Brak drzwi a przeglad??

jak wyżej... wszystkie modele...

Moderator: Student

tuareg1989

Brak drzwi a przeglad??

Post autor: tuareg1989 » wt sty 05, 2010 10:07 am

Przegrzebałem forum ale nieznalazłem wątku tyczacego sie skasowania dzwi otwieranych. Ktos z kolegów mi moze powiedz jak sie to ma do przegladów później i ewentualnych kontroli. Tylne zaspawane całkowicie a przednie skrócone do połowy i tez zaspawane. Niektórzy tak maja bo widziałem na zdjeciach ale moze ktos się wypowie i doradzi aby potem uniknąc kłopotów. :D
Krzysiek

Wałek

Kontaktowanie:

Re: Brak drzwi a przeglad??

Post autor: Wałek » wt sty 05, 2010 3:51 pm

bierzesz dowód i lecisz do Henia na diagnostykę ................ kurde ale jakoś drożej wtedy
Tylko twardziele pierdzą przy sikaniu
http://www.forum-gaz-uaz.pl

Awatar użytkownika
piotrek_uaz

Post autor: piotrek_uaz » wt sty 05, 2010 3:55 pm

tuareg1989 pisze:Przegrzebałem forum ale nieznalazłem wątku tyczacego sie skasowania dzwi otwieranych. Ktos z kolegów mi moze powiedz jak sie to ma do przegladów później i ewentualnych kontroli. Tylne zaspawane całkowicie a przednie skrócone do połowy i tez zaspawane. Niektórzy tak maja bo widziałem na zdjeciach ale moze ktos się wypowie i doradzi aby potem uniknąc kłopotów. :D
Wedle prawa wszelkie tego typu zmiany sa nielegalne i tyle. Wiec teoretycznie przegladu nie powinienes dostac.
zmota sie mota :)
Długie pagiero osobówka :)

Awatar użytkownika
carinus

Post autor: carinus » wt sty 05, 2010 6:21 pm

piotrek_uaz pisze: Wedle prawa wszelkie tego typu zmiany sa nielegalne i tyle. Wiec teoretycznie przegladu nie powinienes dostac.
Teoria bardzo często mija się z praktyką,szczególnie w naszym kraju.
UAZ "78r z dłubniętym silnikiem bez gaźnika
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser KZJ 90 3,0TD

Awatar użytkownika
BROWAR_PL

Post autor: BROWAR_PL » wt sty 05, 2010 10:53 pm

Chcesz mieć oryginał czy chcesz coś przerobić? I pytanie masz oryginalne progi czy podcinane?

Ja pod progi mam wstawione po 2 profile zamknięte bodajże 5x4 do, tego przednia grodź połączona ze słupkiem środkowym na stałe (coś na wzór oryginalnych rurek tyle ze spawane z rurki grubościennej )

Progi podcięte, problem z otwierającymi się drzwiami zniknął całkowicie.

A jeżeli z tyłu ci się otwierają to na bank masz zgnitą poprzeczkę pod tylnymi siedzeniami i nadkola opadają na bok (i znowu pomógł profil 5x4 wbity do środka poprzeczki za pomocą dużego młota ;) )

Wałek

Kontaktowanie:

Post autor: Wałek » wt sty 05, 2010 10:58 pm

BROWAR_PL pisze:Chcesz mieć oryginał czy chcesz coś przerobić? I pytanie masz oryginalne progi czy podcinane?

Ja pod progi mam wstawione po 2 profile zamknięte bodajże 5x4 do, tego przednia grodź połączona ze słupkiem środkowym na stałe (coś na wzór oryginalnych rurek tyle ze spawane z rurki grubościennej )

Progi podcięte, problem z otwierającymi się drzwiami zniknął całkowicie.

A jeżeli z tyłu ci się otwierają to na bank masz zgnitą poprzeczkę pod tylnymi siedzeniami i nadkola opadają na bok (i znowu pomógł profil 5x4 wbity do środka poprzeczki za pomocą dużego młota ;) )
może jakiś schemat tych spawów twoich
Tylko twardziele pierdzą przy sikaniu
http://www.forum-gaz-uaz.pl

Awatar użytkownika
BROWAR_PL

Post autor: BROWAR_PL » śr sty 06, 2010 12:10 am

Obrazek

tuareg1989

Post autor: tuareg1989 » śr sty 06, 2010 8:01 am

przerabiam cała karoserie od dołu obcinam równo do podłogi jakies wzmocnienia tylne drzwi zaspawane i przednie tez bym chciał skrócic do połowy ładnie wyprofilowac i zaspawac taka koncepcje nadwozia mam :) u niektórych tak widziałem zarejestrowane mieli i jezdzili
Krzysiek

Awatar użytkownika
HAndy

Post autor: HAndy » śr sty 06, 2010 11:50 am

Może przede wyjazdem na przegląd przekładają nadwozie :lol:
zielony UAZ 469(sprzedany),GAZ 69M,GAZ 69M prawie oryginał(GAZ-69/rsM1)

Awatar użytkownika
piotrek_uaz

Post autor: piotrek_uaz » śr sty 06, 2010 12:39 pm

tuareg1989 pisze:przerabiam cała karoserie od dołu obcinam równo do podłogi jakies wzmocnienia tylne drzwi zaspawane i przednie tez bym chciał skrócic do połowy ładnie wyprofilowac i zaspawac taka koncepcje nadwozia mam :) u niektórych tak widziałem zarejestrowane mieli i jezdzili
Ale co ma legalnosc do jezdzenia ?
Panowie, wiekszosc przerobek jest nielegalna i wedle prawa jak wjedziesz w kogos i beda ofiary smiertelne, to lepiej zebys mial kiepsko dzialajace orginalne bebny niz sprawne super tarczowki.

Tak samo - jak zabijesz kogos jakas wystajaca rurka - to tez bedziesz mial przesrane. Jak zmienisz zawieszenie na sprezyne, i ktos w sytuacji krytycznej Ci udowodni ze to nie orginal - to zaraz sie okaze ze jestes winny calemu zlu na drogach..

A moze sie zdarzyc, ze firma ubezpieczeniowa bedzie chciala zrzucic na Ciebie wyplate odszkodowania za wypadek ktory spowodowales i doszuka sie czegos by zrzucic na Ciebie obowiazek wyplacenia kasy za to, ze wjechales komus w mercedesa za 500 tys :) Akurat jak polaczyc brak drzwi - nie wiem - ale jest dla wszystkich superspecow na pewno zmiana konstrukcyjna auta majaca zajebisty wplyw na ruchy kuliste ziemi.

To wszystko sa sytuacje skrajne, ale chyba lepiej miec swiadomosc jak to wyglada.

Na pocieszenie moge powiedziec - ja tez mam przeglad - a auto coraz mniej wyglada jak UAZ :)

Piotr
zmota sie mota :)
Długie pagiero osobówka :)

tuareg1989

Post autor: tuareg1989 » śr sty 06, 2010 12:54 pm

no to wystraszyliscie mnie :( ale i tak to w dupie mam i przerabiam bo tak mi sie podoba i h.... :P dzieki za odpowiedzi :D
Krzysiek

ODPOWIEDZ

Wróć do „Uaz”