkola opadają na bok (i znowu pomógł profil 5x4 wbity do środka poprzeczki za pomocą dużego młota

może jakiś schemat tych spawów twoichBROWAR_PL pisze:Chcesz mieć oryginał czy chcesz coś przerobić? I pytanie masz oryginalne progi czy podcinane?
A jeżeli z tyłu ci się otwierają to na bank masz zgnitą poprzeczkę pod tylnymi siedzeniami i nadkola opadają na bok (i znowu pomógł profil 5x4 wbity do środka poprzeczki za pomocą dużego młota)
Tylko twardziele pierdzą przy sikaniu
-
-
przerabiam cała karoserie od dołu obcinam równo do podłogi jakies wzmocnienia tylne drzwi zaspawane i przednie tez bym chciał skrócic do połowy ładnie wyprofilowac i zaspawac taka koncepcje nadwozia mam
u niektórych tak widziałem zarejestrowane mieli i jezdzili

Krzysiek
Może przede wyjazdem na przegląd przekładają nadwozie 

zielony UAZ 469(sprzedany),GAZ 69M,GAZ 69M prawie oryginał(GAZ-69/rsM1)
- piotrek_uaz
Ale co ma legalnosc do jezdzenia ?tuareg1989 pisze:przerabiam cała karoserie od dołu obcinam równo do podłogi jakies wzmocnienia tylne drzwi zaspawane i przednie tez bym chciał skrócic do połowy ładnie wyprofilowac i zaspawac taka koncepcje nadwozia mamu niektórych tak widziałem zarejestrowane mieli i jezdzili
Panowie, wiekszosc przerobek jest nielegalna i wedle prawa jak wjedziesz w kogos i beda ofiary smiertelne, to lepiej zebys mial kiepsko dzialajace orginalne bebny niz sprawne super tarczowki.
Tak samo - jak zabijesz kogos jakas wystajaca rurka - to tez bedziesz mial przesrane. Jak zmienisz zawieszenie na sprezyne, i ktos w sytuacji krytycznej Ci udowodni ze to nie orginal - to zaraz sie okaze ze jestes winny calemu zlu na drogach..
A moze sie zdarzyc, ze firma ubezpieczeniowa bedzie chciala zrzucic na Ciebie wyplate odszkodowania za wypadek ktory spowodowales i doszuka sie czegos by zrzucic na Ciebie obowiazek wyplacenia kasy za to, ze wjechales komus w mercedesa za 500 tys

To wszystko sa sytuacje skrajne, ale chyba lepiej miec swiadomosc jak to wyglada.
Na pocieszenie moge powiedziec - ja tez mam przeglad - a auto coraz mniej wyglada jak UAZ

Piotr
zmota sie mota
Długie pagiero osobówka

Długie pagiero osobówka

-
-
no to wystraszyliscie mnie
ale i tak to w dupie mam i przerabiam bo tak mi sie podoba i h....
dzieki za odpowiedzi 

Krzysiek