Krótkie pytanie żeby nie zaczynać next tematu o silnikach, czy w UAZie 452 też występuje problem z miską olejową wlącą o most? Bo tam jest jednak troszkę silnik cofnięty, ale wydaje się że oś też

Dzięki z góry za rady.
Pozdrawiam

Kacper
Moderator: Student
Ja pakowałem go na kompletnym ogórasie i mało miejsca żebygo tam wciągnąć a wciąga sie go od spodu i to jeszcze pionowo bo trza sie między mostem minąć . A co do filtra oleju to mam zrobionana pace klape i łatwy mam dosttep jaby trza było pogrzebać w razie co a wrazie jak byś chciał przenieśc filtr w inne miejsce to mam patent na to który mozna zobaczyć na mojej stronie. A jak bedziesz motał na ramie gołej to pchaj go tak do tyłu co byo miche nie wadził a cięgna do skrzyni se przedłużysz.kacperekk pisze:Może być i 200kg wiecej byleby jakoś sobie radziłA Artur, chodzi o to że ten zestaw tam się nie mieści ogólnie, czy że jest problem go włożyć? Bo ja chcę całość operacji przeprowadzać na zdjętej budzie, wszystko ze sobązgrać a na koniec nasadzić na to budę
Tylko przeraża mnie np ten wielgachny filtr powietrza, on na bank się tam nie zmieści do komory silnika w Ogórze, tu sięrobi jakiśinny patent? np. prowadzi rurkę na zewnątrz i tam filtr czy jak?
Jeżeli klocki pod resory to trza drążki reakcyjne bo będziesz resory nawijał na mosty a po za tym to zły pomysł na lift bo kąty wałów nie wyrabiają .kacperekk pisze:No dobraTo teraz wpadłem na coś takiego: w Ogórku jest dużo miejsca i zamiasta przesunąć silnik do tyłu tylko o tyle żeby nie walił miską o olejową to mozna przesunąc jeszcze o kilknaście(dziesiąt) cm dalej
No i teraz rodzą się jak zwyklepytania:
- czy poprawi to rozkład masy autka i jego właściwości terenowe?
- o ile cm minimalnie należy całośc przesunąc do tyłu żeby to miało sens?
- no i prewnie trzeba będzie tylni wał skrócić, a przedni przedłużyć, czy taki krótki wał nie będzie robił problemów jak będe chiał zliftować Ogórasa przez wstawienie mu np 5-7cm klocków pomiędzy mosty, a resory?
Pozdrawiam Wszystkich cierpliwych
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 1 gość