jak wyżej... wszystkie modele...
Moderator: Student
-
cowboy_3151

autor: cowboy_3151 » pt kwie 02, 2010 9:27 am
bolek4x4 pisze:dzieki za rady ale wykopalem ksiazke od uaz ,,obsluga techniczna'' i tam mam wszystko opisane i jest to bardzo proste, tak sie wydaje, opisane jest od a do z , a mechanika mam wiec popatrzy swoim okiem ale pora sie juz uczyc samemu.
Wszystko się zgadza tam jest to dokładnie opisane i wydaje się proste, ale aby to zrobić dobrze to trzeba trochę praktyki, dlatego podałem proste i szybkie rozwiązanie.
Jednak jak Kolega chce sam się uczyć to pochwalam zapał i życzę udanej nauki oraz cierpliwości jak przyjdzie robić to kilka razy aby było dobrze.
Покладіть вашу надію на Бога, і не сидіти спиною до дверей
Uaz 469
Disco II TD5
-
Bart03
-

na papierze jest zawsze proste jak przychodzi robic to jest juz mniej wesolo. Uaz ma dzielone mosty i tu jest najwieszy problem z pasowaniem i rozbieraniem x razy calego badziewia. Do tego trzeba pamietac o uszczelkach ktore tez maja rozna grubosc, osadzeniu lozysk stozkowych w pochwach itd itd - jak ktos juz wczesniej napisal: ciezko to wytłumaczyć za pomocą klawiatury i internetu
Lepiej znajdz kolesia co sie na zukach praktyki dorobil i te mosty skladal bo czasem nawet zwykly mechanik z tymi mostami sobie rady nie da a co dopiero nowicjusz

UAZ 452D, 469B, mocno motany wrangler - do zabawy, GrVitara '07 , XC60 II - na co dzień
-
carinus
-

autor: carinus » pt kwie 02, 2010 9:05 pm
Bart03 pisze:tos juz wczesniej napisal: ciezko to wytłumaczyć za pomocą klawiatury i internetu
Lepiej znajdz kolesia co sie na zukach praktyki dorobil i te mosty skladal bo czasem nawet zwykly mechanik z tymi mostami sobie rady nie da a co dopiero nowicjusz

Dobrze piszesz,bo teraz zwykły mechanik potrafi tylko cały most przełożyc i trzeba go jeszcze pilnować zeby nie założył czegoś odwrotnie.
UAZ "78r z dłubniętym silnikiem bez gaźnika
Land Cruiser LJ 70 2,4TD
Land Cruiser KZJ 90 3,0TD
-
Tabson
-

autor: Tabson » ndz kwie 04, 2010 5:01 pm
Witam wszystkich na forum. Mam pytanko dotyczace przedniego mostu od uaza? , czy w normalnej jeździe po czarnym przy wyższych prędkościach most hałasuje i czy jeżeli całkowicie odłączymy półosie takowy hałas zniknie? wiem może to pytanko wyda się lakoniczne ale motam właśnie takowy most i nurtuje mnie właśnie kilka kwesti i pytań w tym temacie? pozdrawiam Tabson.
-
cowboy_3151

autor: cowboy_3151 » ndz kwie 04, 2010 9:38 pm
Tabson pisze:Witam wszystkich na forum. Mam pytanko dotyczace przedniego mostu od uaza? , czy w normalnej jeździe po czarnym przy wyższych prędkościach most hałasuje i czy jeżeli całkowicie odłączymy półosie takowy hałas zniknie? wiem może to pytanko wyda się lakoniczne ale motam właśnie takowy most i nurtuje mnie właśnie kilka kwesti i pytań w tym temacie? pozdrawiam Tabson.
Sprawny most chodzi cicho

oczywiście jak na uaza i nic tu nie ma do rzeczy odłączanie półosi.
Jeżeli Ci hałasuje most to ma niesprawność.
Покладіть вашу надію на Бога, і не сидіти спиною до дверей
Uaz 469
Disco II TD5
-
klucz13
-

-
Kontaktowanie:
autor: klucz13 » pn kwie 05, 2010 12:47 am
cowboy_3151 pisze:Tabson pisze:Witam wszystkich na forum. Mam pytanko dotyczace przedniego mostu od uaza? , czy w normalnej jeździe po czarnym przy wyższych prędkościach most hałasuje i czy jeżeli całkowicie odłączymy półosie takowy hałas zniknie? wiem może to pytanko wyda się lakoniczne ale motam właśnie takowy most i nurtuje mnie właśnie kilka kwesti i pytań w tym temacie? pozdrawiam Tabson.

A cha

Zacznij ludzi traktować tak samo jak oni ciebie a od razu poczują się obrażeni i dostaną ataku furii
-
Tabson
-

autor: Tabson » pn kwie 05, 2010 11:41 pm
cowboy_3151 pisze:Tabson pisze:Witam wszystkich na forum. Mam pytanko dotyczace przedniego mostu od uaza? , czy w normalnej jeździe po czarnym przy wyższych prędkościach most hałasuje i czy jeżeli całkowicie odłączymy półosie takowy hałas zniknie? wiem może to pytanko wyda się lakoniczne ale motam właśnie takowy most i nurtuje mnie właśnie kilka kwesti i pytań w tym temacie? pozdrawiam Tabson.

ok. kwestia sprawdzenia organoleptycznego, ponieważ przy moście będącym na wierzchu to nie za bardzo da się zweryfikowac jego przydatność w późniejszej eksploatacji, można jedynie skontrolować luzy i czy półosie nie są poukręcane. Ale jeszce mam pytanko dotyczace uszczelnienia mostu ,gdyż chciałem go rozebrać i wymienić wszystkie uszczelki a sęk tkwi w tym gdzie najlepiej w rozsadnej cenie zamówić taki zestaw?
-
Wałek
-

-
Kontaktowanie:
na alledrogo