gaznik wolga problem
Moderator: Student
gaznik wolga problem
witam od kilku tygodni jestem posiadaczem uaza boswiadczylem juz dwoch problemow pierwszy polegal na spalaniu po obliczeniu wyszlo mi jakies 100 na 100 w miescie paliwo lalo sie bokami. po wymianie uszczelek paliwo leje sie z ( wybaczcie malo techniczne nazywanie jestem cukiernikiem i nie mechanikiem) sruby ktura jest wkrecona w gaznik a do niej wezyk z paliwem i z gwintu mi sie leje. pomocy
nazywamsie N'Avoie ooooo
Re: gaznik wolga problem
Jako że jesteś cukiernikiem to radziłbym zakleić gwint ciastem ale wykręć śrubę i daj solidne uszczelnienie.Nie mam gaźnika i nie pamietam jak było to uszczelnione,inni może podpowiedzą co tam było.
UAZ "78r z dłubniętym silnikiem bez gaźnika
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser KZJ 90 3,0TD
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser KZJ 90 3,0TD
- cowboy_3151
Konkretnie kolego.qzi666 pisze:paliwo leje się sruby ktura jest wkrecona w gaznik a do niej wezyk z paliwem i z gwintu mi sie leje. pomocy
Leje się z króćca wkręconego w gaźnik w który jest wkręcony przewód paliwowy, czy z końcówki przewodu wkręconej w króciec. Są to dwa oddzielne sposoby uszczelnienia.
Jeżeli z króćca to można uszczelnić taśmą teflonową.
Покладіть вашу надію на Бога, і не сидіти спиною до дверей
Uaz 469
Disco II TD5
Uaz 469
Disco II TD5
Nooo, a to wszystko nad kolektorem wydechowym...
Uważaj, żebyś tak nie skończył:

Pozdrawiam!
Marcin
Marcin
- cowboy_3151
Nie straszcie Kolegi tak łatwo uaz nie płonie od wyciekającej benzyny z gaźnika.Marcin_75 pisze:Nooo, a to wszystko nad kolektorem wydechowym...
Ja ogólnie mam zagazowanego i stan gaźnika minie nie obchodzi.
Przy rozruchu na benzynie (czasami trzeba) to paliwo się leje bo gaźnik nieszczelny i jakoś nie ma problemu z ogniem.
Uaz 469
Disco II TD5
Uaz 469
Disco II TD5
Są to dwa oddzielne sposoby uszczelnienia.
Jeżeli z króćca to można uszczelnić taśmą teflonową.[/quote]
jesli moge prosic o obydwa sposoby bo jeszcze nie wiem ktury mi sie przyda
Jeżeli z króćca to można uszczelnić taśmą teflonową.[/quote]
jesli moge prosic o obydwa sposoby bo jeszcze nie wiem ktury mi sie przyda
nazywamsie N'Avoie ooooo
juz sie dowiedzialem leje mi sie z krucca jesli kruccem jest sruba wkrecona w gaznik
nazywamsie N'Avoie ooooo
- cowboy_3151
Jeżeli z króćca to.
1. Sprawdzić czy jest dokręcony ( o ile pamiętam to jest lekko stożkowaty i sam się powinien uszczelnić)
2. Jeżeli dokręcony to sprawdzić czy nie pękł gaźnik w miejscu wkręcenia króćca ( tu już gorzej jak pęknięty to wymiana góry gaźnika)
3. Jak dokręcony i nie pęknięty gaźnik to pozostaje sam króciec sprawdzić czy aby przypadkiem nie jest pęknięty i niema jakieś dziurki ( ale to prawie niemożliwe aby tak było)
4. Jak powyższe sprawdzone to założyć na gwint króćca taśmę teflonową dokręcić i jak tam leciało to na pewno nie będzie.
Jednak to mało prawdopodobne ze tam leci ( przynajmniej mi się to nigdy nie zdarzyło)
Natomiast lecenie paliwa w miejscu wkręcenia przewodu paliwowego do króćca to tak owszem może być. W tym przypadku pozostaje wymienić przewód paliwowy bo albo guma nie wytrzymała albo sama wkręcana cześć przewodu nie uszczelnia. Na gumę można poradzić rozbierając przewód i w miejsce gumowego założyć nowy gumowy lub plastykowy i zaciski. Jeżeli zaś jest to spowodowane końcówką przewodu to można próbować ale z g... się bata nie ukręci i lepiej wymienić
1. Sprawdzić czy jest dokręcony ( o ile pamiętam to jest lekko stożkowaty i sam się powinien uszczelnić)
2. Jeżeli dokręcony to sprawdzić czy nie pękł gaźnik w miejscu wkręcenia króćca ( tu już gorzej jak pęknięty to wymiana góry gaźnika)
3. Jak dokręcony i nie pęknięty gaźnik to pozostaje sam króciec sprawdzić czy aby przypadkiem nie jest pęknięty i niema jakieś dziurki ( ale to prawie niemożliwe aby tak było)
4. Jak powyższe sprawdzone to założyć na gwint króćca taśmę teflonową dokręcić i jak tam leciało to na pewno nie będzie.
Jednak to mało prawdopodobne ze tam leci ( przynajmniej mi się to nigdy nie zdarzyło)
Natomiast lecenie paliwa w miejscu wkręcenia przewodu paliwowego do króćca to tak owszem może być. W tym przypadku pozostaje wymienić przewód paliwowy bo albo guma nie wytrzymała albo sama wkręcana cześć przewodu nie uszczelnia. Na gumę można poradzić rozbierając przewód i w miejsce gumowego założyć nowy gumowy lub plastykowy i zaciski. Jeżeli zaś jest to spowodowane końcówką przewodu to można próbować ale z g... się bata nie ukręci i lepiej wymienić
Uaz 469
Disco II TD5
Uaz 469
Disco II TD5
dzieki wielkie. znajac moje szczescie pewnie pekniety gaznik i gora do wymiany wiec za jakis czas pewnie sie odezwe szukajac gory gaznika:)
nazywamsie N'Avoie ooooo
- cowboy_3151
Jakby co to daj znać jaki to konkretnie gaźnik. Jakieś góry chyba jeszcze mi się gdzieś poniewierają
Jak składałem z kilku jeden.
Jak składałem z kilku jeden.
Uaz 469
Disco II TD5
Uaz 469
Disco II TD5
k-126g jesli taki posiadasz to 509 367 368 a przybede:) od tego zalezy usmiech mojego psa
nazywamsie N'Avoie ooooo
- cowboy_3151
zobaczę i dam znaćqzi666 pisze:k-126g jesli taki posiadasz to 509 367 368 a przybede:) od tego zalezy usmiech mojego psa
Uaz 469
Disco II TD5
Uaz 469
Disco II TD5